Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Evo tu imas na zadnjoj stranici omjer bikarbonata i solne kiseline. Solna naravno u tekucem stanju. A mozes i kupit vrecice iako su neisplative naspram ovog.
Ma to cu ostavit za idući grow, dosta love sam već ulozio u ovih mjesec dana. Imam vremena u idućim growowima da eksperimentiram.
Evo nas u 27. danu i mogu rec da su se cure pravo raskupusale već tjedan dana radim lst da svaki vrh bude jednako osunčan. U međuvremenu su zaljevane sa po dvije litre vode, kad su to srknule dao sam im prve doze canne (3 tjedna su bile samo na vodi i ryzotonicu) posto mislim da su iscrpile sve iz zemlje. Smućko sam im punu dozu ryza i canna vege, i za pocetak po pola doze cannazyma i boosta, prekjučer ih zalio. Vidim da su dobro primile hranu posto zasad ne vidim neke znakove na listovima. Do idućeg tipkanja, pozz.
Pozz ljubitelji vražje salate
Evo nas u 36. danu avanture. Na curama se već vidi da su ušle u stadij cvata, a ako je vjerovati šta na stranici sensi seeds piše dolazimo do polovice growa. Mogu reći da vrijeme leti i dalje im radim lst, ali ne tako često jer sam primijetio da su počele usporavati s rastom (ili mi se tako čini). U međuvremenu su dobile svaka po 3 litre vode ph 6.5, runoff je na 4 biljke bio oko litre sa 6,2 ph. Ledicu sam pojačao na 60% i na 50cm udaljenosti su od biljki. Osim par točkica po nekim listovima nema nekih problema što se tiče zdravlja biljki. Jedino što sam malo bio smotan danas pa sam uspio jedan vrh otrgnuti, ali nek je sva nesreća u tome...neću više da vas davim, evo još par slika i do idućeg vikenda s novim apdejtom. Stay beautiful .
U ovoj fazi,pošto je potrebno 300w,da pokrije m²,a njemu su biljke prošle tranziciju,daje duplo manje svjetla/fotona nego li je potrebno. To bi još prošlo,da je board u pitanju,pa ga stavi u kut i ispod biljke,ali ti imaš bar stil panel.Stavi panel na 90% i 50-55cm od vrhova,razveselit če se...več dugo nisam vidio,da je netko gario LED preslabo
Nadam se da me nečeš krivo shvatit,inače moram nagovarat,da smanje
Ali kad držiš automate,oni vole više svjetla. Ti imaš 330w,Bizzo 600w,ja 750w ,pa u takvim slučajevima nema potrebe za max snagom. Ionako ti diode mogu primit još toliko struje,jer driver je 320w,ali po nekom standardu ide se na 3 diode po wattu,baš iz razloga jer mnogi ne dižu i spuštaju svjetla,nego ih dimmanjem reguliraju. Moraš to gledat,da ti njima ne daješ ni 200w,znači daješ svjetla,kao ja u 60ki....
Ima strainova kojima se vrhovi ne pospajaju u colu,ali to ovdje nije slučaj. Ako ne pojačaš svjetlo,vrhovi če ti ostat prozračni,mekani,lupat če te više sauganje pljuge,nego sama pljuga.
U vegetaciji ih se može pustit,da se malo izdulje,jer tako i vertikalno dobijaš,ali moraš odvrnut svjetlo.
I ne možeš nešto pročitat,pa se toga držat. Sve ovisi koliki je prostor,jačina svjetla i sl. Skini si lux aplikaciju,žute je boje ne možeš fulat,moraš imat oko 40.000luxa,ta app ti može biti neki orjentir. Prednja strana ti ima svjetlosni senzor i razlikuju se od mobitela do mobitela,ali barem ti daje neki orjentir!
Sretno do
@0Marac0 i @Bizzzo hvala na savjetima. Kod mene sve naopako, na početku roknuo na 100% pa ste mi savjetovali da smanjim, ali sam sad totalno zaboravio pojačati, sad su mi na 80% i 40cm od cura. Kao što bi Pero Nikić rekao: Pa jeeeeebiga
Malo okasni sa tjednim updejtom, stiso poso pa mi bilo mrsko tipkat ušli smo u 45. dan I cure su u punom cvatu. Opet hvala iskusnjarama s foruma što su me savjetovali za svijetlo. Držim sad na 80% i na 40 cm od biljaka (izvukao neki prosjek između najvišeg i najnižeg vrha) i mogu reći da curama godi, razlika u vrhovima u ovih tjedan dana je ogromna. U međuvremenu sam im dao punu dozu prihrane (terra flores, ryzo, cannaboost i cannazym) a zadnje zaljevanje jučer s vodom, dobiju po tri litre i taman bude oko litre runoffa sveukupno. Ph mi je konstanta 6,5, a na runnofu je 6,1.
Live long and prosper i do idućeg vikenda.
Evo kratkog updejta da ne propadne dnevnik. U zadnjih 10 dana su dobile po punu dozu canna flores (75ml), rhizotonica (5ml), cannazyma (30ml) I canna boosta (40ml) po 4 litre svaka. Runoffa je bilo oko pola litre sveukupno, svakim tjednom su sve žednije I žednije, morat ću veću kantu nabavit
I prije 2 dana po 4 litre vode, ph na 6.7.
Donji listove koje su počeli žutit sam odsjekao, kao i par nekih što su uklanjali svjetlost.
Mislio sam radit defoliaciju, ali sam pročitao da se početnici okane ćorava posla tako da ima vremena i growowa, tek je prvi ozbiljni.
Sad pitanje za iskusnjare, u start paketu đubriva sam dobio i pk 13/14, ali po ovom chartu mi nije jasno kad da ga dodam prihrani, pa bi molio za savijet. Cure su već 32. dan u cvatnji.