velicine 40x80. Jedino si me zbunio sa ovih 50 sirine,
sasvim je dovoljno 5cm sa jedne i druge strane,ja sam ti to savetovao zbog boljek pokrivenosti boxa,da se nebunimo moze i 40x80 sasvim je ok nista nisi pogresio.
mogu li ga dimat sa onim potenciometrom za el motore?
naravno da mozes to je malo skuplja verzija dimera ali ok,on tera sve motore sa cetkicama bez problema i odlicno radi posao.
1xClip vent 15w za cirkulaciju ,da uzmem jos jedan onaj stolni na 220v?
mozes uzmi,pa jedan montiras sa leve strane a drugi sa desne strane pa nek prave tornado u boxu,bioze to tako vole da nemas pojima,e ih ojacas e ih stimuliras da raste jak vetar u bohu bas ima dosta benefita e ti neda da ih sprzis ako ti poraste temperatura u slucaju da nesto se desi.
Vent i filter standard u vrh boxa, a za ulaz zraka mislim napravit na bocnoj strani u podnozju boxa rupu fi10 hoce li biti dosta samo s jedne strane ili da uradim na
dosta je jedna rupa u podnozju 100fi je sasvim ok,ide zima pa hoce da povuce hladan vazduh i ako je mala rupa ako negrejes groow-room.
Te neku sugestiju za light trap jer nebi zelio da mi na ulaze zraka svjetli van ko ludo.
ne sekiraj se oko toga to je nebitna stvar,pre na taj ulaz stavi mrecicu neku da napasnici ne ulaze nekim slucaju u box.
Drenaza- Plagron EuroPebbles 8/16 10L (glina ona)
cek cek cek,nikakva glina ni slucajno na dno pota kao drenaza,to tako zna da sjebe stvari nebi verovao,bez toga molim te,normalno samo zemlja nek ide u pot 80%zemlja-20% perlita i to je to,glinene kuglice nepotrebene ni dole a ni gore na na zemlji.
Gnojivo- Hesi starter kit soil
Hesi je mama.
nabavi i lakmus papirice za svaki slucaj nek stoje u steku,mnogo problema sam im ao oko tih istrumenata zbog lose kalibracije da sam se jado zabavio kod odredjenjih clanova.
bolji ti je mehanicki,veruj bratu na rec,koristi taj sad digitalni ali kupi sledeci mehanicki za rezervu jer neces se puno obradovati sa ti digitalcem kad te bude prvi put izdao shvatices sta ti pricam,pogotovo kad nestane struja par puta pa naglo dodje mozes da se pozdravis sa njim.
Dal je potrebno presadjivat 3-4 puta? ili mogu jednostavno u male tegle od 1.5L startat i prepacit u 18L dok ce bit spremne ili moram ic po nekom redu?
tako je u male potove krenes 1l-1,5 pa ih posle presadimo u finisne potove.
Potove sam prvo mislio uzet one fabric(tkanina)
juuu bezi od tih platnetnih potova satro kao smrat potovi,nisu pogodni za nas hobi,vise su za svece i nke povrtarske kulture.Pvc potovo si mama.
Plasticne kvadratne (30x30x30).
odlican izbor,moji omiljeni potovi tih dimenzija iz kojih znaju cudovista da izrastu,ti samo dole izbusi koju rupu vise od 8mm zbog boljeg cedjenja samog supstrata i na konju si.
Sta kolicine koju cu uzgajat neznam ni sam. Koja je tvoja preporuka 2 ili da guram 3 unutra? Gledat cu da uzmem jednu sto dize, drugu za opustanje.
Djevojka i ja trosimo oko 80g mjesecno, al ulicarke koja mi ide na usi van koliko nevalja.
2 uvek je mora preporuka a i tri nemoze da ti stane na tu duzinu ako uzimas potove 30x30x30 zar ne,ali bez obzira od dve bioze mozes da izvuces kao da bi radio tri a ovako imas bolju kontrolu samog uzgoja sto je jako bitno iz pocetka,mislim i ja koji grovam neidem vise od 2 bioze u potu od 25l i napravim cudo nevidjeno sa minimalno obaveza oko njih.Ovo kad imas vise komada u boxu,raznih genetiku,kuku mene kad pocnu da piju vodu pa jedna pije brze druga sporije,treca neve prehranu da prime ko ovae ostale pa njoj smanjuj,ma idi jado da se zabavis onda,samo glava ima da te boli,dve bioze je dovoljno za cudo da napravis.I da znam kolicinu ne dobijas tako sto ces nagurati vise potovo u box,mozes da uzgajas jednu biozu u 35l potu i da dobijes isto ako ne i vise nego kad bi radio sa tri pota po 15l,ozbiljno ti govorim,a i pokazacuti kako,otom potom ti se samo seti mojih reci danas kad dodje taj momenat.
Sve je tu na spisku,sad idem da procitam onaj tvoj sledeci zadnji post pa ti odgovaram dalje.