jesam da,video sam,dobro si ih posisao sad idemo prehranu kako smo se dogovorili,ispucaj tu pola doze pa onda voda i posle toga se javis opet sa slikama i idemo drugi krug prehrane,ja bi onda probao full doza,pola doze pa opet full pa tek onda voda cista.Trebale bi da podnesu dobro takav ritam prehrane visoke su verovatno je i koren dobro razvijen.
da od ponedeljka a onda bi rasvetu stavili na 18-6 kad ukljucimo full panel.
video sam,probaj opet da kalibriras ph metar ocisti ga od kamenca i nastelaj ga,moze biti da je opet malo ph losiji zato ispregledaj ph metar za svaki slucaj,malu su mutne slike ali je ok vidi se dobro,probacemo da dignemo ph na 6,5 trencwricku a criticnoj na 6,2.od sledeceg zalivanja i proveri da kad zalivas dali je pot lak u rukama kad zalivas,bojim se isto da se supstrat ne osusi u dnu potu da moguce da je vlazan malo pri dnu,hoce i zbog toga da negoduje i da budu listovi malo tako zuckasti odnosno tackice da ima,koji je razmak izmedju zalivanja de mi reci,jel dali smo prehranu nesme da bude nikakvih nus spojava onda znaci ili suspstrat ostaje vlazan odnosno ne osusi se od zalivanja do zalivanja ili je malo losiji ph,zato cemo prvo odgonetnu dali je suv sustrat i dali ti je ph metar dobar.
e vidis tu onda stavis sijalice od manje jacine vise komada evo vidi kolega Herb kako to lepo radi
Pogledajte prilog 294868 sijalice su valjda od 5 do 8w ne jace,za takav box ti je dovoljno panel od maksimum 60-80w,a fora je u tome vise sijalica sa manjim W.
odlicno si uradio,cim se pruzi prilika i drugu topiraj.
super izgleda,nista ne zalivaj ni slucajno dok god ti pot nije lagan ko pero,visak vode moze samo probleme da napravi,pusti nek se osusi supstrat pa cemo u subotu videti da zalijemo ako jea suva zemlja.
ako nemas love za hesi uzmi plantelu cvet obavezno jer sad je u cvetanju treba joj jaci PK i nabavi neki preparat na bazi cal-mag,obavezno plantelu cvet joj daj sledece zalivanje ali kad se dobro osusi zemlja,sta smo ono rekli sa koliko vode je sad zalivamo,to te pitam da znam da bi ti odredio dozu plantele cveta i dali regulises ph.