taj je odlican pecizno meri,ti uvek gledaj da ti je tu negde oko 6,5 tako neku biju namestis,a objasnio sam ti u prehodnom postu kako obaras sa limuntosum ph.Evo ovaj
sad povecavas vodu na 2,5l i das joj svega 10ml plantele za list,i promenicemo ritam zalivanja nek bude sad na 6 dan,ja mislim da ima fore 6 dana da se lepo osusi zemlja,i onda ides nahnadno zalivanje cista voda sa izreguliranim ph jeli i slavolom,kad zalivas sa prehranom prvo stavi prehranu pa dobro promuckaj vodu pa onda izmeri ph pa ako boja nije kako treba dodas kasiku dve limuntosu jeli koju si predhodno razmutio u 1,5dl vode pola kesice..imam plantelu cvat i list samo sto na cvatu ne pise kako ide primena a na listu pise na 1l vode 10ml plantele lista
pskaj malo samo nista posebno vise prskaj listove i podnozje bioze,tu se oni nastanjuju,tretiras tako svaki treci dan sa tim rastvorom pa cemo videti sta ce biti dalje,ti javi.Jel prskam i cvjetove ove velike bioze ili njih izbjegavam?
moze naravnoPozdrav Big, moze mentorstvo?
dosta je iscurelo ,za koliko je popila tih 4dl.Ako je sporo popila smanjicemo vodu na 2,3l.Jutros velika zalivena sa 2,5L, iscurilo preko 4dcl
ja uopste ne provaljujem koja je manja a koja veca iste su,maloj ces dati na 2l vode 3ml 735 i 4ml 688 i rokni njoj odmah 5ml calcijuma a ovoj sto ima vise tackica njoj rokni na sledece zalivanje jos jednom 5ml calcijuma.Malu cu sutra zaliti pa mi odredi doziranje, za nju mi nisi jos odredio.. I na njoj se javlja tek pokoja usrana tačkica, valjda je kalcij dozove pameti.