Pozdrav! Isprike na neodrzavanju dnevnika, zauzet zbog posla i manjak vremena, i mislio sam da ce biljka propast pa sam izgubio volju i nisam se toliko trudio.
Ali ipak je biljka nekako izdrzala do kraja i uspio sam ubrat oko 30 grama OK vutre. Uglavnom za prvi put sam zadovoljan, iako sam na pocetku imao bolja ocekivanja, ali kako je krenulo nizbrdo na kraju je zavrsilo bolje od ocekivanog. Bar imam sta za pusit do iduceg growa i barem nije propalo
Napisat cu neke greske koje sam napravio, mozda pomogne drugim pocetnicima da vide sta NE TREBA radit.
- Kasno sam poceo zalijevat obilno dok ne procuri, trebao sam puno ranije. Dugo sam je drzao na 3L vode svakih par dana, a trebao sam odavno pocet sa 6L.
- Opcenito sam se mucio sa vodom, mnogo puta bi zakasnio sa zalijevanjem i biljka je dosta vremena provela zedna.
- Trebao sam dodat jos malo perlita u zemlju jer je zemlja bila pre stisnuta.
- Mislim da je falilo magnezija a nisam imao nista pri ruci osim CalMag od Biobizza koji ima puno vise kalcija nego magnezija i sa tim sam napravio problem. Kod mene je voda tvrda puna kalcija i jos dodao CalMag, to je skroz blokiralo magnezij i kalij. Dugo mi je trebalo da skuzim u cemu je problem i kasno sam odradio flush.
- Prestao sam pustat vodu da odstoji zbog klora, poceo sam zalijevat odma svjezom vodom.
- Koristio sam BioGrow koji je bio pokvaren a nisam znao, takoder i Acti Vera je bila pokvarena. Ipak ne traju sve boce 2 godine, neke i manje.
- Mucio sam se sa visinom rasvjete, nikako nisam mogao skuzit na koju visinu da stavim, nisam bio siguran jel previse ili premalo svijetla, svaki dan sam dizao i spustao rasvjetu gore-dole.
- Prerano sam poceo skidat lisce, kasnije su listovi poceli naglo zutit i imao sam manjak lisca.
- Zbog zutih listova nisam vise mogao prepoznat znakove na biljci, nisam mogao skuzit da li je previse ili premalo nutrijenata, da li sam je sprzio ili ne. Ali sad vidim da je bilo premalo hrane u cvatu, trebao sam pocet mnogo ranije dodavat Bloom.
- Male biljke koje sam dodao sa strane sam bezveze stavio, samo su mi bile gnjavaza i na kraju sam ih bacio. Jednu sam ubrao tek reda radi ali ostale ne.
Uglavnom ostatak growa sam dodavao BioBloom, TopMax, malo Fish Mix, malo BioHeaven i Algamic, Living Organics bakterije od Green Buzz Liquids, par zlicica gorke soli/Epsom i to je to. Kolicine nutrijenata ne znam ni sam vise, sve je islo odokativno, nekad bi stavio mnogo nekad malo, sve bilo zbrkano..
Berba odradena oko 3.7. znaci tocno 3 mjeseca od sjemenke do berbe, iako je mogla jos par tjedana gurat vise nije imala lisca i pocela je mirisat kao mokra biljka a ne na vutru pa sam je ubrao.
Susenje je trajalo 10-15 dana, temperatura je varirala od 18C do 23C, vlaga oko 50%, sad stoji u teglama par tjedana.
Smoke report: odma nakon berbe je vutra bila sranje, osusio par hedova na brzinu i slabo je pucala, samo me uspavalo, mislio sam nista od toga..
Ali evo nakon sto je stajala u tegli sad fino puca, vise me ne uspavljuje nego upravo suprotno razbuduje me, podize kreativnost i koncentraciju, opustajuce.. Uglavnom lagani high, nista specijalno, ali nije lose i dobra je
Bolja od ulicarke sigurno!
Aroma: mirisi su se mjenjali svaki tjedan dok je biljka bila ziva, pocelo je sa mirisom limuna, onda je smrdilo na zapaljenu gumu i trulež, pa malo vocni mirisi tipa naranca/ananas/mango ne znam ni sam, pa onda malo na mentu i zacin, pa malo na zvakacu, malo na pivo itd.. Nakon berbe je miris bio pretezak da mi se povracalo, ali evo sad je ok, ima klasicni miris vutre i nekako slatkasto/vocno. Miris je dosta jak, dok sam trimao listove cijela kuca je zamirisala bez obzira na otvorene prozore i luftiranje.. Miris koji se siri okolo je drugaciji nego miris hedova, nekako vuce na pivo i staru vutru koju smo pusili kao klinci, mi smo nju zvali Skunk ako mirisi na Radler. Dugo nisam osjetio taj miris
Tu i tamo sam nasao sitne sjemenke velicine zrna soli, ali jako malo ih ima, samo par komada sam dosad nasao. Vjerojatno je pohermila od svog tog stresa i na vrijeme sam je ubrao. Ali nista strasno, premalo ih ima da mi smetaju i premale su, nemaju onaj gadan okus kao izgoreni kukuruz kao neke druge vutre sa sjemenkama. Meni je najbitnije da nema plijesni i truleza, toga sam se najvise bojao. Trihomi su vecinom prozirni nazalost ali sta je tu je.
Stavit cu slike od pocetka do kraja da se vidi kako je napredovala i moze dnevnik u zavrsene. Jbg znam da nije pravilno odraden dnevnik i zao mi je zbog tog, ali dobro bit ce drugi put bolje
Pozz svima i hvala na pomoci i savjetima!