Ne vjeruješ da na balkan šalju robu loše kvalitete? Za supstrat potgrond h ne mogu tvrditi da je lošiji plasiran za nas balkance a za njih kvalitetniji. Ali mogu tvrditi jer sam se uvjerio u loše skladištenje zemlje, vidio kako u bauhausu vreće zemlje nabacane na utvorenom i mokre od kiše čekaju da ih netko kupi. Ako već misliš da su floskule ovo što govorim, možda bi trebao vjerovati gospodji koja je dala ovu izjavu:
"Pri ovakvom postojećem stanju, često dolazi do situacija da, ako se u EU proizvede nešto što nije pogodno za probavni sistem stanovnika zapadne Evrope, kao u slučaju afere Dr. Oetker, BiH postaje prodajno mjesto kontaminirane hrane. Uprkos opšteprisutnom stereotipu da sve što se proizvede u Njemačkoj mora biti dobro i kvalitetno, ovaj skandal dokazuje suprotno. Inače, u svim prehrambenim tvornicama širom Evrope se prave drugačiji proizvodi za domaće tržište i za tržište EU, a drugačiji za izvoz u zemlje trećeg svijeta. Zato dragi sugrađani, ako već ne želite da kupujete domaće proizvode kako biste ojačali bh. ekonomiju i kako bi više novca ostajalo u državi, onda bar počnite kupovati domaće proizvode kako ne biste bili kontejnjer u koji EU odlaže svoj otpad", navodi Esma Žuna-Zjajo, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Ovo primjer prehrambenih proizvoda, a ne vjerujem da samo lošiju hranu šalju, to se radi i sa elektronikom, odjećom, automobilima itd
I osobno sam se uvjerio u drugačiji okus i miris raznih prehrambenih proizvoda na našem tržištu i njemačkom tržištu. Inače sestrična mi živi u Stuttgartu, tako da sam imao prilike "dotaknuti rukom te proizvode".
Kažeš da je klasman iste kvalitete kao plagron, 70l potgrond h košta 60 kn, a ja sam 100l plagron lightmixa platio malo više od 200kn.
Svako dobro