Poz mentore, evo javljam se i mislim da sam resio misteriju zasto mi lisce stalno propada sada je pocelo intenzivnije,primetio sam dosta misica po boxu vec neko vreme i mislio sam da je zbog toga sto idu na svetlost medjutim danas primetim u maloj Vege saksiji neke insekte koji stalno uranjanju-izranjuju iz zemlje i povezem sa musicama u boxu i dodjem do Fungus Gnats . Jedna biljka dobro izgleda ali druga se vidi da ima neki problem.Idalje ih zalivam po 3L vode i Jos uvek procuri u tacni.Pokusavam da ne ostavljam zemlju skroz suvu ,posto sumnjam da zbog toga voda samo projuri.
Danas im je 17.dan cvetanja,skinuo sam zice da se isprave da ih lepo raširim po celom boxu.Kako mogu proveriti da li su gnatsi ,negde sam pročitao da trebam sirov krompir iseckati na listove i staviti na zemlju tako će se larve skupljati?
Takodjer sam primetio listove izbušene kao metkom ,i neka bela prašina na listovima
Isto me zanima kakve su ovo bele brazdice na purple haze ima ih na dosta grana
Danas im je 17.dan cvetanja,skinuo sam zice da se isprave da ih lepo raširim po celom boxu.Kako mogu proveriti da li su gnatsi ,negde sam pročitao da trebam sirov krompir iseckati na listove i staviti na zemlju tako će se larve skupljati?
Takodjer sam primetio listove izbušene kao metkom ,i neka bela prašina na listovima
Isto me zanima kakve su ovo bele brazdice na purple haze ima ih na dosta grana