Balast domaće proizvodnje. Koristio sam ja ranije jedan od 70w i radi kao i svi ostali, nema da brineš.jel neko imao posla s ovom markom?
Kao sto kaze kolega nema brige,samo kupi i upaljac za te balaste..imao posla s ovom markom?
pa kompletna tema je o spajanju hps kompleta, imas dosta primera, sta sad jos nije jasno... npr. plava zica ti je faza, ide u balast pa izlazi iz njega i ide u starter, prikopcas na B a iz Lp ide dalje u grlo, kacis u sredinu, na fazu. nula (npr. braon zica) ide direktno u starter, kacis na N i odatle izlazi i ide na nulu od grla (na "navoje") treca zica je uzemljenje, ne moras nista za njom, dovoljan ti je zapravo dvozilni kabl, tkz. 2x1.5mm ili 2x2mm
edit: evo, mozda slika vredi vise od 1000 reci
Ja svoj na keramičkim pločicama držim, dobro si to rešiomoram da ga držim na nečemu kao što je porcelanski sud
pa jel sad radi ili ne radi,kako vidim to je original balast iz nekog growshopa jer vidim imas original ulaz na tom belom kablu za reflktor,e sad ja ne znam i ja imam takav samo prikljucim djekove i utaknem u struju,nisam otvarao u nutra da vidim sta ima,a imam i drugi balast koji spajam sa upaljacem.Moze biti da ima iznad tog namotaja neki upljac koji se ne vidi bas za taj balast ali opet mi ne logicno sta ako crkne bas upaljac mozes da bacis ceo balast.Aj vidi sta je pa javi da znamo sad me bas interesuje a verujem i druge ljude.. Mislim da ga samo nisam dobro spojio,