Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Što se klijanja tiče,opet sam se uvjerio,da metoda sa maramicom,samo mi stvori mogućnost,da negdje zeznem. Ako ne pomješam sjeme,iz nekog razloga zakopam ju sa klicom,ali ona ne izađe,jer valjda kako zalijem,dali pukne klica ili nešto drugo ne znam,ali kap hidrogen peroksida(u ljekarni šumeče kapi za uši 3% hidrogen),vidi kako čisti sjeme,mada mogao bi reči,da sjemenka baca trihome i to u vodi očisti ju,ali kap u 50ml vode,ne više. I ja ih stavim u šalicu,jer moraju biti u mraku,pa je lakše preklopit,tanjuričem ili tako nešto!
Sretno do kraja
Vi ste meni ljudi super heroji svi . Cenim znanje i tehniku koje posedujete veoma , a ja se za sada nadam dobrom zalivaanju , dobroj proceni gde joj svetlo odgovora i jos uvek imam puno neudomica i sa hranom , ali se borim .
Sto se tice maramice i celog tog nekog pocetnog procesa , to mi nekako najlakse palo . Jedino kad ocu da je izvadim iz maramice malo me strah, al podbodem ispod nje kasikom pa lagano u zemlju . Ali cu vam reci da cu i to sa hidrogenom probati !
Iskoristio bih ovu priliku da pitam nesto sto sam tek jutros primetio na Titan 1 . Da li je ovo neka vrsta mutacije ? Ono sto uz ovo moram da napisem je da mi je
primetno veoma da Titan 2 koji je izasao 8do10 sati kasnije izgleda dosta bolje u ovom momentu i da tako kazem i Titan 3 vuce isti neki tempo dok kod keca
u svakom slucaju primecujem malo sporiji rast .
Ayo Bizo ja cu vas poslusati bas sve sto me savetujete da se razumemo , al nemoj molim te te jake gimnasticarske filmove da cepamo sada
Ima vremena i hocu sigurno . al cek sad da me ne nagazi zima jako
Po lagodnosti u tvom odgovoru zakljucio bih da ne treba da brinem sto mi fale delovi listova kao da ih je koza obresla i nastavim dalje
Bolje ti odradi dobar lst nego topiranje,čini mi se da je taj titan brz automatik.
A ova gore na slici,kao da joj fali dio listića - znači ništ joj nije,obično takve budu najbolje na kraju
Sretan grow želim
Hvala puno Crazy Smoke !
Dacu sve od sebe da uradim to najbolje sto mogu . Ne bih da je uradim , a da je odlozim kao da sam je nogom nagazio
A ova gore sto joj fale listici... uz to je zanimljivo da je prva izasla,ali kaska za titan2 i titan3 koji imaju slican tempo reko bih , dok je ona nesto sporija , bar za sad.
Titan 2 koji definitivno prednjaci je od pre pet minuta doziveo moj lst kung fu dodir , 11 punih dana i usli smo u 12 ti danas.
4 noda , grana krenula se deblja , mene panika uvati , reko te spustim ja dole bolje pre nego sto me Biza nagovori da te capnem makazama po vrhu
Poslednje zalivanje samo voda sa microbima , dobio negde oko 4 dl vode . Plan je da je sada stvarno ne cackam i ne diram kako ja znam , vec je pustim da dodje sebi ,pa kasnije probam povatam ...
Prethodnih dana smo se malo borili sa nadam se poslednjim napadom temperature za ovu godinu . Nije to bilo toliko lose , pogotovo s obzirom da imam hladniju noc i dobru promaju u stanu , al sam morao na 18 sati svetla da idem . Danas i sutra je jos igranka sa toplotom i onda ide dole na 22 , 23 , 26 c
Titan 1 i Titan 3 ce sacekati jos dan ili eventualno 2 pa cemo i njih da vezemo , a nadam se isto uspeno .
Titan 1 12ti dan
Titan 3 10ti
Do sledeceg bend overa i javljanja dobri moji to bi bilo to za sada.
Ono sto moram da naglasim je da ne znam gde su mi oci bile kad sam radio prvi lst ... jer podigla mi se kontra zica na 2 cm od zemlje u momentu kad sam ja savijao i savije se naravno tu gde ne zelim plus ode do zemlje. Nisam sve to ja odma ni primetio jer sam rekao sebi savi je i ostavi i tako uradio da ne bi dirao nista previse, jer dobijam nagone i tek posle vidim i da nije precka na nodu na kojem sam hteo(kao sto se moze i na slici ranije okacenoj videti ) i brzo ispravim to., ali taj deo grane ode do zemlje meni za zabavu uz zalivanje .
E , sad na ovoj slici sam ja ovu svetliju boju na kraju listova na new growtu procitao kao mozda zelju za bio growom ?
Dok druge dve nemaju takvu diskoloraciju . Evo slike
Jedan veliki pozdrav svima iz naseg malog boxa , nadamo se dobrom , idemo dalje.
Zdravo dobri moji ljudi ,
htteo sam sutra na tacno 3 nedelje se javim , no malopre sam caprkao tamo po boxu pa reko samo da nastavim
20. dan
vreme je konacno krenulo da nas sluzi poslednjih par dana kako treba i da bilo je blagog stresa od toplote , ali mislim da smo dobro prosli .
Jedino biljka broj jedan je dobila danas drugi put grow zajedno sa heavenom i microbima . Preostale dve su danas prvi put upoznate sa pola preporuce doze growa
F1 Titan 1 20. dan
F1 Titan 2 20. dan
F1 Titan 3 18ti dan , a njoj mozda nisam morao ovo zalivanje grow , al cu pratiti sa vodom sledece .
Ona je zalivena jutros dok su prethodne dve zalivene sinoc pa sam im jutros dotego koju grancicu , nista preterano
A ovu trojku cu malo jos rasirim veceras kad se vratim s posla.
Ono sto bi mi bilo jos bitno da kazem je da su zalivene sa 1l vode poslednji put, sto cu jos da dodajem vec sledeci put ,al nekako mi se cini kao da su mogle i jos da popiju , no trauma je trauma , jednog titana u kanti sam imo vec u zivotu , pa cu polako dodam kolicinu vode sledeci put . Drzim se onog manje je vise , pa cemo videti . Puno pozdrava
Dobar jutar forume ,
situacija je sledeca :
Devojke iz gornjeg reda su obe 27dan , dok je devojka u donjem redu dva dana mladja .
Nutrient burn po koji , to me ne brine . Lampa je bila na 25 % prvih 10 do 12 dana , onda kratko na 50% pa 75% sve do 24og dana i trenutno je na 100 posto , a cini mi se da je jako lepo reagovala na 200 wati i da sam malo mozda zakasnio . Da li sam u pravu, nisam siguran.
Ono sto sam primetio prvog dana da je titan 1 sporiji a titan 2 forumala brm brm i dosta brzi , tako su i protekle nedelje pokazale .
Evo jedna sobna slika .
Htedoh jos reci da ovaj falicni titan broj jedan pokazuje po listovima tu diskoloraciju koju sam u mom bogatom proslom iskustvu od dva grow nazalost imao i znam sad vec kad krene tako znam da vrsi tendenciju da pozuti . Dobio je grow i u posebnom zalivanju samo callmag kao preventivnu dozu . Drago mi je da bar za sada druge dve nemaju takve sare i ako slican tretman . Probacu mozda sledece zalivanje samo magnezijum da joj dam .
Ono sto me nekako brine je koliko donjih listova i bad sajtova da sklonim i da li to da radim ?Ja je jsam proredio u smislu po koji gornji list koji smeta i nesto odozdo
sto je staro , ali nisam siguran da je ta prozornost dobra ,pa bih da pitam da li je u ovom periodu biljke ok mozda da je malo vise ogulim dole i skinem po neki bad sajt za koji sam siguran da ne dobija svetlo ? I sve to sa obzirom da onda daje prve pistile od 22 og dana ... Podsecam danas 27 dan ... Ili da ostavim kako jeste i ne rizikujem mnogo
Ljudi moji , hvala puno unapred za svaki komentar , svaku kritiku i korisnu informaciju .Veliki pozdrav
Nemoj da te brine. Dobro odredjujes dijagnoze za sad i samo pomalo. Ako si malo i kasnio s jačinom svjetla to nije strašno, iz opreza je vise nego neznanja samo teraj!
Dobro jutro i dobar novi dan vutra.org
Dve devojke danas pune petu nedelju i treca nam je tu dva dana iza odma
Reko da se javim , danas su pile samo vodu sa mikrobima , proslo zalivanje bilo grow ,bloom ,heaven , microbi . Uz to sledece zalivanje dodam i top max i nadam se da to zvuci razumno i da ne fulam puno ( s tim da cu polako smanjujem dozu growa ! )
Ono sto se najvise nadam je da cu uspeti zaustavim tendeciju ka zutenju na ovoj biljci .
S obzirom da mi je ona proslo zalivanje dobila samo magnezijum sa vodom , mogao sam ovo zalivanje da joj dam da papa cini mi se , ali dobro... imam ponekad tu zakasnelu reakciju . Uradim nesto i bukvalno u sledecem momentu vidim sta je trebalo .Pustim nekad i da odlezi misao , ali eto ...
Ona se meni od pocetka nekako kao oporavljala od neceg , a od cega da mi je znati samo , pojima neam,mlad sam jos . No dosta to bolje izgleda kako sam iz prva mislio.
A evo ga i ostatak ekipe :
Rekao sam i da cu kupim neki merac i za svetlo i nisam se posavetovao sa vama oko toga. Sam sam kriv , e sad dal se izduzila malo vise , dal ima dovoljno svetla , dal juri svetlo , dal cu je sprziti ako spustim nize, drz gace , baci pasulj . S toga svaki vas komentar ko i uvek u zakljucku je dobrodosao jer znam da vidite sto ja ne vidim
Veliki pozdrav za sve koji citaju !
Zdravo drugari ,
moje male biljke danas pune 6 nedelja , uvek sa tim da je treca izasla dva dana ranije
Evo nas skupa :
Biljka skroz dole je biljka za koju sam se brinuo da mi ne pozuti rano
Jutros bilo zalivanje , inace sam prva dva growa zapisivao sta sam tacno i kad radio , ne pisem vise sta je tacno kad koja dobila , sto bi se reklo malo se opustio .
Biljka gore levo poslednje zalivanje tj. jutros : magnezijum i micorbe , nastavicu sledece zalivanje sa malo jacom hranom .
Dok su druge dve dva puta zaredom dobile da hasaju heaven , malooo growa , bloom , top max , microbes u nekim merama za koje smatram da su normalne
a onda kasnije vidim da je malo pecnem s vremena na vreme , sto se moze viditi i na slikama . Borim se , morate me razumeti
Njih dve sledece zalivanje dobiju samo vodu sa micorbima .
Nista preterano za dodati , mislim da je za sada koliko toliko sve ok, pa polako dalje .
Evo jos koja fotka iz sobe
To bi bilo to za sada ukoliko moja glava nije jos nesto htela pa zaboravila u tom slucaju update.am .Puno pozdrava dobri moji !
Da , u smisli da je mogao i bolji lst vise pomoci tome , verujem . U jednom momentu mi je pobegla nisam znao sta cu s njom ,odma sam se i zabrinuo za nize grane i nize bad sajtove , ali koliko kontam ja sad tu ne mogu nista osim da probam da pogodim najbolje sto mogu udaljenost od vrhova i proredim krosnju .
Drugari , neam puno vremena , nikako da upate.ujem , sto cak vise , vec jesam i ispisao se , ali mi ode nesto backspace i sve se rasturi .
Necu kenkati ovde kako moj grow nije savrsen i kako sam imo zelju do kraja sa zelenim listovima da budem
Mislim da mi je light stress u svakom growu do sada ukljucen bio .
Titan 1 53 dan
Titan 2 53 dan
Titan 3 51 dan
Rekao bih da je ona najbliza kraju i boga molim da ih izvadim sve zajedno ili sta da radim , bukvalno moram uzeti jos jean box prikaciti T100 sa ductingom i cekati sto je ostalo jos pod svetlom .... A to mi je tek posebno znojanje trenutno u glavi i buni me sto ova biljka je bila uvek nize 4, 5 cm od prve dve, a i ona krene u to zutenje sto me primecujete nervira...
Titan 2 , Titan 3 do 49 og dana lepa zelena boja , vrv cenim da malo i izvlace iz listove i da tu ima svega po malo . Ja ovako na glas jer verujem da ce me neko me ispraviti ako lupam gluposti pa i da naucim nesto , slobodno kritkujte ja to ne primam licno
Svaki savet dobrodosao to i necu da govorim vise , ko je citao zna da to uvek kazem na kraju da ohrabrim ljude koji bi mozda nesto rekli ali nece , a znam da ima i toga . Sve sto cujem a mogu , probacu u buducnosti da primenim ako sam vec jel te sada zakasnio .
osecam se cyro ko emotivno pogodjen doduse sad je dobro.Kad sam video prvi dan da se to desava i na druge dve i to jednako nekako gubi boju od prvog do zadnjeg lista , zakopco box reko kako sam bas tako kriv no sta je tu je , moram da primetim.
Hvala i hvala puno na podrsci !