Gnojivo - koje, kad i koliko?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.430
17.813
358
Malo si ovo pročitaj,a slika je točna,ali suficid i deficit se jako slično manifestiraju!
Screenshot_2024-08-23-12-28-33-889_com.android.chrome.jpg
Ake te to ne zanima, barem nauči koji su mobilni,a koji nemobilni elementi,jer tako češ prije naučit čitat biljku.

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.344
9.114
258
Dalmacija
Sve ove dane mi je u glavi ostala misao dok sam citao onu temu za iGrow, gdje su pisali kako nisu nabavljali Advanced Nutritions liniju jer sadrzi teske metale i da nas ne zele trovati istim. Mislim se ma dali je moguce i odem guglat i naidjem na citav clanak direkt na AN official, kako se rijesiti teskih metala prije berbe :zvezda::
Na forumu u temi zemlja citam u vise navrata da ni slucajno nebi smjeli koristit odredjene zemlje, uglavnom za ukrasno cvijece bas iz razloga jer sadrze teske metale i nisu za uzgoj neceg sto bilo kako konzumiramo.

Pa se vracam u mislima i ne kuzim zasto AN linija sadrzi iste, kancerigene, da se doslovno izrazim uzase i truju ljude njima? Neznam, to je ocito van shvacanja mog jednostavog razmisljanja..
neka me netko ospori i nauci ako grijesim, isprobat cu vjerovatno sve linije gnjojiva kroz buducnost, ali AN i slicne, koji sadrze te otrove, necu ni blizu sebe i svojih.. i dalje ne kontam jel sam u kakvoj zabludi i nisam sve dobro skonto, ali mislim da nisam… :(

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.670
11.919
356
Nije toliko dramatično @Ćyro :) ja koliko sam ispratio, samo pojedine boce iz linije (ako se dobro sećam Bud Candy, Bud Factor X i možda još nešto), i to neznatno povećanje teških metala u odnosu na deklarisano - i dalje je to daleko od štetnog po zdravlje ljudi, u smislu da - lupam sad - 30 ppm je štetno, njima na analizi piše 5 ppm, a pronađeno 8 ppm prilikom kontrole, tako nešto (zapravo vrlo verovatno je ta razlika mnogo veća nego što sam naveo :D)
Problem sa AN je druge prirode, a to je želja za profitom :D i pored toga što su zaista dobra đubriva, pola stvari može i da se izbegne, a za neke proizvode cena definitivno ne opravdava učinak u odnosu na konkurenciju...
Meni je npr Nirvana njihova skoro pa nezamenljiv input u growanju, eno su promenili etiketu (sad se zove 'Tasty Terpene') i digli cenu puta 3 (ali bukvalno), a isti sastojci u njoj ::sex::
stoka obična :D

Rade ljudi studije, zato što teški metali mogu biti problem, to se dešava

Screenshot_2024-10-12-08-54-56-515-edit_com.android.chrome.jpg

Ako je za utehu, u kanabis industriji se sad jako pazi na to i zbog ljudi koji koriste kanabis u lečenju, a i zbog konkurencije :)

A drugo, to je problem sa mineralnim đubrivom, ko god fura organic - jedino oko čega se treba brinuti su gnatovi i to :D

Ma dobar je AN :)
Voodoo juice (i cela ta paleta - Tarantula, Piranha), Nirvana, Big Bud i Carbo Load su mi odlični :)

• Sviđa mi se
Reactions: beštija and Ćyro

beštija

Prijatelj Foruma
16.03.2012
4.726
30.346
2.598
Svalbard
Slazem se wendigo, preparati za korijen su im top i to sva tri. Malo jesu skupi (3x20€ za 250ml) ali traje dvije sezone sigurno. Toliko mogu i trajat otvoreni ako se pravilno skladiste. Medutim moze se i na drugi jeftinij nacin odraditi sve to ali ako se netko ne zeli zezat ovo je dobar izbor. Imao sam 90% njihovih flasica i dobro je gnojivo u globalu. Mene je u jednom trenutku toliko smorio broj flasica da sam ih prestao korisiti. Bez biljeski je bilo nemoguce growat.
Od dodataka bi izdvojio rhino skin pokazao se dobar a recimo x factor moze i bez njega nije mi bio nesto.

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro and Wendigo

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
1.534
8.014
258
Joj :D teski i toksicni metali su: kadmijum, olovo, arsen, itd
Laki metali su gvozdje, bakar, molidben, itd
Obe vrste mogu biti prisutni kako u organskom, tako i u ne organskom uzgoju, u zavisnosti od naseg odabira soila-djubriva :)
Takodje preterivanjem sa vestakom i prevelikim talozenjem, moze doci do reakcije i kao nuspojava se mogu stvoriti drugi teski metali ;)

Previse generalizujete, jer tako ispada da se trujemo svakodnevno kupujuci u supermarketima :confused:

Sve moze biti jasnije ako uzmete i detaljno uporedite sastav djubriva ili soila za cvece i za agrokulture, pri tom google pomaze najvise, tipa Pb ili Cd biljke :)

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Ćyro and Bizzzo