Pa kakva je avantura ispala ni sam ne verujem kamoli da ubedim drugog.
Sve je pocelo nakon sto sam proveo mesec dana u Ohridu i svakog dana morao da vozim 20 km u jednom pravcu da bi sredio paketic jer lerdi se boji da proda vise.
Aj to sto sam potrosio vise love na "nista" nego na ceo odmor je manje vise sporedna stvar kada si vec pripremio lovu za trosak.
Treca i najbitnija stvar je sto vec 5 godina imam traumatski glaukom kao posledica genetsko nasledjene trombofilije i pri jakim napadima vutra mi zaista pomaze.
Pomazu i lekovi ali su sporodelujuci a kada se napad dogodi veruj mi da je bol neverovatnog intenziteta.
Na svu srecu napadi su retki i najcesci tokom leta kada je izlozenost suncu najveca.
Elem narucio sam menke a jos da nisam imao ni postenu cfl..menke dosle a ja jos nisam nasao ni hps a obisao pun qrc radnji po gradu.
Srecom naleteo na vutru i zapisao sta mi tacno treba i koji model te ukucam u google zastupnik Osram i Sylvania te odem kod njih i kupim 250 a 400w planirao sam za kasnije.
Kako ide na pocetku sam se plasio da tako jako svetlo od HPS bude prejako za male biljcice i izgori ih pa uzmem jednu CFL pa isti dan skapiram da je malo pa jurcaj u radnju po drugu pa ajde spajanje balasta pa kabal kratak, a sredina Septembra vruce uzas, a ja dnevno po 100 km u guzvi..isto kao da moras dva put u spicu da ides od Vukovog spomenika do Merkatora na NBG..mic po mic.Uzas.
Ehee kakva je avantura to zna samo onaj koji je prosao
Pa avantura sa poljo apotekama i trazenje adekvatnog djubriva jer nisam mogao da narucim.
A box?
Zamisli da unistis zenin ormar koji je donela u miraz da bi stavio par malih saksijica?
Kada bi tasta saznala garant bi je strefio slog
Sto mislis sto imam od svega duplo
a nesto i troduplo..3 kompleta po 250w mh i hps..2 akv pumpe za vazduh 2 termometra 2 ventilatora i skoro sve u dva primerka?
Da se ne bi biljcice umrle kada bi se nesto pokvarilo a bio bi vikend..jer kakav sam maler uvek se takvo nesto dogodi za vikend ili neki spojen praznik i slicno.
A to sto sam napravio kolekciju od sva moguca i ne moguca djubriva po gradu je zaista sramota
Jos cuvam zapisano na papiric OBAVEZNO High Presure Sodium sijalica!Druga nikako!
A tek moje 15 minutno ubedjivanje sa jednom prodavacicom da mora biti Sodium a ona mi nudi Natriumovu je vrh vrhova
Kako me bilo sramota kada sam kasnije procitao da je isto
Sledeceg jutra fino lepo sve odstampam.
Posle me ponelo priznajem ali pocetak je bio vise nego komican.
Uostalom moze se videti po mojim porukama ovde da sam prvo narucio menke pa kupio hps
i jos me frend jako iznervirao sto je odustao od svega pa meni ostalo jos jedan 250 komplet pa sam stavio u oglase.
Inace sto bi smarao Hempatiju ili *********** da mi salju balaste i sijalice..srecom prvi nisu ni odgovorili a drugi salju ali do Vranja
Zato je i onaj zemljak hteo da uradi 4-5 biljke sa CFL jer nije mogao da nadje HPS.
p.s
Da nije bilo vutre garant bi odustao ili bi potrosio 3-4 paketa menki i ne bi stigao dalje od klijanja.
Hvala vam!