Prve runove u hidru sam radio sa atami, hesijem, an, ghe, mixo sam sve živo, kemijao, testirao hrpu brendiranih proizvođača, a kada ti je čitav sistem na pogonu od 150-200L vode, onda si izračunajte koliko dugo potraje flašica od 150ml
nakon 2 runa, soba vam bude puna kanistera đubriva, a novčanik prazan jel
Tako da sam počeo koristiti mineralno npk đubrivo u granulatu/prahu koje je specijalno napravljeno isto za hidro sisteme, isto đubrivo se koristiti u cvijećaram, ljudi u indooru sa njim uzgajaju čili, paradajz i tkd.. Uglavnom predstavit ću neke produkte da vam bude ukratko jasnije koji produkt npr izabrati za koju fazu rasta kod biljke:
HAKAPHOS GRÜN 20+5+10+(2) < vegi faza
HAKAPHOS ROT 8+12+24(+4) < cvatnja
Ova paleta se koristi isključivo kada se ima visoka pH vrijednost, i ima funkciju smanjivanja pH-a, isto đubrivo se može koristiti za različite substrate..
Hydro đubrivo za "soft" vodu, destiliranu:
HAKAPHOS SOFT ELITE 24+6+12+(2) < vegi
HAKAPHOS SOFT PLUS 14+6+24+(3) < cvatnja
PK 13/14 dodatak - MONOKALIUMPHOSPHAT 52% P, 34% K MKP
Doze koje sam do sada koristio u zemlji su bile:
Vegi (zeleni) 2g na 10l vode, prvo zalivanje
i onda kroz čitavu vegetaciju 3g/10l doze (zavisi od strejnova)
Iste doze i za cvatnju, i od 3. tjedna počnite koristiti
MKP
Za hydro/kokos inače:
vegi 2g/10L prvo gnjojenje, i onda kroz čitavu vegetaciju (zavisi od strejna) 2,5-3,5g na 10L vode,
dok u cvatnji dozu soft plusa za pola smanjujete od 3. tjedna i polako dodajete mkp i na kraju flušate..
I velika doprinost je da pH uopšte ne puffa, i tekućina ostane veoma dugo stabilna, za više informacija si prevedite info produkata, a cijene su veoma niske stim da za identična npk đubriva od Green House Powderfeeding skuplje platite...
p.s
Mykorhiza/trichoderma za hydro uzgoj