Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Jedan mini apdejt da bacim, da malo prodiskutujemo o trenutnom stanju ovih tri lepotica
Do zadnja 2-3 dana se ništa posebno nije dešavalo u smislu napretka samih biljaka, nekako su cupkale u mestu, kao da im je nedostajalo nešto.Tu sam sebe malo zabrinuo, ali rekoh sebi polako, lagano, aj da probamo ovako.Pojačaj joj sunca (bilo je tmurnih par dana), smanji vode neka se prvo doobro osuši zemlja jer znam da preterano zalivanje usporava rast, ne čačkaj ne pipkaj-neka ih.
Danas sam ih proverio i rekao bih da guraju fino, zdrave su, lepe tamnije zelene boje, krenuo je i četvrti sprat listova i s tim u vezi, počeo bih večeras kad ih budem zalivao sa Plantelom List i to test doza 1,5ml na 1L podeljeno na 3 biljke i tako ću svaki treći dan da zalivam Plantelom i pojačavam za 0,5ml doze.
Svako zalivanje dodajem Slavol 15ml na 1L.
Slike u prilogu.
#Bubble Kush (na njoj planiram Toping vrlo uskoro)
#Green Gelato
#Hulk Berry (biće debeljuca)
A nešto je jednu i izgrickalo samo na prvom spratu.Od insekata od starta što sam jedino primetio jesu mali pauci koji su se odma odomaćili mrežama po biljčicama koje sam naravno neutralisao.E sad dal su oni, ili nešto što leti ostaće misterija, jer su biljke na terasi, šesti sprat.
To bi bilo to dobri moji, hvala vam na čitanju i pažnji.
Molim vas, ako ste nešto primetili-savet, sugestija, kritika samo recite.
Cya
Stavi ih vani sto prije,u potovima ili zemlju svejedno..i pusti da priroda radi svoje i zaljevaj,cvat u outu samo što nije krenuo,ne znam zasto planiras i topiranje.
Zdravo ljudi, sebično bi bilo sa moje strane da se ne javim i izvestim o svim dešavanjima vezanim za ovaj moj prvi grow.
Mislim da sam jedini lik koji je na najgluplji mogući način ostao bez biljaka.
Tamo negde 15og avgusta krenem ti ja da ih presadim na pripremljeni sajt, duboko u planinu preko noći.Medjutim na putu kroz šumu se mimoidjem sa Nivom i Pajerom, lovočuvari i plavci-baš vrh rekoh sebi.Ma nije prošlo 2 minuta koliko im je trebalo da se okrenu, znao sam odma koliko je sati, krenuše za mnom.To je to rekoh, ili ubacuj u sporu i krči šumu ili izbacuj sve kroz prozor.Beše mi žao Navare da je lomim a i Niva ne bi popustila, na prvu krivinu sam jednu po jednu frljnuo ciljajući žbunje bar da se polože.Ni kilometar posle tog mesta me zaustavi rotaljka..I da ne dužim dalje, taj predeo spada pod Srbija Šume, strogo čuvano od lovokradica i drvokradica od kojih ne mogu na kraj sa izadju.Zapalo se da moj džip odgovara opisu za koji su imali dojavu da lovi svinje na far-Veliko crno vozilo i to je sve, daj da ga iscimamo.Pretres i sve što ide uz taj maltret, na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.
Sačekam zoru, vratim se vamo i naravno dve od tri biljčice ispolomljene, Bubble Kush je uz par grančica otkinutih-preživela.
Rekoh ideš ti sa mnom kući malena, ima da te čuvam kao malo vode na dlanu.
Tako da, zadržao sam je kakva jeste, u saksiji od 10L, davao joj sunca što više svakog dana, i oporavila se super.Nastavio sa Slavolom svako zalivanje, kasnije uključio i Plantela Cvet svako treće.
Družimo se od tad na terasi uz svaku kafu, pratim joj napredak, mazim i pazim. (slika od pre 2 nedelje)
Sada je u procesu punjenja ja bih rekao, iako sve deluje jako sporo (vrljavo vreme, malo sunčanih dana)
Glavni vrh se lepo puni, sve je deblji.
Sićušna je ali biće finog dima.
Primetio sam da hedovi na donjim bočnim granama nisu ni krenuli da se pune, dok je glavni u prednosti.Šta vi mislite o tome?
I to bi bilo to.
Želim vaše mišljenje da čujem, procena koliko joj još treba, savet sugestija i tako to.
Hvala Bizo, legendice stara
Žao mi je što nisam uspeo sa tobom da ugovorim mentorstvo, nadam se da se sledeće godine "vidimo".
Pitanja dva imam za tebe, kako ću da prepoznam idealan trenutak kada prelazim samo na vodu zadnja 3 dolivanja, takozvano ispiranje?
S obzirom da donji deo zaostaje sa punjenjem, kada dodje trenutak, secnem gornju polovinu, ovu donju ostavim još koliko je potrebno i to je to?
Kupiš mali mikroskop koji uvećava 50-60 puta, ima i na telefon, i gledaš trihome, po njima znaš kad da počneš sa ispiranjem i sa skidanjem.
Dobro je sve ispalo na kraju. Kao prvo sreća da te nisu uhvatili po noći sa sadnicama, to ti je najveća sreća. Razmišljaj o šatoru..to ti je puno sigurnije i bez rizika
Kad smo kod telefona, ako nešto volim to je da se igram macro kamerom i efektima sa biljčicom, možda sam ja lud ali se divim ovim fotografijama
Ova je čista, misliš da ću moći na ovaj fazon da procenim idealnu boju trihoma?
Dodjoh i ja do kraja, danas sam skinuo malu, celu.Iako sam možda donji deo trebao da ostavim još maks 10ak dana, zbog naglog pada temperature svakog dana, velike vlage preko noći-skinuo sam sve.
Znam, amaterski je trimovano ali sam je namerno ostavio malo čupavom, svi listovi bez trihoma su skinuti svakako.
Trihomi sa donjeg dela biljke, sporedne grane.
Nakon ovog uživanja sa seckanjem, struna kroz kutiju, probušio više rupa sa svih strana, zakačio grančice i pravac tavan zbog provetrenosti.
Tu dolazi moje prvo pitanje.
Nisam želeo da komplikujem oko sušenja i "lečenja" hedova.
Ideja mi je da ostavim kutiju tako na mračnom mestu, ubacim par ovih gel kesica da upijaju vlagu (brine me tokom noći da ne navuku budj), i da proveravam stanje na svakih 5 dana.
Šta mislite o tome?
Drugo pitanje bi bilo za lečenje hedova, kada za to dodje vreme.
Apsolutno sam prošao sve stranice i stranice o toj temi.Ali recimo, ja kesice koje regulišu vlagu u tegli (one od 55% pa na više) ne mogu da nadjem u okolini.
Vaš savet, pojednostavljen za metodu lečenja hedova u tegli bi bio koji?
Kad sam već sve od starta radio "po knjizi", želim tako da isteram do kraja.
Ostao bih još malo sa vama pre nego što ovaj dnevnik završi u nesrećno-završen, dugujem još par izveštaja dok ne dodje trenutak da se ovo pripali i proba.
Hvala svima unapred na pomoći i odgovorima, uživajte u ovom divnom danu
Nisam dobio neke konkretne informacije vezane za moja pitanja tako da ću sam da eksperementišem još nekih mesec dana.
Grane ostavljam još 7-8 dana da vise da vazduh odradi svoje, posle ih prebacujem u tegle još 15ak dana, otvaraću ih rano ujutru i kasno uveče radi svežeg vazduha u cilju sprečavanja budji.
To bi bilo to što se tiče dnevnika, dakle može u završene.
Hvala svakome ko je bio tu da uskoči sa sugestijom i kritikom, značilo mi je i značiće itekako za sledeću godinu gde se obavezno "gledamo" ponovo.