Klijanje - rast u casi - presadjivanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

trq7

Aktivan Član
18.05.2010
85
3
8
38
pa to me i čudi.jednu sam zasadio i prekrasno se razvija i sad vidim jos jedna izlazi s ona 2 listica za svjetlost.

uglavnom vrijeme joj je svakako da ide na sajt...
e sad vas moli, al zbilja,bas mi je vazno, za informaciju...
imam dobar sajt,ali necu bit kuci cijeli 6.i 7.mjesec.radim na moru...
kako nebih volio ostavit ju na sajtu na milost i nemilost nekom da li ce je zalit i brinut se o njoj,volio bih je ponjet sa sobom...
e sad,u kakve bi je tegle,tj.koliko velike morao stavit,a da je u 8.mj.ne prebacujem na sajt opet,nego da cijeli svoj kratki zivot proboravi u tegli.
molim vas za odgovor,jer za vikend krecem na sljaku,pa da znam koja mi je bolja opcija.
nosit ju sa sobom ili zasadit na sajt,pa se molit za kisu i da ju zaljeva frend i da ju ne pojedu zvijeri od puzeva ili sl.
ovo drugo nebih volio jer sam savjestan i ne volim tako stvari radit na pola,al ak joj je bolje u zemlji neg u tegli...
hvala unaprijed!!
da li je to moguce i da li joj zivot u tegli moze bit isti kao u zemlji,s tim da bi naravno bila u prirodi al u tegli?

BoRaiCho

Aktivan Član
05.12.2009
514
184
63
34
Temples of Boom
Najbolje bi bilo da je nosis sa sobom,al je najrizicnije ! E sad....ne znam sta bih ti rekao,da si koju sedmicu ranije poceo pa da ojaca i da je nosis na sajt,bilo bi dobro.....i zasto ih nisi vise posadio,barem 10 (ako vec neces moci da ih kontrolises)....al ostaje ti vjerovatno opcija da je ostavis u prirodi i nadas se najboljem.....sretno !

Socrat

Aktivan Član
22.01.2010
115
9
18
34
A da one ostanu još malo u tegli, pa ih frend presadi?

Po mogućnosti ga uputiš na ovaj forum (ali to mora biti prijatelj, a ne poznanik, takvi žele zajebat)

I mi ga naukujemo...kao i sad tebe?

trq7

Aktivan Član
18.05.2010
85
3
8
38
:) hvala vam na odg...ma mogao bi je ja i sad presadit.dovoljno je velika.ali bojim se da je ne bi zalijevao i gnojio frend kako treba.
kolike mi tegle trebaju da bi do kraja ostala unutra?koliko lit?i da li joj je u tegli isto kao u zemlji?naravno bila bi vani,ali u tegli?

weberjohn2

Aktivan Član
27.01.2010
68
4
0
34
Bok Dobrovecer!
Prosle god kada nisam ni znao da ce mi to biti sajt, vidio sam lisce smede po podu(jesen) Dali je to tlo dobro za sadnju bez dopreme kupovnog humusa, ako je mogu li samo dodati malo pijeska i stiropora za drenazu? Posadio sam 4 biljke i kolika je sansa da budu zenske, znam da je 50%, ali kakve sam ja zivotne srece pa se bojim da ne budu sve muske??? Kako djeluje hasis od muskih, jel radi stogot?? Joj da su bar sve zenske? pa ra no ja united

15.07.2010
38
2
0
33
e ljudi ja sam stavio na balkon moje biljke stare oko nedelju dana i sprzilo ih je sunce...:/
jos su zive a dal ce se oporaviti videcemo...
:eek:hno::eek:hno::eek:hno:
evo i slika.....
milan-thc

milan-thc

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.582
228
Jesi ti vidio u šta si posadio,koliko si zemlje stavio itd?Pročitaj par osnova,priprema zemlje,za vani ti je kasno...
Imaš vodiča za sve,daj si par dana.sretno!

Flipsilon

Aktivan Član
18.07.2007
85
10
0
36
Ako si koristio klasičnu čašu od jogurta onda si u startu pogrešio što nisi napunio do vrha.
Druga stvar, ako nisi imao rupe na dnu čaše napravio si još jednu grešku. Višak vode nema gde da otiče i gušiš koren.
Što reče Green, za outdoor nije kasno, nego prekasno.

15.07.2010
38
2
0
33
napravio sam dole 4 rupe.... zemlju sam stavio malo vise od pola case....
ali jbg kad mi je sprzilo sunce sta da se radi....
sad sam bio da pripremim 3 saksije necu vise da se zezam sa ovim casama...
ps stavio sam opet semenke da proklijaju...:))
bice slike za 6-7 dana....:))

15.07.2010
38
2
0
33
e imam vise pitanja za pametne....
pre 2 dana izbila mi je klica danas je oko 1.5cm stavio sam je u zemlju dubine 2cm-3cm..
e sad jel treba da zalivam svaki dan ili....?
i koje djubrivo treba da koristim dok je mala...?

i razmisljo sam dok ona poraste vec ce biti zima, ja sam hteo da drzim u sobi ali ne mogu zato jer keva mi ulazi u sobu 100 puta na dan..:(
ja planiram da je stavim u podrum koji je pun vlage imam prozor (za ventilaciju) i stavio bi svetlo...
treba mi vase misljenje dal je moguce da ona tamo zavrsi sta ima....(cvetanje)

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.582
228
Teško češ sakrivati to po kuči kako pričaš,radije ostani u miru s ukučanima da te ne uhvate jednom,papat če se za cijeli život...
Sačekaj radije bolja vremena,za vani je kasno.Sory,samo moje mišljenje.

15.07.2010
38
2
0
33
pozz...
hvala na savetima...:) drzacu je napolju dok bude lepo vreme a posle videcu kako ce napredovati..
ako ce imati nesto od cvetova pocupacu je a ako ne bude nista stavicu je u podrum...:))

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.582
228
Ja mislim da za van nikad nije kasno . I da sada staviš sjeme u zemlju do kraja 9 . mj. če biti nekih 30-40cm ... a to znači potencjalnih 20tak g ...isto kao i begginer stealth indoor .
Pa slažem se da bi bilo nešto,samo daleko od velikog potencijala outdor,jer je puno uvjeta pomaknuto,foto period,za njega više-manje.Ovisno od kraja-možda zima ranije dođe ili ledara neka prava i cvijet ne završi dovoljno "jak".Ako si početnik pa sve još usput učiš onda bar meni zvuči kao veliko cimanje,a još kad si ponekad pod okom brižnih roditelja,hehe,opet se vračam na svoj odgovor:))
Idem ja još jednu,THC,u grow pa šta bude:)