Prvo 24h u malu čašicu sa destiliranom vodom a onda (bar ja tako) u plastičnu posudu sa poklopcem stavim vatu namočenu u destiliranu vodu. Obično već treći dan budu klice par milimetara. Ovisi o sjemenu i vrsti.Drushtvo, problem oko klijanja... stavljene tri semenke na klijanje pre 7 dana u malu zip kesicu sa vlaznim ubrusom uredno drzano u mraku i temp oko 25 stepeni, klice ni na vidiku a semenke se ponashaju bash ok tj promenile su boju malo u tamniju, primile malo vlage opna spoljna im sluzava kao kod bilo koje vlazne semenke... ali nikako da se otvore i isteraju klicu... dali da probam da ih gurnem u cashu sa zemljom ili sacekam josh malo! inace semenke nisu brendirane niti auto...
ako je izaslo iz zemlje pre 5 dana i stoji tako onda imas problem.
ako je proklijalo/izbacilo klicu, pa si stavio u zemlju i tek juce/danas izasla, onda je sve ok.
ma kad vidim da ovi tako rade, pomalo po par kapi vode kako bi se reklo.. ne utapam ih vodom ne boj sea desi se da ne izadje, ili krene pa zakuca.
prosla godina je ostala poznata po tome, a i ova delimicno.
staro seme najverovatnije, a i nisi trebaLA <3 zalivati svaki dan, to se ne radi.
prvo ih oko 2 dana natapala u boci vode i onda direkt u zemlju od vaze, ne stavljaj u papirnatu maramicu jer nemam zivaca za to (probala par puta pa me nije islo )Moj ti je savet da vode ne stavljas uopste jer zemlja ima sigurno dovoljno vode za njih u takvom stanju.
Kako si okrenula klice od semena?
Verujem da se radi o menkama iz heda, one umeju nekad da budu tvrdoglave, i ja sam sa njima imao mnogo problema i ova metoda mi je pomogla jako tj povećala je klijavost. Imaj na umu da ako semena ne valjaju sve je džabe ali nemaš šta izgubiti ako probaš kad već neće. Srećno.50 sjemenki ako nisam pobacala do sad onda stvarno
ok sefeDržiš tako u vodi 12h, onda direkt u vlažnu zemlju.
stiropor se ubacuje kad zemlja nije puferasta,kad je presitna i sabija se posle par zalevanja...tad stiropor napravi zemlju rahlom,samim tim prozracnijom..ok sefe
i jos jedno pitanje, s obzirom da dosad nije proklijalo ovo u zemlji ... da li je pametno isut zemlju iz vaze , proglancat ju rukamaa , i da namrvim stiropora jos u zemlju? stiropora imam na bacanje, a kolko znam stiropor je dobar kaj ne ?