Nije te bilo ducan ne radi preko vikenda, ali evo snasao se i @Badi je bi tu pa mi je rekao sto trebam.Sutra idem nac sajt (imam u blizini ljepo mjesto di lupa sunce cili dan, a skiriveno dosta). Reci koju zemlju da trazim u obljiznem vrtnom centru i koliko da uzmem da bodem u zemlju ili pot neki da uzmem? Neko gnojivo? ne ocekujem puno od nje pa na nju nebi bacao puno para.
Nije te bilo ducan ne radi preko vikenda, ali evo snasao se i @Badi je bi tu pa mi je rekao sto trebam.
Za autosa sam kupio ovo
Zuta florabella i plantella cvet.
Sajt sam locirao i sutra cu ga ic obradit (jebeno se bojim zmija hahah a ovdje ih ima u puno jos su otrovnice (poskok i riđovke) nadam se da one ne vole nasu biozu pa da mi je odtmu jos. jer ako ih vidim u blizini neidem tamo hahah)
Smjeme stavljam u vodu prvo? onda u maramicu jel tako?
Ocu li direkt na sajt ili prvo u pot da ojaca par dana?
Dok sam to kupovao obratio sam paznju i vidio sam da imaju cjeli asortiman od planetlle, bas puno toga i sve od plantelle, također vidio sam da imaju i potground h65, florabelle, i jos nekih substrata. Trgovina se zatvarala pa nisam imao vremena razgledat sve.
Zanima me sljedece koliko je plagron growmix kvalitetniji? i koliko bi utjecalo na kvalitetu da umjesto njega uzmem recimo potground ili ovakvu florabellu?
Također što se tice gnojiva ima stvarno svega. ja sam jedino vidio plantellin asortiman, ali covjek je meni toga nabrojio podosta. Znam da si rekao hesi mama za prehranu. Isto je pitanje ko i za substrat koliko bi izgubio na kvaliteti da idemo sa plantellom recimo?
Ako necu gubit na kvaliteti i prinosu radje bi isao sa nećim kao plantella, jer ovaj cvet od litru sam platio samo 3€ a hesi je 50€ set.
@Nazgul NIje na meni da ti ovo govorim, ali zamolio bi te kao prijatelj prijatelja da ubuduce smanjis slike, nemoras ko ja ovako male radit ali malo barem. (prst me zaboli od scrolanja dolje haha)
sorry prijatelju,nike namjerno,al drugačije nit neznam stavljat,samo ovako probat ću nekako manje stavljatNije te bilo ducan ne radi preko vikenda, ali evo snasao se i @Badi je bi tu pa mi je rekao sto trebam.
Za autosa sam kupio ovo
Zuta florabella i plantella cvet.
Sajt sam locirao i sutra cu ga ic obradit (jebeno se bojim zmija hahah a ovdje ih ima u puno jos su otrovnice (poskok i riđovke) nadam se da one ne vole nasu biozu pa da mi je odtmu jos. jer ako ih vidim u blizini neidem tamo hahah)
Dok sam to kupovao obratio sam paznju i vidio sam da imaju cjeli asortiman od planetlle, bas puno toga i sve od plantelle, također vidio sam da imaju i potground h65, florabelle, i jos nekih substrata. Trgovina se zatvarala pa nisam imao vremena razgledat sve.
Zanima me sljedece koliko je plagron growmix kvalitetniji? i koliko bi utjecalo na kvalitetu da umjesto njega uzmem recimo potground ili ovakvu florabellu?
Također što se tice gnojiva ima stvarno svega. ja sam jedino vidio plantellin asortiman, ali covjek je meni toga nabrojio podosta. Znam da si rekao hesi mama za prehranu. Isto je pitanje ko i za substrat koliko bi izgubio na kvaliteti da idemo sa plantellom recimo?
Ako necu gubit na kvaliteti i prinosu radje bi isao sa nećim kao plantella, jer ovaj cvet od litru sam platio samo 3€ a hesi je 50€ set.
@Nazgul NIje na meni da ti ovo govorim, ali zamolio bi te kao prijatelj prijatelja da ubuduce smanjis slike, nemoras ko ja ovako male radit ali malo barem. (prst me zaboli od scrolanja dolje haha)
EDIT 2: Ispricavam se na duplom postu nisam vidio da nisam na "edit" nego na "reply" molim da obrise ovaj ispod tko moze. Zurim se pa radim sranja, Isprike jos jednom.
ovo se ispostavilo hermic brate.. eto sta se desi kad nemas vremena da se posvetis growu nego samo otaljavas odrzavanje i juris dalje.. izbacio sam je napolje u neki korov koji imam u dvoristu, ne znam ni da li da je cekam da zri ili da je secem.. otvoren mi je prozor od te sobe gde je boks, non stop, doduse ima mrezica i sve to, ali ne znam dal ovako rizikujem da neki vetar nanese polen.. mada, u boksu je sranje bilo pored ventilatora bas, kapiram da je steta vec ucinjena, samo ostaje da sacekam kraj i vidim kolika.. :/ ako imas neke sugestije u vezi s tim, javljaj..
cekam slikesutra poslije lollipopa.
znaci radis outdoor,biljka mora malo da bude u manjem potu makar da praste do 3-4 sprata pa onda da je presadis.Treba rupu da izkopas min 20x20 sto dulja,nalijes zemlju i zalijes i to je to za sledecih 10 dana ,zalivas na svak 3-4 dana po 3-4l pa bum videli posle.javi sta imas od punuda od zemlje pa da izaberemo nesto da valja.Sutra idem nac sajt (imam u blizini ljepo mjesto di lupa sunce cili dan, a skiriveno dosta). Reci koju zemlju da trazim u obljiznem vrtnom centru i koliko da uzmem da bodem u zemlju ili pot neki da uzmem? Neko gnojivo? ne ocekujem puno od nje pa na nju nebi bacao puno para.
ma izbaci je u dvoriste pusti je da szri bar 2-3 nedelje i onda beri,za 3 nedelje skini neki donji popkronic pa probaj,sad je jos nezrela da je skidas.ovo se ispostavilo hermic brate.. eto sta se desi kad nemas vremena da se posvetis growu nego samo otaljavas odrzavanje i juris dalje.. izbacio sam je napolje u neki korov koji imam u dvoristu, ne znam ni da li da je cekam da zri ili da je secem.. o
bice kako ne,lupace fino ali ces imati i menke,manje ce roditi ali bez obzira lupa i ta vutra.banane su ispale od stresa, definitivno, vise puta je nestajala sturja, dva puta mi je zabadao tajmer pa je dan trajao duze, itd.. tako da kapiram da cu da sacekam da uzri, pa da imam i menke, a valjda i ovo cvetova bude necemu
nikako da ukapiram,za koje gnojivo mi govorisKoliko ml po litru vode je puna doza
slavol uzmi obavezno,uzmi onaj biofloaran guano-mineralno gde je N3-5 ,p-9-12% i kalijum 20+ tako nesto,to da ti bude za cvetanje i uzmi plantelu list za vege koja ce uskoro proci ali nam treba zbog te tranzicije prelaska uz vege u cvat.Vozdra bigi majstore,evo šta mi je dostupno...
njoj sad daj sledece zalivanje samo cistu vodu,pa cemo je posle rokati sa bigbudem i jjbloomomstalo je lisce s opadanjem i to, pa cemo da vidimo
ove su ekstra,nij pazi ko oci u glavi.
ovo malo handri lajburn da znas ili im savijaj grane ili dizi reflektor
ovima ide cista voda samo da probamo da ih ispravimo,ne podnose prehranu bas najbolje.
ja sam radio i sa jednom i sa drugom vrhunske zemlje,cak miksujum 60% ptgraun 30% florabele i 10 % perlita.kombinacija zestoka.potground ili ovakvu florabellu?
nesto sam ti napisao nesto cu joj sutra da ti napisem,kad mi bude odmorna glava,u totalnoj sam banani sad samo sto nezaspem.imas i moj prethodni post, za dan dva vec ce biti neke za zalivanje, pa javljaj, vidi tamo slike pa po njima, sta kojoj da dam, oduzmem i to
Zanemari sve ovo rijesio ja sve sam. snađem se ja da ti ne stvaram toliko muke, vidim da si ovih dana u nekoj strci pa se ucim sa foruma.(jebeno se bojim zmija hahah a ovdje ih ima u puno jos su otrovnice (poskok i riđovke) nadam se da one ne vole nasu biozu pa da mi je odtmu jos. jer ako ih vidim u blizini neidem tamo hahah)
uzet cu jos florabelle te zute da cu miksat tako.miksujum 60% ptgraun 30% florabele i 10 % perlita.kombinacija zestoka.
ok je plantela za out,stim sto cemo videti to oko prehrane,moze se slobodno ranije poceti jer ce ti bioza verovatno ranije uci u cvet jer se skracuju dani,ovaj mesec za out je obicno predvidjen za cvetanje bioza,tako da me obavestavas o outdooru da ti dam odredjeni rezim prehrane tamo za 3 nedelje a mozda i ranije u zavisnosti sta ce reci bioze,zato su slike obavezne kad krenes da mi pustis ovde.Prvih 30 dana ne treba nikakvo gnojivo? poslje cemo outdoor sa plantellom cvet i kupit sto ce treba za zastitu vidit cemo dok dode na sajt. Imat cu i hesija ako ce trebat nesto dodat osim plantelle.
ako je tako mozes vec slobodno u ponedeljak da pikujes polako menke.Do ona probije izbaci kotilidone to je to.znaci i menke idu na klijanje za koji dan.
odlicnoU pon se cujem sa hempatiom za turbinu (vents tt 100), izolacijsku cijev, hesi paket, plagron growmix i perlita 10L.(filter CAN 100 cu naknadno jer nema mirasa u startu a nemam casha dosta, treba i mjesec izgurat.)
ove sto proklijavas u startu ih stavi u florabelu sa malo stiripola ili perlita a onaj mix sto sam ti napisao to spremas za finisni box,potgraun zemlja je malkice prejaka za bebe ,zato je florabela mnogo prakticnija da u njih budu mladi rasadi dok se ne presade u vece potove.uzet cu jos florabelle te zute da cu miksat tako.
e ovako icicu redom:Kako krecem sa svetlom 18/6? Koliko razmak od potova i panela?
samo rokaj ja volim kad imam pune roku posla,pratim ja sve samo ti pici.Vidis pun izenađenja javim ti se za prvi grow u boxu a sad vec radimo indoor i outdoor. bit ce zanimljivo vjerujem
Ovaj imamo dogovorena dva substrata haha Radi me jako nakon 5 dana ciscenja odd thca.ove sto proklijavas u startu ih stavi u florabelu sa malo stiripola ili perlita a onaj mix sto sam ti napisao to spremas za finisni box,potgraun zemlja je malkice prejaka za bebe ,zato je florabela mnogo prakticnija da u njih budu mladi rasadi dok se ne presade u vece potove.
ovu kombinaciju i imaces za dva growa min stim sto ces za drugi mozda dokupiti samo florabelu 5l,djak lepo zatvori ,zalepi selotepom i u mracnu i suvu sobu odlozi i mas za vise puta.potground 70L + florabella 20L?
Dogovoreno.ovu kombinaciju i imaces za dva growa min
Znaci samo ove plave od 9,5w 6500k ostavljam 5-6kom?panel iz pocetka nek ti radi sa svega 30% snage odnosno 50w je sasvim dovoljno za prvih 7-10 dana
Vidjet cemo oko temperatura i vlage mislim da tu nece bit problema sve do tamo januara/ferbruara jer tek onda kod mene padnu temperature blizu nule (nikad neidu u minus). Topla i ugodna klima kod mene (jedino u outu bi mogla vlaga zezat). A i ova 2 mj nebi trebalo bit problema jer u kuci (ja sam godinu dana tu) temperatura nikad nije pala ispod 18 u ovoj sobi, i to samo dok nismo grijali po par dana.8h ujutru jeli jer u to vreme je kuca vec malo ugrejanja
Daj mi samo reci kako ti klijas? Direktno u maramicu ili ides voda pa maramica?ako je tako mozes vec slobodno u ponedeljak