Mentor Bigeskalibur

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
04.06.2016
96
68
18
43
Pogledajte prilog 290813vidis mozes da kupis ovaj aparatic da tako kazem,nije skup imas veci manji cene malih su oko 3-4e a vecih oko 10e,stavis u visini pota i skineti vlagu,sad nebih bilo lose da malo skines vlagu dok je u cvatu ili da nekako pojacas ventilaciju.Ono sto je bitno,curka ti ima malo jacu boju sto je za sada ok ali necemo nista ostavljati slucaju,ti si vec dao znaci 4l vode i 40ml slavola pa povodom toga okreni jos jednom isto osim sto povecaj vodu na 4,5l i 40ml slavola daj,pa onda nahnadno zalivanje idi 4,5l vode i 30ml plantele cvet e kad to ispucas prosledis slike pa ti pisem dalje sledeca 3 zalivanja.

za sada nek ostane na dalje sledeca dva zalivanja samo 5l vode i slavol i posle toga samo cista voda,ovo sto kazes za listove moze biti da ima malkice nije sela prehrana a i da je losiji ph pa se odrazlio,generalno ne treba da te zabrinjava jer je celokupna bioza ok pa su ti to neki parametri,zato sad nek bude sledeca dva puta cista voda ali regulisi ph to moras jer su u potovima,pa se posle dogovaramo za dalje,trebale bi onda dok dodjes da pokazu pistile polako,ovi donji listovi sto ti zute to je ok vuce bioza dusik iz njih jer nedobijaju svetla puno a i nisu joj bitni ti listovi pa ona sama to regulise,ne brini se nista fantazija su ti bioze kolike su porasle.
hvala ti bigi :)

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.471
298
Imat cu hesi, ocemo odma od njega nes ili jos jedna voda?
odmah idemo,znaci kad ti stigne hesi,pisem ti sledeca dva zalivanja,eventualno ako ne stigne zalivamo u utorak obicnom vodom sa regulisanim ph naravno to se uvek podrazumeva,a da ono sto ti je btno ne znam da li sam ti rekao ,kad stavljas prehranu,znaci stavis prehranu pa onda meris ph,to znas jeli.Idemo znaci dva sledeca zalivanja ako dodje hesi.
1.zalivanje utorak 0,3l vode i 2ml roota.to je sve.
2.zalivanje petak isto sve
ostalo necemo nista ukljucivati sad nego kad ih presadimo i kad povecamo vodu krenucemo sa power zumom,ali otom potom,sd je bitn o da pregrimimo prvih 2 nedelje zovoata posle sve ide lako_Ono sto ti hocu reci svojovremeno nabavi neki preparat na bazi cal-maga,nemogu da se setim jesmo li pricali o tome,to je dodatak ishrani jako dobar da ga imas u redovnom primeni za balansiranje imunitete i razvoja saamih bioza.

FatOne

Budi dobar, da bi bio sretan!
Poznanik Foruma
09.10.2016
1.642
7.514
258
Moram je ostavit preko noci da stoji da ishlapi taj klor van, uzas je voda nadam se da se bioze nece bunit. I kamenca ima, tj stvara se ko lud..

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.471
298
znam brate ni kod mene nije bolja,nece nista skoditi,malo duze ostavis samo par sati da odstoji,skoci ph kad duze stoji voda,ali nista neskodi,bas ako zeza nesto isfusas biozu na pola cvata,ali ako spustas ph redovo onda se u roonof namesti sam od sebe,zato ja savetujem nizu vrednost ph 6,2-6,5 kad se zaliva

• Sviđa mi se
Reactions: FatOne
15.11.2017
90
89
18
35
odmah podizi sledece zalivanje na 2,3l ako sad nije ni procurilo,pa mi javi sta i dali je procurelo na tu litrazu.dan razmaka nek ti je isti.Odmah ces je i prehraniti,stavi 12ml blooma na 2,3l vode,cvetovi se fino razvijaju,najverovatnije cemo za 7 dana poceti sve full prehranu,znaci onda ukljucicemo i booster i p+
Cal mag je sad dobila dva puta zaredom pa s njim nastavljamo pretpostavljam nakon ova tri zadana zalijevanja. Osim dizanja na 2.3L mogao bih jos nesto, ali to mi moras potvrditi. Naime jucer kod zalijevanja je bio slucaj da se zemlja odvojila od rubova pota oko 1cm, pa sam mislio kad se vratim malo popuniti tj dodati zemlje u pot skoro do vrha pota. Uvjeti su joj skoro pa idealni (27C, 55%), stoga ne vjerujem da joj je bilo toliko vruce. Isto tako imam one dvije extra sijalice za staviti na panel, i dobivam jos extra 30w pa ce ukupna snaga panela biti cca 115W. To mi isto javis kad da stavim. Eto toliko od mene, jos jednom hvala bigi na korisnim savjetima i informacijama kao uvijek. I cestitke na uskoro probijenih 100 stranica.:clap::::listomahanje:::respect:::kauboj:::clap::

FatOne

Budi dobar, da bi bio sretan!
Poznanik Foruma
09.10.2016
1.642
7.514
258
ph 6,2-6,5 kad se zaliva
Sreca pa dode sutra i ph down, jer voda koja mi odstoji preko noci ima preko 8ph.

1.zalivanje utorak 0,3l vode i 2ml roota.to je sve.
Mjesam znaci 0,9 vode i 6ml roota? Ili da radim odvojeno?
Vlaga mi je niska jako, pala bila i do 25%, dan 27-29, noc 24-25.

Danas nije doslo, sutra mora biti tu sve.
Ne znam sto cu s turbinom, nije mi jos dosao kontroler od kineza. da je stavim na timer svakih pola sata? ili full da je pustim?
turbina je 187 m³/h.

17.11.2015
252
118
43
bigi, ponestaje mi b52, sta hesijevo da uzmem da nadomestim to, posto planiram da se na tu marku prebacujem lagano? mada i nije neophodno sad to do kraja, imam dovoljno big buda, al mi svakako daj info pls.. vidim da su i oni nesto menjali, imali su ranije onaj phosphor plus a sad imaju neki pro line, ne znam dal je to to isto il sta?

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.471
298
nastavljamo pretpostavljam nakon ova tri zadana zalijevanja.
cal-mag rokaj svako trece zalivanje pa scim ti padne ne bitno on se mesa sa sv ima moze.
pa sam mislio kad se vratim malo popuniti tj dodati zemlje u pot skoro do vrha pota. Uvjeti su joj skoro pa idealni (27C, 55%), stoga ne vjerujem da joj je bilo toliko vruce. Isto tako imam one dvije extra sijalice za staviti na panel, i dobivam jos extra 30w pa ce ukupna snaga panela biti cca 115W.
slobodno dopuni zemlje,prestace da se odvaja zemlja od pota tako puno sad kad povecamo vodu znas,tako da ubaci te dve sijalice obavezno i onda ce ujedno da se i brze susi supstrat pa ces povodom toga kad ubacis jos 30w skratiti dan razmaka za 1 dan ,da znas,ispratices koliko i dali ce voda iscureti u tacne i za koliko ce to popiti iz tacne,pa mi javi.
I cestitke na uskoro probijenih 100 stranica.
hvla puno,brzo mi ispisamo ti 100 strana.
jer voda koja mi odstoji preko noci ima preko 8ph.
znam zato sam ti rekao,dosta je da 1-2h da odstoji.
Mjesam znaci 0,9 vode i 6ml roota? Ili da radim odvojeno?
moze i tako sta ima veze,samo vodi racuna da sve dobiju 0,3l po biozi.
. da je stavim na timer svakih pola sata? ili full da je pustim?
turbina je 187 m³/h.
ma pustis je ful,pa kad ti stigne potenciometar onda ga ugradis,brzo se podigne temp u box bez ventilacije a bolje da cirkulise vazduh.Javi bas koji su ti parametri kad pustis turbinu u bogon da svo vreme radi,cisto zanima,prati jedno par sati pa mi javi.
turbina je 187 m³/h.
znaci filter treba da ti je preo 200m3/h tipa sta nadjes 210-230m3/h nebitno bitno je da bude malo veci protok filtera od turbine.
bigi, ponestaje mi b52, sta hesijevo da uzmem da nadomestim to,
pa imas JJblooma jos jel ti ostalo,on moze da zavrsi cvetanje u kombinaciji sa big budom,opusteno,e i da pocni onaj caebiload da dajes ako ti je ostao svako drugo zalivanje full doze do kraja idemo sad sa njim.
. vidim da su i oni nesto menjali, imali su ranije onaj phosphor plus a sad imaju neki pro line, ne znam dal je to to isto il sta?
Proline to je nova hesijeva linija -poboljsanja jace su dozu a menje ide u ml,tako da je sve to isto.Hesi je mama inace,trebao bi polako da se prebacujes na njega,osnova ti je root,tnt,bloom,booster,super vit i p+,onaj powerzum ti ne treba tu ako mozes da nabavis slavol on radi posao ekstra kao bakterije

• Sviđa mi se
Reactions: vojka and Stanaccc

Veštac

Aktivan Član
27.05.2019
142
130
43
47
Pozdrav Biggie, skratio sam malo pre opet gomilu osusenih listova. Jel ovo posledica spajder majtova ili nem/lavande ili ipak nesto trece sad? Mislim da vise nema spajder majtova definitivno - tretirao sam 3x sapun/neem i 1xsapun/neem/lavanda svaki 3-i ili 4-i dan. Planiram jos jednom sapun/neem/lavanda i to bi bilo to...

IMG-20190814-155853.jpg

IMG-20190814-155917.jpg

IMG-20190814-155927.jpg

IMG-20190814-155941.jpg

MrLove

Aktivan Član
17.01.2019
151
381
63
Cao mentore , kako ste? lolika pala dao sam malo vise roota nego sto si rekao jbg ovim boosterima nemogu da odolim :) IMG_20190814_165143.jpg IMG_20190814_165055.jpg IMG_20190814_151049.jpg

MrLove

Aktivan Član
17.01.2019
151
381
63
Biggie full rispekt sa moje strane - citao sam forum ceo dan i US*O sam se u gace od Vertimec-a . Ljudi pisu da moram rukavice i masku da nosim kada radim sa njim, poprskam biljku i brzo bezim iz prostorije - dalje karenca je 30 dana(proizvodjac kaze 7-10 dana karenca a na forumu opa cupa kaze 30 dana karenca za nasu biljku). Ja zivim sa biljkom i prostorije nisu hermeticki odvojene, ventilaciju nemam dakle statican ustajao vazduh koji proluftiram i kada proluftiram. Dakle udisao bih isparenja najvise u toku noci dok spavam :(

Vidi nisam pi*ka ali plasim se tih otrova, pisu za Vertimec da je otrov u fulu :(

Ujutru planiram da narucim 1L neem ulja i ostale stvari tipa ulje ruzmarina itd, pa sta joj Bog da... Uzecu cim naidjem negde onaj preparat za prevenciju koga hvale kao radi 300% - predlagao si mi ti - Spider Mite Control SMC za sledeci put.
Jbt ja prskao u zatvorenoj prostoriji vise od 1h i to dva puta bez maske nista mi nije bilo ;)

Veštac

Aktivan Član
27.05.2019
142
130
43
47
videcemo daj sad malo da je prehranimo bolje pa ce mo lako prebaciti na 12-12,vodi racuna oko tih napasnika.
ako pije dobro vodu ja bi joj povecao dozu vode na 4l ako mislis da moze ako ne nek ostane na 3,5l,pisem ti dalja dva zalivanja.
1.zalivanje fuul doza tnt,roota i pola doze cal maga,ti rece da si ga nabavio.
2.zalivanje pola doza tnt,root full doza i fuul doza power zuma.
3.zalivanje fuul doza roota samo i to je to.
Kad obrnemo ovaj krug onda mozemo da razmisljamo sta cemo dalje,da vidimo kako ce odreagovati i sta ce biti pa ti onda kazem dalje i dogovaramo se za 12-12 prebacivanje.

Zalio pre 3 dana kako si rekao "1.zalivanje fuul doza tnt,roota i pola doze cal maga,ti rece da si ga nabavio."
Evo jos koje slike da se bolje vidi stanje Biljane :)

IMG-20190814-192905.jpg

IMG-20190814-192912.jpg

IMG-20190814-192919.jpg

IMG-20190814-192926.jpg

IMG-20190814-193001.jpg

Kalpsiz

Ma hajte molim vas
15.04.2019
392
1.923
143
31
Vozdra @bigeskalibur od iduce sedmice krecemo sa novom formulom drugi krug ide samo 8ml blooma? ili da dodam i boostera? root da dajem? super vit ide svakako

Prilozi

• IMG_20190814_121025.jpg
    IMG_20190814_121025.jpg
    404,5 KB · Pregleda: 12
  • Sviđa mi se
Reactions: Stanaccc and MrLove

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.471
298
Jel ovo posledica spajder majtova
jeste brate,ali sad si ih potamanio,sad treba da uradis sledece dok je jos u vege da se oporavi malo.
Izflusaj biozu sa 30l vode odprileke,najbolje da je odneses u kadu i pustis bateriju polako da curi od gora po supstratu 2 x po 1o min dok iz supstrata ne krene cista voda,onda ostavis da se supstrat dobor iscedi jedno 20min i u balon od 4l nasteluj ph na 6,5ph i polako zalilivaj biozu da se namesti runof i onda kad se to iscedi dobro vrati je u box pod svetlo i nista zalivanje dodaljnjeg dok se supstrat ne osusi ,e onda cemo je tek prehranjivati,pitaj ako ti nije sta jasno ali moras odraditi flus da bi koren malo prodisao i skinuo soli sa korena i malo bioza dodje sebi od tih spidera,odmah ce nakon toga krenuti novo zdravo lisce.
ne root ibacujes iz upotrebe,mogli di da krenemo sa bosterom i p+ ali tek od sledece nedelje,napisi mi samo sa koliko vode ih zalivas trenutno.
drugi krug ide samo 8ml blooma
zavrsi taj drugi krug sa 8ml blooma pa daj onda cistu vodu i onda tu krecemo nov tempo bloom-boostr i p+.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.