Oko tih famoznih LED sijalica,panela mogu da ti pisem romane....ima verzija i prica da nemoze da se sagleda koliko ih je a istina je samo jedna!
Dosta ljudi se ovde (hollandija)vec uveliko prebacuje na ovaj vid svetlosnog izvora,sad kao i u vemu tako i u ovoj stvari uvek ima onih koji bi da zarade dobre pare a da neurade nista.Tako ti je i sa panelima koji su se uveliko pojavili na trzistu sirom sveta.Danas imas panele od 50w,90w,120,156w,200w,240w,300w,400w,600w a koliko sma video jedna americka firma je cak unapredila cip koji napafja lampu od 1000w u spectru 3w sijalica.E sad imamo Evropske Kineze (Lampe pravljene u Kini za evropsko trziste bez Chipa koje sluze svrsi)i Kineske da ti zamazu oci (ko nekad blok 77 u bgd)ili ti prostije receno Drzi vodu dok majstori odu ove lampe iaju kinesko kuciste i gledano su potpuno iste kao predhodno navedene ali za razliku od predhodnih imaju i kineski chip!E to je najveci problem i ono sto je doprinelo da ljudi budu skepticni i kriticni.ja konkretno kada sam kupovao module koje imam od 120w dva komada i ufo od 90w lepo sma uzeo elektronicara koji zna sve oko toga i otisao da kupim covek lepo rasklopio lampu ispitao i dao misljenje,proverili i davanje lumena (lumenmetrom) i to je to.Da nebude dalje zabune cistu racunicu oko lumena na LED lampama koje imaju napajanje 1w po sijalici kazu umni ljudi iz te branse da Led sijalica od 1w daje srazmerni spectar izmedju 80-90 lumena.Dolazimo na racunicu da jedna lampa sa Kvalitetnim chipom (najbolji trenutno na svetu iz USA) koja ima napon od 120w daje 9600lumena.
Jos jedna stvar koja ljude buni a postala je neko zavaravanje ,kazu da ako je napon sijalice 2w,3w i lumena vise da ali samo pod jednim uslovom a to je da najbitnija stavka u tom metalnom oklopu koji na sebi nosi LED lampice te snage ima u sebi CHIP koji ima snagu i daje ono sto se od njega ocekuje!
Pre oko 3 meseca doslo je do male revolucije u ovoj oblasti a to su APOLO led paneli.
Imam coveka iz Amsterdama koji radi uslge raznim distributerima tako sto proba njihove proizvode (inace extermno iskusan covek i znalac) i on je odradio grow sa Apolo 10 lampama i njegovo misljenje i ono sto je dalo na terenu je samo to da je rekao da prosto NEVERUJE da su to LED lampe koje su samo do pre 2 godine bile ko bateriske lampe.Apolo 10 lampa je toliko jaka i mocna da je slobodno mozemo svrstati u kategoriju HPS 1000w.Jos pored svega izasli su i APOLO12,16 i cudo monstrum APOLO 20
E sad kolko para toliko i muzike kako kaze nas narod tako je slucaj i sa apolo lampama koje u sebi imaju 3w led lampice i chipove pravljene u USA i sa apsolutnom garancijom od 3 godine na isti!
Kao sto rekoh moze da se pise u beskonacnost i nebi se sve ispricalo ali evo iskustva ovog mog poznanika iz Amsterdama koji saradjuje sa tim Firmama i njegovo iskustvo kaze ovako:
Super BlackLight 120w 1w led sijalice, 3 G13Haze pod njom 2 biljke bez treninga a treca sa LST prinos ukupni :146 g suve
Apolo 10 3w sijalice 337w snaga panela 3G13 Haze isto kao predhodno sa i bez LST ukupno:411g suve
Eto ja nemam nikakve korsiti ni da ih hvalim a ni kudim samo prenosim ono sto je materijalno dokazano.Mene su paneli 120w 7 band kostali svaki po 290 eura i iskreno se nadam da se necu razocarati.
Toliko od mene a ako imas jos neko pitanje slobodno ga postavi.Pozdrav