Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Evo cim meni sve objasne, i ja ovdje napisem inace pojma nemam. Osim cveta ima to zeljezo i kalcij, a ove orhideje su navodno boosteri xD pa cemo vidit
Za orhideju cvijet sigurno odgovara. Piše ti NPK sastav i isti je kao i za vutru. Pri prvom unutrašnjem growu zabucao sam sa Plagron linijom. Nisam imao više pojma koliko stavljam i koliko treba da stavljam. Pošto žena ima mali milijun gnojiva, tražio sam sličan i našao Home Garden za orhideju. Rezultat prihrane se vidio već za 24h. Pa sam ponovio slijedeća 2-3 tjedna. I baš im je prijalo, na oko se vidilo.
Krenuo ja tipkat,pa kad se dobrano istipkao,skužim da smo u dnevniku
Ti si za outdoor Biocannu mislio?
5L hesievog blooma je 40€ i boosta 2.5L je 23€,tako da ne može nitko reči,da je skup. S time,da bloom ide nekad i jeftinije.
Ali,Plantella je za outdoor i to funkcionira. Meni je glupo u indooru,jer Hesi i Ata verzija od Atamia su bagatela. Ata bloom je 7,8€ L,a ta linija je rađena baš za oudoor!
Biocanne bi potrošio par litri,ako ne i cenera
Plantella rules
Dao sam jucer dvije doze cveta, znaci tri deci na 20l vode. Orhideja je, da, jako slicnog npk sastava kao cvijet i mogu je davat na sistem jedan dan cvet, drugi orhideja, vise da je potrosim kad je vec imam.
Zeljezo i kalcij cu davat svako dva tri dana u jutarnjem zaljevanju, kad inace ide samo voda. Nema puno matematike ovako na orvi pogled, idem tako do iduceg unosa pa cemo vidit di smo.
Ja sam lani hranio pakistanca sa Plantellom jednom tjedno i to preporučenom dozom za 10 litara koliko dajem biljci po zaljevanju a zaljevanje ide jednom dnevno, znaci zvako šesto-sedmo zaljevanje. Dobio sam oko 700 grama suhog sto je po meni super za jednu biljku. Bila je u zemlji ne u pitaru i ovako je to izgledalo. Pogledajte prilog 515073 Pogledajte prilog 515074
Ove godine, čitajući tu po forumu kako ekipa hrani biljke svako jutro,svako drugo zalijevanje,pa se spominju i duple doze, reko ajd da i ja probam. Tako da eto ove godine sam trošio tu Plantellu ko da nema sutra i gnoijo svako drugo treće zaljevanje duplom dozom i nisam primjetio ništa extra osim sta pretpostavljam da sam jednu biljku malo čak i spalio(slika dole). Sad sam krenuo sa Plantellom cvijet ali ništa duple doze i te šeme za sad,pa ćemo vidjeti. Pogledajte prilog 515075
@Ćyro sorry na spamanju i fotkama u tvom dnevniku.
@pikadile984 pa koliko sam skuzio ako su vrhovi listova suhi po svim čitanjima ovdje je uglavnom uzrok pregnojavanje. Ali ako im fali nutrijenata, uz duplu dozu Plantelle svako drugo zalijevanje šta bi još trebao dodavati i koliko, s obzirom da su u zemlji a ne u potovima?
Šta je dupla doza za biljku koja je 4× veča od normalne,a vrhovi listova kod mineralnog gnojiva većinom ima spaljene vrhove,ali ako ti ne vidiš da je ovo gladna biljka,čitaš bez razumjevanja!
Kako uzgojiš takvu biljku,a ne ide ti čitanje same biljke?
Da ne spamamo čovjeku dnevnik,ne moraš tu odgovarat. Biljka je odlično završila,a sad više,manje hrane, nebitno....
Sad češ vidjet doze Plantelle kad Ćyro ubaci u treču
Na ovolikoj biljci se spicevi ni koji zuti list ne gledaju. Da mu je u boksu bila bi veca kontrola svakako.
U smjeni ciklusa nakon sto se osusi do kraja i onda nakon toga zalije dode do takvih ostecenja, nista strasno.
Isto ko kad covjek jako ozedni pa se napijes hrpetine vode odmah nakon toga umjesto da ides postepeno, boli stomak jel.
Sta joj bude bit ce. Dobije uvece 20l prihrane pa ujutro opet 20l same vode. Poslikao sam je malo da usporedim kakvu ce boju imat kroz par dana. Dali ce novije lisce ici vise u zeleno ili u bljedje pa cu po tome znat dal da pojacam za dozu ili da smanjim za dozu.
Na 20l vode dvije doze cveta su 3 deci. Nije malo. Tri doze su 4i pol deca. Znaci dva zaljevanja ide boca. Ok jer je masu jeftinija od Biocanne ali jedino da ne bude puno. To moram oprezno.
Vidis i to je blesavo da niti jedan nas grow shop pa ni hempatija nemaju plantellu.. al imaju terra aquatiku.. a plantella se u outu spominje gledam po dnevnicima i 20 godina… a i u indooru je nerjetka pojava.. ocito jako malo i nitko od njih ne prati forume i ne gleda realno na potrebe growera. Nema veze. Ima Žuti klik kontam nije reklama, ako sponzori nemaju. Stize u tri dana.. spakirano cakum pakum.. pa ok sto se mene tice.. glavno da imam gdje narucit.
A lisce joj je ovako malo dolje od kad se slomila. Polako cvate, negdje tjedan dana cirka.
Do sad je od plantele dobila dva puta po 3 deci, veceras cu joj dat dozu cveta i dozu orhideje skupa. A sutra ujutro ide zelejzo i kalcij po doza skupa. Pa cemo vidit sta ce se desit. Iako ja osobno mislim da cu pojacavat s prihranom, krenut cu polako da ne sjebem sta sad kad vec cvate.. i jednu od iducih veceri cu je naspricat preventivno onim terminatorom. Pa da vidim i kako ce reagirat na to. A ljuta potriba bi bilo i nabit jos par kolaca i poprecno sve to ucvrstit malo jace pa da mogu zivom i grane razvuc malo desno, jer naginje se cjela malo na ljevo, vidi se na slikama. Eto ga, za sad to.
Da, to je tocno nisam, mozda zato grow shopovi ni ne drze. Ali na otoku nema. Ima zeljezo i ima neke druge komponente koje ne koristimo. Sad s otoka pucat na kopno zbog 3-4 litre cveta, neda mi se.
Na Rivi treba platiti koncesiju na štand. Nego ime jedan plac od nekog gastajbajtera. Dušu dao za prodaju svega i svačega. Dovesti još mobilnu kučicu i napraviti pravi shop Može se staviti i jedan plastenik. Šta on zna u Švabiji šta se dešava. Prije nego on dođe plastenik odavno završio sa Autosima
Mreza za krastavce lezi kraj nje vec nekih mjesec i pol dana zapakirana navuc cu je nekako do iduceg updejta. Samo da malo jos grane razvucem finije, i koji kolac nabijem i povezem. Sva se nagela ljevo jadna.. Hvala Chilly ☺️
5-12 …je bilo dan prije oluje. Crni oblaci se nadvili a vjetar siba cijelo vece.... katastrofa u najavi. Proveo sam skoro tri sata podvezivajuci grane i ucvrscivajuci one bambus kolce. Dodao sam ih jos nekoliko uokolo i nekoliko kroz biljku i sve pritegnuo vezicama. Kolce sam zatrpao kamenjem do mjere da je mogla odletit jedino komplet biljka skupa kolcima, mrezom i paletom na kojoj je..
i sjednem navece i zapalim, napravim litru caja od melise i valerijana i gledam tv i cekam..a fijuce i nosi sve oko kuce..mislim se ajme majko nesnam oce li ovo prezivit, a kamoli kad krene potop..otvaram app, gledam frontu kako dolazi iz Italije, mislim se evo ga, ode dnevnik u nezavrsene i prije budji i gusjenica.. nekako zaspem na kaucu kad iza 1 u noci..ajme kad je krenulo, vjetar krosnje povija po 3 metra ljevo i desno, ne vidi se 15 metara ispred kuce, grmi, sjeva, munje udaraju. Rokalo je dobrih pola sata - 40 min ono na maksimum, pa nekih sat pomalo usporavalo. Sjedim u sobi uz odskrinut prozor..gledam gore prema sajtu, gledam cemprese i borove pod bljeskovima munja, lome se skoro koliko se uvijaju i mislim se ovo je kraj..
ujutro nisam odmah ni otisao, ono prije zore, cekao sam nekih 7ipo da sunce izidje pa da odem i vidim stetu.. kako sam se samo iznenadio kad stetu nisam vidio.. ziva i zdrava, doduse izudarana podobro, vrhovi nagnuti od sinocnjeg samaranja i pod tezinom vode. Uhvatio sam je za steam i prodrmao, morao sam maicu mjenjat, tri litre me oblile vode bas sam bio sretan sto je prezivila. Jer ova nevera je bas bila brutalna, trampolin ispred kuce je pogurala do zida prije ulice.. ali kushara je ostala uspravna
Evo slike vecer prije oluje
A evo sutra ujutro nakon nevere
I evo je jutros kad sam zalio. Valja jos malo stagod vrhova preslozit, to u hodu odradim kako vidim kojeg da je zguzvan.
E bome to vec krece licit na cole, pomalo, cvjetovi se vec naziru, vidim da polako puni i svidja mi se. Nametnike nisam jos vidio, jutros sam je fino pregledao i hvala cemu god, gusjenica nema. Opet sam stisao bogomoljku za dupe, vec mi pomalo fobije nabijaju.. steta nisam imao mob sa sobom da poslikam. Kad je stisnete za dupe moze se opirat, ali nemoze ugrist. Nemoze se toliko savit
Sta se papice tice, davao sam nekako ovako, prvi put doza plantele. To je na 20l vode deci ipo plantele cvet. Sutradan vec dvije doze i tu sam stao. Jednom tjedno ujutro, kad ide inace samo voda, dajem po dozu zeljeza i kalcija skupa. Orhideju takodjer dajem, tipa svaku trecu vece umjesto cveta. Ali tim tempom je pocela previse ici u mat boju pa sam dva dana, tj 4 zaljevanja dao samu vodu. Nakon toga dajem po dozu cveta svaku vece, ujutro vodu. Eto, plantela je drukcija od biocanne, nema 7-8-9 doza, idemo pomalo na jednoj dok ona ide, ja sam sretan pesticid Terminator nisam jos koristio. Eto nadam se svima nama koji guramo taj out, da ce nam proci bez problema nekih vecih, iako jutros, brutalna rosa. Valjat ce nocu kakvu ceradu izkemijat i zorom je ici skidat i to je moguce. Ili mozda samo onaj tanki najlon za kauce kad se farba da se zastite. Pada mi svasta na pamet
Auf raspisao sam se na ovom malawiju ovo je cudo do iduceg javljanja neka vam sve cvate!