Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Dobro je to komso, steta sto smo se mimoisli u dolasku i odlasku jer bi ti ja dao svoju pumpu. Za ubuduce znas ili naruci odmah nedis wifi pumpu i briga te kud ides. Uzmes tank nekakav i voila. Mislim da ti je od autopota 30ka original jer u onaj dichtung taman pase ovo crijevo od wifi pumpe original 6mm. Ja sam svoje paprike zalijevao mjesec dana preko pumpe
Sto se tice stresa mislim da se tu nece nista drasticno desiti.
Polako se zalećemo u najinteresantniju fazu. Tu smo negde u trećoj nedelji cvetanja i biljka se skroz dobro oporavila posle one suše.
Dva puta nedeljno ide zalivanje 5 do 6 litara vode, a što se hrane tiče poslednje zalivanje sam umutio BioGrow 1ml, BioBloom 2ml, Topmax 1ml po litri, plus 2ml CalMag-a na dva dodatna litra tečnosti.
Nervira me pomalo što nisu ujednačene grane kako sam hteo.
Odustao sam definitivno od super crop-a na kraju, jer ne želim više da maltretiram biljku. Neka je nek' tera ovako.
Tu i tamo čupnem i rasporedim po koji fan list, malo dotežem vrhove, i tako ćemo do samog kraja.
Panel je na 95%, temperature poslednjih dana idealne - od 22 - 26 stepeni, vlaga varira između 45 i 60%.
Sve je i dalje po planu i programu i poprilično monotono.
Od danas ide malo jača doza hrane - Grow, TopMax, Bloom 1-1-3 ml/l, a zalivanje i dalje svakih 4, 5 dana sa 5 do 6l tečnosti.
Lisne mase je baš dosta, svaka dva tri dana skinem po dve tri šake. Gledam da ne preterujem, a opet da napravim dovoljno svetla za donje cvetove. Usput malo dotežem grane po stranama, temperature vazduha su u optimalnim vrednostima, dakle, sve ide skroz ok.
Kao što sam rekao, poprilično monotono, da ne kažem da je dosadno u mom boksu. Jedva čekam više da izguram ovo do kraja, nervira me već mesecima huk ventilacije u sobi. Ruši mi koncepciju mira i tišine
Budite mi dobro, do sledećeg javljanja pozdrav od irija.
Juče i prekjuče skinut dobar deo fan listova. Seo sinoć da napišem nešto al sam se tako našurio da mi se nije dalo da gledam u ekran.
Elem, više od dva sata sam proveo oko biljke samo da dotegnem, zategnem i iznivelišem vrhove u koliko-toliko istu visinu.
Grane su toliko jake pa neće baš gde ih ja hoću, a i ne ide na silu da je ne pocepam zbog pukotine na stablu od ranije.
Nije idealno i skroz onako kako bih hteo, ali i ovako je dobro - manje-više direktno proporcionalno vremenu koje sam potrošio na LST.
Panel tera na 95% snage, temperature se kreću u opsegu između 21-26 °C, a vlažnost ne prelazi preko 65% i tu mi dosta pomaže odvlaživač s obzirom da su jutra baš vlažna. Jesen stiže dunjo moja.
Što se klope tiče ide standardno koktel BioGrow, BioBloom, TopMax 3-9-3ml na 3 litre, pa na druge tri litre zemenim BioGrow sa Cal-Mag pošto i u njemu ima Azota.
Na svakih 4,5 dana dakle, popije 6l vode.
Cvetovi su lepo očupavili i sad samo čekam da vidim kako će se formirati i koji fenotip sam dobio.
Šanse su negde 50/50% da dobijem Purple ili cvetove "normalne" boje.
Ja se nadam naravno Purple varijanti ali tu je baš igra slučaja pa ostaje samo da se nadam. Videćemo šta će svemir da kaže.
Ide još koja sličica, i pozdrav od mene do sledećeg javljanja ovde. Stejhaj.
Ulazimo u šestu nedelju cvetanja, negde otrprilike četiri i po meseca ukupno.
Cvetovi i trihomi se lepo formiraju, pistile dobijaju tamnije boje i svaki kontakt sa listovima i cvetovima je lepljiviji.
Mirisi postaju intenzivniji, mada filter radi super posao i realno se ništa ne oseti dok se ne otvori boks.
Što se prehrane tiče, idem nešto malo sa nešto jačom dozom nego po Biobizz feeding chartu, mada nemam one njihove boostere, enzime i ostale zajebancije.
Dakle trojstvo BioGrow - BioBloom - TopMax u odnosu 1,5 - 4,5 - 4,5ml po litri vode, plus CalMag tako negde 1 do 2 ml po litru.
Spoljne temperature u padu pa proporcionalno tome i unutrašnje, što u ovom trenutku igrom slučaja mnogo dobro dođe...
19 - 25 °C, relativna vlažnost do 55%, panel na 95%, na nekih 30-ak cm od vrhova.
Verovatno mi se javio i skoz blagi light burn u sredini, logično jer je panel tu najjači ali to uopšte ne vidim kao neki veliki problem.
I donji cvetovi se potpuno okej razvijaju i što se mene tiče jako sam zadovoljan sa učinkom 150w na ovoj, relativno velikoj površini za tako slabo svetlo.
Realno, hteo sam da ubacim još jedan isti panel pored, ali danas, sutra i onda sam na kraju kontao da ovako izguram sada do kraja, pa ćemo već otom-potom videti.
I dalje nemam pojma da li će biti nekih purpurnih boja na cvetovima. Svakako, raduje ta činjenica da se sad nekako rapidno iz dana u dan pistile menjaju pa će se i to u nekoj bliskoj budućnosti pokazati.
I tako Nemam pojma šta bih vam još napisao.
Evo još koja sličica, hvala vam na pažnji, stejhaj i vozdrica do sledećeg javljanja.
ide kratak update pošto se ništa posebno novo ne dešava.
Polako se navršava šesta nedelja od flipa.
Hranim je full dozama kao i u prethodnom postu, a zalivam svakih 5 dana.
Po boji listova već je odavno postalo jasno da neću dobiti full purple feno, ali se poslednjih dana ipak pojavila plavičasto - purpurna koloracija na vrhovima.
Znači dakle, da mi se u boksu ne nalazi ni 100% klasičan zeleni fenotip - nego otprilike nešto iz oba sveta, što me naravno raduje
Nešto jako slično, što se boja tiče sam imao poslednji put sa OG Kush-om u boksu.
Elem, biljozu dva, tri puta na dan malo zarotiram u boksu, temperature su od 20 - 25 °C, relativna vlažnost ne ide preko 55%, panel i dalje skoro na maksu, period svetla 13/11.
Kao i uvek par slika i pozdrav od mene do sledećeg javljanja.
Da, da sigurno cirka mesec dana još. Ne žurimo nigde neka je
Moguće je da je usporila malo zbog defolijacije, a ufrkanih listova je bilo od početka pa kontam da ima nešto do genetipa. Opet nekako sa druge strane imam utisak da posle one situacije sa ne zalivanjem listovi nikad nisu dobili 100% prvobitni izgled...
Nemam pojma ni ja jbg al' tako je kako je.
Zdravo mi deluje biljka i to mi je najbitnije.
…a nama koji smo tu tek nekoliko godina je poseban gust kad se pojavi aktivan neki ovako stariji clan, iz stare ekipe, pa nas jos pocasti i dnevnikom i aktivnoscu u raznim temama. Hvala Irie
Jos da oce jos koji glavonja..Himalaya? WEEDetix? Opa?
Kakva bi to zima bila