koliko bi mi trebalo tih LED lampi za box dimenzija 80cm visok,40cm sirok i 40cm dubok...i koja bi bila cena da kupim tu kolicinu LED sijalica koja mi treba za taj box?
Linkin Park je napisao(la):koliko bi mi trebalo tih LED lampi za box dimenzija 80cm visok,40cm sirok i 40cm dubok...i koja bi bila cena da kupim tu kolicinu LED sijalica koja mi treba za taj box?
Purica je napisao(la):Sad san bas trazia te high power 1W led diode , i 1 komad kosta 5kn , to bi vec bia posal onda , ma imam ja vec 250W HPS , nego volin kemijat malo i zezat se , pa sam mislia slozit nesto vako u stari PC BOX za test.
Iz ovog teksta dakle možemo zaključiti da LED nije pogodan za uzgoj bilja jer emitira samo jednu boju svijetla,pa bismo morali kombinirati jako puno različitih LED-ica,odnosno sa različitim bojama svijetla,da bi dobili puni spektar boja koje su potrebne za rast odnosno cvjetanje bilja.Kako radi LED
Svjetlosne diode temelje se na poluvodičima koji pretvaraju električnu struju direktno u svjetlost. Samo nekoliko milimetara dugačak, LED je korisna alternativa za klasične izvore svjetla u mnogim područjima opće rasvjete gdje također otvaraju do sada nepoznate mogućnosti i perspektive. LED – dioda koja emitira svjetlo sastoji se od nekoliko slojeva poluvodičkog materijala.
Ukoliko je dioda pravilno priključena, svjetlo se proizvodi u jednom od ovih tankih slojeva, u aktivnom sloju. Nasuprot žaruljama sa žarnom niti koje proizvode kontinuirani spektar LED daje samo određene boje, a da bi se npr. dobila bijela svijetlost, fosfor u LED-u se pobuđuje emisijom svjetla plave diode kako bi davao žuto svjetlo. Koncentracija fosfora se prilagođava na tu razinu, da se plavo i žuto svjetlo miješaju da bi se dobila bijela svjetlost sa indeksom uzvrata boje 80.