PowerSeed je napisao(la):@doomer - ne mogu da nadjem tu sto savetujes ali mogu ovu, imas neki komentar, da li je neko probao... sadrzi i neko djubrivo kristalon?
crunkisi je napisao(la):Nakon koliko je pozeljno kod magme poceti sa hranjenjem?
Radi se o konkretno o Planteli (list naravno)
doomer je napisao(la):mislim da nama koji gajimo vutru je u interesu da zemlja ima minimalno gnojiva da mozemo sto prije sami pocet hranit sa dzubrivom koje zelimo.
metalmaniac je napisao(la):.
ako u posudama od 15 litara možeš bez problema odraditi vegetaciju od 4-6 tjedana, zašto bacati pare na npr. AN sensi grow koji košta 180 kn ili HESI koji nije puno jeftiniji...
@mmaniac - doomerova rečenica uz minimalne izmjene dobiva pravi smisao :metalmaniac je napisao(la):tu se ne mogu nikako složiti sa tobom... zašto bi bilo nekome u cilju da mora što prije gnojiti? ti si nešto pomiješao, ili ne shvaćaš cilj growanja kod kuće.
e tako već može, jer kako sam i napisao prije, velika većina growera ovdje sadi u zemlji i sve su low budget projekti gdje se pokušava uštedjeti svaku lipu pa onda i ono moje ima smisla, iako su i Trip i Doomer, gledano sa druge strane, potpuno u pravu...usrname je napisao(la):@mmaniac - doomerova rečenica uz minimalne izmjene dobiva pravi smisao :
"mislim da nama koji gajimo vutru u zemlji i koristimo gnojiva je u interesu da zemlja ima minimalno gnojiva da mozemo sto prije sami pocet hranit sa dzubrivom koje zelimo." - i to je onda OK izjava koja ne generalizira
Možda je isplativije i sigurnije onda probati sa medijem koji nema gnojiva - kokosovo vlakno ili neki soiless mix. Al to je tema neke druge emisije.
Inače, ako proizvođać zemlje kaže da ima hrane za 6 tjedana, jel to neovisno o biljci, njenoj genetici, snazi lampe,? Pojede li biljka isto pri temperaturama od 28C i pri temperaturama od 18C?
Pored NPK, na "snagu" zemlje vjerojatno igra i količina soli
Usrname mozda je sigurnije jer imas vecu kontrolu sto se desava u potovima ali zasigurno gubis snagu majke prirode floru i faunu i svijetove pozitivnih bakterija koje fale soiless mixevima i hidro/airo pizdarijama. Zato ce Masteri Growa poput Jorge Cervantesa zauvijek zagovarat organski uzgoj u zemlji i postizat ce yieldove i po 5 kila po biljci (outdoor)usrname je napisao(la):Možda je isplativije i sigurnije onda probati sa medijem koji nema gnojiva - kokosovo vlakno ili neki soiless mix. Al to je tema neke druge emisije.
Upravo suprotno Doomer misljenja sam slicnog kao ti i bas zato sto je Coposana njeznija u NPK a i po sastavu puno rahlija bolja mi je od TM. Bas je TM ta koja ima 1000mg KU postu iznad (gdje kazes da ima razlike u Composani za ruze i Terramagmi) jesi mislio da Composana za Ruze ne valja ? Iskreno ja ju se nikada nisam usudio probati jer mislim da je pre zagnojena znam da ima Kalija preko 1000mg po litri zemlje
gubis snagu majke prirode floru i faunu i svijetove pozitivnih bakterija koje fale soiless mixevima i hidro/airo pizdarijama.Zato i ne treba stavljat vodikov peroksid u vodu za zaljevanje bilo kada nego u fazama kada treba (kloniranje ili kada se stvore gljivice na povrsini zemlje)