Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Da Jolly, bio bi red vise
Evo samo da upisem sebe radi, dan prvi. Kako god okrenes dan prvi. Znaci sjemenke sam ubacio u vodu u petak ujutro. U subotu oko 10 sati ujutro, gledam po slikama u galeriji, su ubacene sve u zemlju. Svih 6 je popalo i izvirilo niti milimetar. Ja to odma tad ubacim. To je bila subota ujutro, nedjelja, ponedjeljak navece, tj sinoc kad sam dosao doma, dvije vani skroz, dvije taman probijaju, jutros sve 4 jamajke skroz vani, skinuo sam jednu opnu onako cak cak i evo ih.
Dan prvi. Lemon ima fore jos tipa dva dana ako ne izidje, ide sama Jamajka, ja sam skroz ok s tim. Veceras se lampa gasi u ponoc a pali sutra ujutro u 6. To ce bit vege rezim, 18/6, pa kasnije idemo na 11/13 dan/noc.
Od nedjelje idemo u klasicne nedjeljne updateove i pomalo. Ja kao malo djete sinoc kad sam ih vidio da me gledaju iz onog propagatora, srce ko kuca, i ova prica polako krece, jedva cekam da ih ispratim, skupa s svima vama ❤️ pozdravljam!
Mogao sam sve slozit i u ovaj gore upis al nema veze. Stavim si opet tu da znam kasnije kad budem listao.
Cirka dva i pol dana od klijanja evo sam ih ubacio u 3l pot. Tu je plan nekih 15ak dana da ojacaju pa idu u finalne potove.
Uspio sam jednoj otrgnut dio korijena, otpalo mi pola zemlje iz klijalice kad sam je izvadio, pa i komad korijencica s njom. Nadam se da ce nadomjestit to. Bas me iznerviralo.
Panel je na 25% 30 i 2-3 centa iznad njih.
U ove airpotove sam stavio light mix, pet zlicica diatomske i tri sake vermikulita. Plus mycos naravno.
Naravno ne pripremio caj jer… neznam.. pa sam ih zalio obicnom vodom dok nisu fino dole procurile i sav substrat se natopio kako treba. Mislim da sam miran danima sad s zaljevanjem. Nekih 4-5. Riknuo mi je ovlazivac al vlaga je ionako visoka pa ok. Ovo ce im bit jedina cista voda do nekih mjesec pred kraj, ako sve bude islo po planu.
Do kakve promjene, to je to
I bome nisi u krivu Hulk! Berba ako sve bude dobro i vrijeme posluzi, za neka dva tjedna. Ali out ovo nek se krcka polako
Rasta evo prvi put da netko ovdje kaze rjec dvi o jamajci. Ima taj jedan fenotip koji je ajme. I bas odma se prepozna u ranoj vegi cim zamirisu, nemozes pogrijesit. Iako sam do sad imao dva fenotipa sve skupa i oba su super. Gledao sam dnevnik i skidao sam je s nepunih 9 tjedana u svom drugom uzgoju. E ssd dal sam malo uranio neznam, mislim da nisam. U svakom slucaju je sorta koja ce se nerjetko ponavljat kod mene uz NYCD, Somango i jos neke..
mislim da cu jos jedom sutra ili preksutra premjesat soil i dodat malo caja da smoci po potrebi. Vise da vidim sta se desava. Ako vidim da je vlazan pri otvaranju vrece ni necu ga vadit nego sam zatvorit do sadnje u finalne potove.
Evo cisto jer je nedjelja, a i da se vidi pomak u 5 ipo-6 dana. Poyy
Nebi to bilo to kad ja nebi sta zeznio dobro je sve.
Napravio sam kutijice za co2 i bas sam ih lipo slozio sta je je.
Evo ih.. 4 komada, izbusene i omotane duckt tapeom da ne prodire svjetlost u njih.
U svaku sam stavio po 50grama Ammoniumbikarbonata i po 2ml solne kiseline 19% one za kucanstvo. Rade kao sat
Evo ih, ovako sam ih slozio. Medjutim, rade i pre dobro reakcija je u dva dana bila toliko jaka da nisi mogao stajat u grow sobi. Bas je gadno zasmrdilo. I neda meni vrag mira sve pratim pratim i drugi dan negdje iza podne pokazu da im smeta. Pokazu Co2 burn.
Ne u smislu da “tece” co2 po njima jer sam kutije stavio gore navise ventova, jednostavo je reakcija bila prejaka i skoro sam ih podavio. A i sebe, glava zaboli..
Cim sam maknuo co2, odmah su podigle lisce gore. Trebao mi je cak i ventilator da puse prema vratima da izbacim sav taj smrad iz sobe.
Nisam sad nesto pri lovi da sibnem stotinjak eura, ali definitivno komad opreme sto mi fali je co2 meter. Ovako bez njega samo nagadjam gdje sam. Kroz nekoliko dana cu dodati jednu kutijicu, mozda kasnije jos jednu. Ali bez metra vise necu pretjerivat. Opomenulo me. Reakcija je bila toliko rapidna, od nista do paljenja u nekoliko sati. Da sam taj dan bio na putu ili negdje, garant bi ih podavio.
Evo ispod slike tad kad sam povadio co2 i krenuo vjetrit sobu.
Nedugo nakon vadjenja kutijica su pokazale da im to pase, pocele su dizat lisce gore.
Eto ga, jos jedna lekcija naucena. Nebi rekao da ij je ova co2 situacija nesto usporila, nelose za 13ti dan uz taj stres. Zaljevanje imam za dva dana, to ce ujedno bit dan kad cu ih ubacit u finalne potove, a mozda i topirat prvi put. Gledat cu na trecem katu iako sam to zadnja dva uzgoja radio na 4-5om.
Evo ispod jos nekoliko slika od maloprije. Na novim listovima nema znakova burna, sto mi je takodjer potvrdilo da je problem bio dusik. Drugo nista ionako nije moglo bit. Osim toga uvjeti su im jako dobri.
Sad sam malo podigao parametre, nebili ih ubrzao, temp drzim na nekih 28-28.5, noc na 23-24. Vlaga je konstantno oko 55-60%, uskoro ce je pocet same podizat. Odvlazivac je proradio.
Evo nekoliko slika od maloprije da ne duljim..
Eto ga, to ce bit to do iduceg vikenda, tad ce vec bit u finalnim potovima i prvi put topane. Idemo pomalo dalje. Nesto raste nesto cvate, ko to more platit
Znam da sam vec danas mogao ali nisam imao dovoljno caja, to je u biti jedan od dva razloga ovaj vikend mi je nekako hard reset poslije zajebanog tjedna a sumnjam da ce pokazat kakav veci nedostatak do 18-19. dana, a uletit ce u soil u 15om danu, tako da mislim da ce se sve nekako slozit kalkulacije u glavi hehe.
Pozdrav ljudi, evo nas, dan 19ti.
Malo sam ih kao zapostavio amo rec zbog berbe outa i svih tih kerefeka ali realno osim sto sam mozda mogao topat jucer a ja topao danas, nema neke razlike.
Capnuo sam ih na trecem ili cetvrtom katu, cak za jednu nisam ni siguran, jer ima tri lista po nodu a ne dva kao inace, pa je malo teze to jos sve i skuzit dok su ovako malene.
U svaku vrecu zemlje od 50 litara sam zamjesao, prvo soil set i kilu caja, pa kasnije pred sadnju jos kilu caja, kilu diatomaceous earth (diatomske) i 15 litara vermikulita. U zemlji vec ima nesto malo perlita tako da ima svega. U presadjivanju naravno i Extreme Mycos.
Otislo je svih ovih 47-50l caja na zaljevanje prvi put. Procurile su da nisam morao skupljat run off, mislio sam ujutro, sve suho.
Ovo je bilo u utorak. Tad sam im svjetlo pojacao na 50%(300w) i podigao ga na nekih 40ak centi, cenat dva vislje. Danas je 5ti dan da su zalivene a mislim da bi sutra mozda mogao stavit caj za preksutra zalit, sedmog dana. Da odvlazivac ne radi to bi islo i do 10dana izmedju prvog i drugog zaljevanja u finalnim potovima. Ide bome samo caj, nema vode. Temperature iskreno sad idu danju i do 29, noc oko 26. Ne da mi se palit klimu, vani je jos toplo pa zato. Sad ce to pomalo dolje pa ce i u boksu malo past. Al za vege je dobro. Vlaga je oko 60% stalno, odvlazivac je tu drzi.
Topo sam tek danas. Sad nek malo dodju sebi. Imam i trolist deformaciju, sta bude bit ce, evo je dolje.
A evo ispod i slike od danas. Pomalo se udomacuju u ove velike potove, sibaju korijen pa uskoro krecu i gore nadam se, a tad ja stavljam i prve one sipke za vezanje i pocinjemo se pomalo razvlacit al prvo nek se malo pruze, do iducg vikenda svakako sve mislim da ce bit na mjestu. Sad cu ubacit i jednu kutijicu friskog co2 pa cemo vidit sta ce bit.
Nisam bas vodio racuna o zutim slikama pa je eto koja ispala zuckasta, gledat cu za ubuduce.
Eto to je to do iduceg vikenda, mislim da sam pokrio sve
Pozdravljam!
29. dan vege
Poklopio me posao zadnjih dana i sa svime kasnim. Od boksa do zivota tek sam danas uspio nesto slozit kao, bar za pocetak.
Nista se posebno nije dogadjalo proteklih 10 dana osim sto sam dvaput zalio a one rasle. Kako sam bio u poslu, jednu vece samo skuzim deficit cal maga na jednoj. Odmah sam dao punu dozu taj dan, pa ponovno danas kad sam zalio. Interesantno kako to previdim dok sam kraj njih, a kasnije na slikama skuzim. Vidi se pocetak deficita cak i u proslom updejtu.
Uglavnom, ispravljeno, idemo dalje.
Topao sam komplet sve vrhove ovaj put. Proslog puta mislim da nisam najdonje grane, sad su i one dobile. Ujedno zadnji HST sta ss ovog growa tice.
Vjerovatno sam produzio vegetaciju za koji dan kako nisam na vrijeme krenuo sa vezivanjem pa se oduzilo, al realno nije mi nesto bitno tih nekoliko dana.
Postavio sam sipke bas danas i privezao ih malo da krenu u sirinu i da sredina malo zivne.
Podigao sam panel na nekih 50ak cm i sibnuo ga na 450w (75%) i tako ce ici negdje do saltanja u cvat. Upaljeni su svih 8 oscilirajucih i vjetar je u boksu sad na maks. Turbinu sam i dalje ostavio na 6/10, dok se zabuskaju malo ide na 7, pa u cvatu na 8/10, nece radit na jace. Nema potrebe. Odvlzivac radi non stop i drzi vlagu na nekih 55%. Ako se ugasi ide to do 75 bez greske.
Temperature i dalje iste, dan nekih 27-28-29 a noc oko 24-25.
I dalje samo caj, u njega na kraju grgljanja ubacim nekih 50grama guana. I to je to, evo friskih slika od veceras i idemo dalje kroz vegetaciju
Neki kao work in progress heh, evo dolje slika svake nakon treninga.
Ova se jedna razbacala.
Imam i trolis i flat steam na jednoj biljci. Malo sam je kao i polomio, nazovimo to super cropom tu bi trebala zadebljat i napravit koljeno s vremenom. Po meni
Sve ove deformacije iz growa u grow u mom tentu heh. Nemoze proc jedan da su sve 4 kao nacrtane no nema veze, neka malo izazova
Sad nek idu svojim tempom, treba sav ovaj prostor i popunit.
Iduci tjedan ide top feed, dat cu im dosta i nek se misle. Skinem par listova sto se vuku po zemlji sutra, a iduci tjedan kad dobiju top feed sljedi im prvo zesce cerupanje, defoliacija i skidanje jalovih grancica ispod krosnje- vodopija. To mi nekako olaksa zivot a i one kao da se zainate nakon cerupanja, pa polude i krenu jos jace ✊
To ce bit to do iduceg vikenda, sve vas lijepo pozdravljam!