i,znaci od 4 biljoze koje imam nakon podesavanja ph vode 3 su biljoze odlicno
Brte imas pocetnu fazu ne dostatka kalcijuma,nadji neki preparat na nazi cal-mag imas da nadjes das je Vestac pitao iza jednu stranicu a i pisao sam o tome vec ba baci oko malo unazad koju stranicu i nadji neki preparat i uvrstiga u redovnu ishranu svako trece zalivanje i nikad problema neces imati samo benefite i to tek kakve da znas samo.
Pregledao sam sad ujutro sve biljke i box te nisam našao nijednog letećeg gmaza
opet ti istretiraj za 3 dana znaju oni da se sakriju.
uuu odlican ls,bravo za taj papir pametno i ja radim to isto da ne dodiruju listovi vlaznu zemlju.
Znači savijan cca 24h nakon zalijevanja, pažljivo i oprezno
uvek tako,sacekas da 24h udje voda u sistem i onda nema beda od pucanja,
Eto javiš mi jel to dobro razmaknuto i dali još koji list trebam maknuti za nove pomladke
jeste trebas te gornje fan listove malo ih makni u stranu da se podstaknu ove nove grane i to je to,uvek sklanjaj listove sa novih potencionalnih grana.Da inace kako raste po malo samo savijas glavni vod,sad ne treba nista da ga savijas vise sledecih 10 dana,samo sklanjaj listove sa novih grancica i to je to.
oporavi se ubrzo po zalivanju al se jedino ta biljoza tako ponasa.
svremenom ce se promeniti to znas,zedna je jbg a veliki razmak zalivanja,ali u razmaku dana necemo menjati nista nego ti njoj povecaj vodu za o,5l od sledeceg zalivanja i nemoj da te to brine.
i reci mi ovo jesu samo gladne ili je bio mali light burn? digo sam svetlo inace u medjuvremenu za 10ak cm.. sutra idem da zalivam ostale, ako imas predloge, primedbe, pucaj sad
imao si mali lajt burn i mozda smo ih pecnuli sad ne mogu dobro da ocenim de mi daj celu sliku bioze ali slikano od gore,hoce i od klope malo a moze biti i LB,mada hranili smo ih jeli kad ono bese zadnje zalivanje,ako smo im davali klopu zadnje zalivanje onda LB.Moramo da resavamo taj pesak od gore nekako,imali sta jos da gmize leti sta se tu desava.
Dakle odradio bih prvi grow, box je ormar 52(duzina)86(sirina)162(visina). E sad, sta predlazes za svetlo? U teoriji se razumem u sklapanje ali nikad nisam radio. Svakako bih isao sa led solucijom, dal sa cobovima bez drivera, dal sa, mozda sa led trakama cak? Nikad vise od 2 autosa ne bih drzao, cilj mi je kvalitet. Za svetlo mogu da potrosim oko 80e, nije problem cekanje da stigne.
dobro ovako,ne razumem se u te cobove pa ti ih ne preporucujem a i te trake su shit brate one nista ne vrede sto se tice naseg hobija.
E sad sta bi ti ja preporucio ako hoces led dobar da radi posao a da je jeftin,nece te izaci ni 50e,za dve bioze ti je dosta oko 200-230w led e-27 3000k sve da stavis.Vodeci se gabaritima tvog boxa a da bude dobra pokrivenost treba da napravis ram ili neku plocu na koju ces pricvrstiti grla e27,ram treba da ti bude velicine odnosno tebi je ormar u pravogaoniku jeli bre,daj sliku neku covece,zapravo 52 je sirina a 86 sirina jeli,malo mi neobican taj ormar da je kontra dimenzije,aj to prvo da raspravimo ili mi slikaj box ili nacrtaj i napisi kako idu dimezije na tom crtezu,pa ti kazem dalje kako da sastavis panel.Imas ti tu brate dosta posla,treba rupe za ispuh i ulaz zraka da napravis,da vidimo sta planiras za ispuh zraka iz boxa,treba ti ventovi i za simulaciju vetra,ima tu prica svakakvih,ali javio si se na pravom mesto pa cemo to sve skockati ko bombona za jeftine pare a da pravis cudovista koliko je to moguce jeli,zato daj da vidim taj ormar ili nacrtaj na papir sa dimenzijama pa da krenemo polako,do tada baci oko na ove linkove i malo procitaj stvari priblizi sebi sta i kako.
- Otvaram ovu temu zbog sve većeg interesovanja za ovu vrstu osvetljenja u boksovima za gajenje naše drage biljke. - Pre jedno godinu dana iz moje radionice izašao je jedan takav boks(70x50x150) sa 9 sijalica. - Zašto led sijalice? Dolazi leto temperatura u prostoriji dolazi i do 28 stepeni...
www.vutra.org
Dobra ventilacija je bitna za uzgoj zdrave biljke - ustvari, jedna je od najbitnijih faktora. Drugacije receno, ako nemate dobru ventilaciju u vasem box-u biljke bi mogle umrijeti! Ventilacijom se kontrolira kvaliteta zraka, CO2, toplina i vlaznost u box-u. Kako bi postigli da je u vasem...
www.vutra.org
-Mislim da je ovo pitanje glupo, ali ja i struja se nikad nismo kužili..... Želim u box postaviti 6 štednih žarulja, ali zanima me kako da ih sve spojim na jedan zajednički kabel koji ću spojit u utičnicu na kojoj će bit timer, jer preglupo je imat za svaku žarulju poseban utikač... :vb_wave...
www.vutra.org
Puno me ljudi preko pp pita u vezi LED panela koji se da primjetiti na nekim slikama pa cu pokušati napraviti neki tutorial tj. opisati moj pokušaj izrade panela. Kao što znate kupovni Led paneli su još poprilično skupi i još uvijek nisu dostojna zamjena za HPS, ali možete napraviti panel i kod...
www.vutra.org
Pozdrav svima! Poceo sam sa izradom led panela sa e27 sijalicama Vtac proizvodjaca, snage 450w. Na panelu ce biti 10 sijalica plavog spektra i 20 sijalica crvenog, svaka sijalica je snage 15w. Panel pravim od neke ploce presovanog (recikliranog) tetra pac-a debljine 10mm. Dimenzije ploce su...
www.vutra.org
Postovanje svim clanovima.:vutra::respect: Odavno nisam na forumu a posto ide sezona indoora resio sam da predstavim moj set za uzgoj na jedan jednostavan nacin uz malo para i volje.Mozda ce pomoci nekim mladim uzgajivacima a cisto eto osecam potrebu da doprinesem nesto ovom forumu izmedju...
www.vutra.org