Misliš stara je 2 mj. A cvijeta mjesec dana? Meni to tak izgleda? Da cvijeta 2 mj vec bi ona bila pred kraj a to niskim da kod tebe nije slučaj.
Treba joj još minimalno 1 mj.Od nicanja je na 12.12 rezim svijetla, stara je 2 mjeseca, cvijeta sigurno 1mj i 15tak dana, sta mislis koliko joj jos treba vremena
Čini se da bi moglo bit ali daj ajde pusti još koji dan. Stipule i pistile su slične.
Ojla, super to ide.Pozdrav @Zelenko63 !
Opet ja s javljanjem radi savjeta sto i kako dalje.
71 dan otkako je niknula i izvirila iz zemlje, sator se cini ok popunjen, jos sam ih malo ispresavijao i rasirio po boxu, pa cu vidit oce li se razvit jos par mjesta za pokoji cvijet.
Da podsjetim, prvi je grow, 20l composane u svakom potu, zaljevam vec 3 tjedna sa po 4.2-4.3 litre vode svaka cetiri dana (zadnji put zalio danas ujutro) , u vodi je samo PZ i SV, tnt nisam koristio na tvoju preporuku.
Imam par nedoumica
1) prebacivanje u fazu cvjetanja: buduci da mi je cilj maksimizacija yielda s obzirom na prostor 0.8*0.8 m, i slike koje cu ostaviti na kraju posta, sto da radim u narednim danima? sa vemenom mi nije žurba. Trebam li flipati i kako znati kad je najbolje vrijeme za to? Ima li kod flipanja nesto posebno za paziti ili im promijenim samo rezim svjetla? Kako funkcionira hranjenje, kada tu trebam vrsiti promjene.
2) po tebi, hocu li imat koristi ako radim defolijaciju, kada to treba raditi?
3) da li raditi lolipop prije flipanja u fazu cvatnje ili kad ih prebacim u cvat? Ili ga ne raditi uopce?
4) trebam li na sto paziti, mijenjati kod zaljevanja, ostaje li sve isto, treba li povecavati količinu vode ili tempo zaljevanja, doziranje hesija i sl?
Naravno, sve savjete i sto ti padne na pamet, slusam i upijam
Unaprijed hvala na odgovorima
Skakavci i ostala ekipa voli papati biljke to mislim na one zgrickane dijelove možda je i koja gusjenica pridonese .Ako je samo par listova takvo mislim da bi trebao zanemarit u smislu tih točkica. Teško je točno reći od čega je točno.Dobro veče, mozda postavljam pitanje na pogresnom mestu, izvinjavam se...
Imam problem sa listovima da li možda neko zna, zbog čega ove zute tačke na listovima?
I Hteo sam da pitam, nekako se slabo pojavio THC po hedićima, baš nekako slabo mirišu. Ja mislim kako vreme odmiče da će pojačati THC?Pogledajte prilog 356958Pogledajte prilog 356959Pogledajte prilog 356960
Ok, pustit cu ih jos ovaj tjedan u vegi, jos sam ih razvukao malo pa cu flipat za vikend ili iduci tjedan. Malo sam ih pocistio dolje. Valjda ce biti ok, ako upadnem u nedoumice do tad, javim se ovdje.Ojla, super to ide.
Ja bi mrvicu još popunio tj razvukao i onda flipnuo na 12 12. Nikakve posebne tretmane ne moras kemijat nego samo prebacis tj. Promjens svjetlosni ritam.
Po meni lolipop ima dovoljan učinak jer defo. Je druga priča. Pročisti ono kaj nema dosta svjetla i to je ok.
Lolipop odradi u fazama nemoj počupat sve isti tren. Skini dio sad a dio u prvom tjednu cvjetanja i to je to.
Voda s kojom zaljevaš tj volumen neka ostane isti a kad krene prvi tjedan cvjetanja ubacit cemo dozu tnt, bloom, boost, pz i sv. Takodjer nakon lolipopa možeš ubacit i dozu roota.
Ja bi upalio oba na flower i ćao djaćiOk, pustit cu ih jos ovaj tjedan u vegi, jos sam ih razvukao malo pa cu flipat za vikend ili iduci tjedan. Malo sam ih pocistio dolje. Valjda ce biti ok, ako upadnem u nedoumice do tad, javim se ovdje.
Izrazito puno mi se cini da ima te lisne mase, moguce da je do svjetla koji je ipak povoljniji za vegetaciju.
E da te pitam, sto mislis o ovom planu
Imam dva viparspectra panela (v450), realne snage po 200 W.
Zasada gore oba u veg modu. Kada se prebaci u flowering mode, po uputama pise da treba ukljucit i veg i flower mode. Medutim, kod te situacije, kada gore oba prekidaca, premalo je crvenog spektra.
Slika: Pogledajte prilog 357041
E sad, moj je plan, buduci da imam dva panela, na oba ukljucit flower, ali samo na jednom ukljucit veg, i tako izmjenjivat svakih dan dva taj veg prekidac na svakoj lampi, da bude ravnomjerni broj dana iznad svake biljke.
Tako bi poboljšao spektar crvene za cvjetanje, dobio jos malo wata.
Ne znam hoce li stvarati problem to sto je npr iznad prve biljke dan-dva upereno 200w iznad, a sljedeca dva dana ce biti 100w dok ce nad drugom svijetlit 200?
Ili ce to se svakako uravnotezit zbog footprinta?
Sto mislis, jel to ok?
Hvala na odgovorima, zivio!
Ovak druže diži to svjetlo na minimum 25 cm za početak... Neznam od čeg je ta točka no prije bi se krenuo brinuti oko toga šta zaljevaš sa vodom starom 7dana. Vodi je ok da stoji 30 min i zamješaš sve kaj trebaš i zaliješ. I to je to.Pozdrav Zelenom!
Biljke su otprilike na 15 dana vege, s tim sto je jedna mlada 2 dana. Kupio sam led reflektor od 50w 6100k i resio da malo ubrzam proces idu na 24h svetla. Postavio sam ga na nekih 5,6cm od vrha. No, danas sam primetio jednu žutu tačku na listu, kontam da je od nekog insekta, nadam se da nije nista opasno? I dalje dajem samo root i to u poprilicno odstajaloj vodi (7 dana) . Saljem slike u prilogu. Stay high!
A koliko bi biljki ti ugurao u 2 kvadrata?Razmišljam nesto što bih pitao vas iskusnije
- Stavio bih jedan boks od 2 kvadrata sada kada krene zima
- Ubacio bi 2 Lampe od 600w sa cool tube
- I jednu grejalicu
- Kupio bih Super Skank Automatik onaj sto stize za 70 dana tako nešto..
Proces sadnje u indoor-u mi je poznat 70posto sta kako ide i sta kad treba biljkama.
Ali se dosta dvoumim i to mi je malo nejasno oko ventilacije, koliko treba ventilator
da ubaci vazduh unutra po metru kubnom i koliko treba da izbaci iz box-a da bih stvorio
idealne uslove za gajenje?
IZVINITE ŠTO SAM DOSADAN!
Pa ne znam, koje je tvoje mišljenje?Ja bi upalio oba na flower i ćao djaći
Čemu maltranje no i ako bi kemijao jedan bi roknu na vege drugi na flower i to je to. Slobodno pitaj u sekciji LED rasvjeta kaj dečki misle no eo ja bi tako napravio kako sam gore napisao.
Ovak druže diži to svjetlo na minimum 25 cm za početak... Neznam od čeg je ta točka no prije bi se krenuo brinuti oko toga šta zaljevaš sa vodom starom 7dana. Vodi je ok da stoji 30 min i zamješaš sve kaj trebaš i zaliješ. I to je to.
A koliko bi biljki ti ugurao u 2 kvadrata?
Pozdrav druže, naravno.Pozdrav druze, da li si raspolozan da mi budes mentor, ovo mi je prvi grow
Ja bi išao na verziju od 6 do Max 8. Možeš ti i 10 Al onda si kompliciraš život gužvom...Pa ne znam, koje je tvoje mišljenje?
Ajde da lupnem 5 na kvadrat? Više manje?
Pa stavio bih 8 na kvadratnom metru, ja mislim da je to sasvim dovoljno.Pozdrav druže, naravno.
Ja bi išao na verziju od 6 do Max 8. Možeš ti i 10 Al onda si kompliciraš život gužvom...
Ove 3 su 38 dan vege.Treba joj još minimalno 1 mj.
Čini se da bi moglo bit ali daj ajde pusti još koji dan. Stipule i pistile su slične.
3 random sjemenaOve 3 su 38 dan vege.