Ovu temu otvaram iskljucivo radi forumasa koji misle da znaju nesto o drugim preparatima za bolji uzgoj marihuane a nisu sigurni u svoja uvjerenja..Da ne spamamo tude dnevnike ovdje se svi skupa mozemo natezat oko neki zabluda tocnih i netocnih odgovora,pa cemo terat koliko nas je mila volja.
I nek svaki post bude osnovan sa tocnom tvrdnjom iz iskustva ili iz citanja pravih knjiga a ne wikipedije i citata.Molio bi da ovo ne eskalira u svade kao sto je vec znalo se dogodit vec neka ovo bude znanstvena tema gdje ce svatko izvuc korist.
Naprimjer jedni tvrde h202 ne valja a drugi tvrde valja,isto tako i za med,epson salt,neke druge rucnim radom napravljene buckurise...Da ne duljim...
Evo par stvari koje ja znam i koristim ih u svom growu i bez ikakvog straha cu podjelit to sa vama da ne mislite da cete ugrozit svoje biljke.Svatko moze izdvojit malo svoga vremena i experimentirat na svojim biljkama makar na jednoj da vidi da li su tvrdnje tocne i dali ima ikakvog poboljsanja.
Idem redom
H202
H202 ili takozvani vodikov peroksid je destilirana voda sa viskom molekule kisika.Mnogi tvrde da unistava bakterije u zemlji koje su dobre za nas grow,mnogi isto tako tvrde da unistavaju samo lose bakterije a mnogi tvrde da ne unistavaju nikakve bakterije.Ja vise necu zalazit u te price jer mi se vise ne da dokazivat ista o h202 jer svi odma napadacki stupaju i tvrde da nisam u pravu,stoga cu krenit na nacin kad ja koristim h202 i zasto ga koristim.
H202 dajem oko 2ml do 5ml po 1l vode odmah u ranom stadiju,cim krenu sa 2 3 parom listova,skoro svako 2 3 zaljevanje.Prije 2 god sam koristio u jednoj posudi h202 a u drugoj nista.Kad sam presadivao biljke u vecu posudu nakon 2 tjedna tamo gdje nije bilo h202 nahvatalo se dosta korijena,ali tamo gdje je bilo nahvatalo se na sve strane.Korijen je bio biserno bjel i vec nakon 2 tjedna bez dodavanja ikakvih drugih preparata osim h202 dobio sam masivan korijen.Zemlja je bila terra magma,jedino sam korigiro ph sa ph-(83% octenom kiselinom)
Druga stvar sto se tice h202,kad ga dam recimo 5ml na 1l vode biljke uzdignu lisce nakon par sati a ako ih odma stavim pod svijetlo doslovno oce zagrlit zarulje.Zdravije budu dosta izgledom i nemam tolikih deficita sa gnojivima jer h202 daje korijenu kisik.U cvijetanju ga dajem 2 3 puta samo u pocetku,a jedini razlog tome je sto stvarno biljke izgledaju zdravije.Nekad sam ga koristio i u flushu ili kad su overwaterane biljke.
Svi to mozete probat,uzmite menke neke domaje i dokazite sami sebi upravo ovo sto sam vam napisao,zapravo postajte ovdje i slike kako vase biljke izgledaju nakon tretmana sa peroksidom i kad ih presadujete.Tako cemo svi skupa znat tko grjesi a tko ne.
Sto se tice epson salt,isto tako neki kazu da nije toliko dobar a neki ga hvale da je do jaja.Ja imam nesto iskustva sa epson salt i reci cu kako sam ga ja koristio i kad mi je pomagao i kad nije.
Epson salt je obicna mineralna sol takozvani magnezijev sulfat mgso4.Koristi se kad vasoj biljci fali mg ili s.
Kad su moje biljke bile u kriticnom stanju,i kad su se frckali vrhovi lisca na stabljici to su prvi znaci da su vase biljke zeljne mga i to je pravo vrijeme da date epson salt.Uz to ako vam na listovima krene blijedit boja iznutra prema van najvjerovatnije je manjak mg u pitanju.Kad se meni to desilo uzeo sam 1l vode i zagrijao na mlako umjesao 1/3 cajne zlice epsona i stim polio biljke u zemlji i jako sitno folijarno.Nakon dan dva je krenio oporavak.Ali kad sam epson salt dao sa gnojivom napravio sam veliko sranje i morao sam flushat biljke.Nikad ga vise necu dat sa gnojivom.
Toliko od mene zasad,svatko tko nesta zna o preparatima da nisu gnojiva a pospjesuju uzgoj marihuane nek se ubaci u diskusiju i nadopunjuje ovu temu.Svatko tko nije uvjeren u ovo sto sam rekao,ponavljam prije nego sto krenete osudivat tude postupke i pricat da su neispravni pokusajte sami i uvjerite se,nista ne gubite ako posijete koju domaju i malo experimentirate.Na kraju to znanje mozete primjenit u svoj pravi grow bilo sa brend sjemenom ili ne kao sto sam i ja primjenio i ne zalim radi toga.
Ako ste otkrili nesto novo tipa gnojivo od vrbe ili bilo koji buckuris i koristite te ovo je tema da postirate.Ja imam puno informacija o svakojakim buckurisima i tu i tamo cu updateat ovu temu da ne pisem sve u jednom postu(tko ce sve procitat).Toliko od mene zasad,pozz.