Mozda sa prigusnicom od 600w bi pokrenuo dvije hpsice po 250 ali dal je tehnicki moguce neznam, logicno mi je da jedan upaljac nebi radio na dvije lampe.
Apsolutno se slazem, pogotovo jer green power prigusnica od 250w kosta manje od 300 kuna.Obićno se za fluo cijevi koriste po jedna prigušnica na dvije cijevi i svaka ima svoj starter.
Izvedivo je isto i sa hid žaruljama,ali nikako 2x250W na jednu prigušnicu od 250W.
Napominjem da ja osobno to nikad nebih išao raditi i ne preporučam nikome da to pokušava izvesti.
nemoj. nema to veze sa time niti ces sto otkritMožda da izmjerim struju dal oscilira? Da posudim voltmetar i direkt u utičnicu ili!?
ak je topla lampa ili ako balast ima neku zastitu od ponovnog paljenja nakon kratkog vremena onda ti nece upalit.i onda 10, 20 puta uštekavam i ištekavam dok se ne upali napokon, i dodem u shop di sam je kupio i čovjek odmah dva puta upali
ako lampa ima vec sati rada onda se moze desavat da se nece tako lako upalit (jednom kad se upali ce radit). a isto tako je moguce i da nesto ne valja sa prigusnicom.Nema problema sažaruljom jer se ona ni ne upali