Postavio si jako glupo pitanje!Evo jel ... pa ti pisi gluposti.. postavio sam pitanje a ne da ti nagadjasPogledajte prilog 263595Pogledajte prilog 263595Pogledajte prilog 263596 jel netko nesto ima ili nema...
"Koliko, da držim COB iznad biljki"? Ajde, ti meni reci jer ja čitam misli, pa znam da si napamet 5 COBova i to cree COB, koji je od ovog reflektora jači 3 puta!
Jel ti meni možeš reči, koliko košta mjenjanje kuplunga na autu ili bi prije trebao znati, koji je auto?
I onda si još bezebrazan.
Ti si postavio pitanje, a ne da ja nagadjam. Koliko ja znam, sa interneta si skinuo sliku!
I to se da u google stavit, pa me baš zanima. Imaš nešto, a neznaš što!
Ako, prošitaš moj post, trudio sam se, da ti ljepo objasnim, da ti nemogu napamet, reči jer su različiti.
Reci ti meni, koliko da ja držim panel, koji mislim, napravit.?
Zato vam ni neče nitko odgovorit, jer postavite pitanje, gdje bi ja trebao biti Gandalf, da bi znao o čemu pričaš. Mogao si sliku odmah okačit. Ja kada nešto neznam, slikam ili nacrtam! A, kada kupim gotovo, onda pitam od onoga, od kojwga sam kupio, da mi malo razjasni, šta mi je prodao.
I onda dolje napišeš, jer ima netko nešto il nema!
Kultura ti je na nivou, Krapinskog pračovjeka!
Jedan COB od 50w, ali ovaj kao na slici! Mogao bi sa jednim stripom od 100w, ali leča ti onda treba, da se svjetlost se širi. Najbolje, ako tako misliš slagat, 3 pločice od 30w i na komad lima, da je kao daska.pa 3 takva, koja možeš zasebno podizat i spuštat. Jer, ovaj gore panel COB od 250w, ako nije dobro narihtano, da se ne stvaraju burnovi. Znači, kada staviš 4 žarulje u krug, sredina če gorjet. I to može spalit biljku, jako brzo!Gledam po netu rješenja tipa jedna biljka jedan COB, ne izgleda loše, možeš namjestiti visinu za svaku biljku pojedinačno.
Ali, na dobrom si putu! Probaj si zapisivat i crtat. Nije, da možeš nešto sa time, ali češ prije pohvatat, kratice, koliko vrsti COB ova postoji, imaš i ledice od 1,3,5w. Čak i kučišta, prazno možeš kupit, pa ih sam složit i poštelat
Ja namjeravam, jedan panel, ali da mogu ugasit zasebno po 10-20 dioda. U tome i je čar, šta se igraš! Meni je to hobi, pogotovo jer ču na bolovanju provest, ovu godinu.
Budem ti stavio tu linkove, ali nemoj e 27 ledice gledat, kao obične žarulje. Znam dečke, koji uzgajaju ozbiljne biljke samo sa led sijalicama na e27 grlo. Kada gledaš, ti je ista stvar kao kada na board poljepiš, praktički iste diode, vjerojtno drugi proizvođač@Stanaccc more li link COB pločica.?
Mejbi bi i ja nešto drugo slagao, e 27 sijalice mi nisu nešto (prije da ja neznam)
Jesi siguran da su po 20 w? imaš li čime izmjeriti ili kako je reko prodavač?
Jesi vidio Blac sun od Weedetixa?
Bolji panel, barem ja nemogu još napravit. Ali to pokazuje, da ubiti e 27 ne zaostaje milimetra za ostalim ledicama. Kod njih je još jedna, jako dobra stvar, a to je kada ostaviš grla, žarulje stavljaš, mičeš, mjenjaš wattažu itd.
Sa 100w e27 ledica, uzgojiš jednu biljku, bez problema. Neki i sa manje!
Idem pogledat, jel su iste cijene, pločicama!
https://www.ebay.com/itm/Full-Spect...hash=item4b172c7e25:m:muhL1sbsQkWOvnBFacjIdtA
Ove su sa lečana i za dolar su skuplje, nego jučer.
https://www.ebay.com/itm/20-30-50W-...hash=item4b547087a5:m:mc9PrN7seB-TvLzh6dfiWpQ
90 lumena/watt, ali full spectru nije bitan lumen. Oni imaju manje limena, nego žuto svjetlo, ali imaju cijeli spectar. 1 od 50w sa lečom na sredinu i okolo par od 20w
Razlika između novih COB pločica se vidi po udaljenosti plusa i minusa. Na ovima starim pločicama su jedno do drugog. Na linku gore je driver u silikonu između, da ne tinjaju. Jer, recimo ako su na produžnom kablu sa prekidačem, kada isključiš kabl, ovaj lovi taj mali elektricitet i ledu je dovoljno da tinja. Ista stvar kada su na timeru. Zato na linku su novije generacije.
Najnovija generacija na sebi ima driver do 50w, pa druge pločice bez drivera, idu preko nje. Mada ja tu poboljšanje ne vidim, jer ako ta rikne, gase se sve. A i jako je skupa!