Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
nije problem sale, caj se pravi od biljke caja (camellia sinensis) i to je pravi caj. s druge strane u narodu je uobicajeno biljne napitke/pripravke nazivati cajem, pa imamo caj od kamilice, caj od hibiskusa, caj od mente... obzirom da je caj konkretna biljka, jasno da ovo ostalo nisu cajevi jedino ako se radi o aromatizovanom caju gde dominira biljka caja a dodaju se jos po neki "zacini" mozemo govoriti o caju tipa sencha, earl grey, masala... al tu je caj u osnovi, i do 90~95%
ovo je caj
u zavisnosti od fermentacije koju su prosli, razlikuju se:
Hvala Power na iscrpnom odgovoru.
Po svemu sudeci,moracu malo "proguglati" o onim nazivima bilja koje si napisao. Tek vidim koliko malo znam o čajevima.
nemam pojma šta je, ali miris bergamota je božanstven
inače, moj omiljeni čaj je Lapsang Souchong Smoked koji se suši na dimu borovine, ulije se mlijeka taman toliko da se počne vraćati na površinu i ja uglavnom nisam stavljala šećer
Ufff , miriše kao miks najlepšeg cveća , samo nema tu prenapadnu ,slatku , agresivnu notu ... podseća me na bivšu cicu
Ma , prosto neopisivo rečima , ne znam ni što pokušavam , samo ispadam retardiran . Ovo definitivno čuvam za specijalne prilike