e kad kolega bude zalivao tad nek rokne 50ml slavola na 5l vode,pa kad ti dodjes onda cemo znati tacno na cemu smo pa pisemo dalje rezim prehrane i verovatno ubacujemo guano flover.Moras polako zalivati na prekide,da bi ona sve to popila,jer kad brzo sunes vodu ona samo prodje kroz suspstrat.Ove dve zadnje slike bioza te su ti usle u cvet odlicno,nista nemenjamo sa ishranom samo pici kako sam ti napisao,pa cemo kad dodjes,prvo mi posaljes slike pa se dogovoramamo za prehranu,i onda cemo znati sta je dalje sa ovim drugima.a,kolega bude zalijao sa čistom vodom
ma odlican sklepan panel,ne zezaj.Doznao da sam los stolar.
to sam i ja hteo da ti kazem,ali ih zalepi dodadtno sa nekim univerzalnim lepkom oni sintelonom da se bolje drze.Mislio sam stavi one gumice za brtvljenje prozora okolo
stavi ti za svaki slucaj,bar ce izbacivati ustajali zrak i pasce ti temp sigurno na 28c ali ok je i ovokao 29 nista im ne fali.Da stavljam privremeno pc vent na ispuh? jer je samo rupa dok turbina ne stigne (petak nadam se, ako ne u pon je tu.)
dosta je to za pocetak.2x 4000k 4x6500k sijalice.
parametri super,vent neki da puse po njima obavezno i to je to,ostalo resavamo u hodu.Temperatura nakon 20 min 29.3, vlaga 46% (u sobi 27,5, sa 52% vlage)
perfektnoklicu stalno su na temp 26-27.5°c
tako je i onda na svakih 12h samo malo povrsinski isprskas zemlju od gore da im olaksas da izadju,rezim stavi 20-4 za sada.. Znaci izmjesam samo florabelu sa perlitom 90%/10%? na sredini pota napravim rupicu u zemlji olovkom i menku sa klicom prema dole i malo zatrpam?
nema potrebe,tolka im voda uopste netreba,pikujes menke u zemlju i svega ih zalijes sa samo 1dl vode svaku,i nista vise nediras osim sto sutrada po malo povrsinski samo prskaj vodicom malo samo.Zalivanje nista,glavna greska pocetnicka koja je jako cesta je prezalivanje malih beba,obrati paznju na to,znaci na svako zalivanje prvo se samnom konstatujes sad ispocetka kad moras biti jako pazljiv,jer visak vode jako lose utice na male bebe odnosno njihov koren.Dali da subtrat zalim prije stavljana menke onako da procuri voda dolje na rupice?
Podsetime sta bese sa prehranom jl hesi stigao,cisto da znam i ako jeste vidi od koliko l je pakovanje roota.