box sam danas završio u par sati...
imam problema s baterijama od fotića, pa ne mogu slikati...čim riješim problem, slikam i postam slike.
kak sam već napisao, novi box je stari kupaonski ormarić, koji se nalazio ispod umivaonika. problem na njemu je bio otvor na gornjoj stranici za sifon i nije imao stražnju stranicu.
u nedostatku love, umjesto zadnje stranice sam upotrijebio podlogu za kampiranje, koja na jednoj strani ima alu foliju, nešto slično zaštiti za vjetrobran.
na box sam stavio 3 pc venta, 80 mm, koji konstantno rade na 12V, 2 za ispuh i jedan za usis zraka. stavljen je i treći vent na ispuh, koji ću paliti prema potrebi, u slučaju previsoke temperature.
biljke se nalaze pod 4*827 i 3*865 lampe, sve zajedno nešto preko 7500 Lm.
Jedna biljka je, koliko mi se čini, hermić, jer je, osim onih jaja na zadnja 2 internodija, tj. sad na 3. i 4. internodiju, na većini ostalih pustila pistile ili se ništa ne događa, što je slučaj uglavnom na sporednim granama.
i dalje radim LST na toj biljci, jer ako mi je treća biljka jajan, onda bi skinuo jaja s hermića, pokupio pelud s male biljke i oprašio hermija da dobijem fem sjeme.
jel ima smisla to uopće raditi s obzirom na nepoznatu genetiku?
ili da radije bacim hermija?
biljka u koju polažem najviše nade još nije pokazala spol, iako mi se čini kao da se nazire nešto što mi nalikuje na pistile. osim tih pojava, na nekim listovima se pojavile nekakve kapljice, koje su na dodir ljepljive i poprilično guste. malo mi se čini rano da se smola počinje skupljati.
zadnji put su zalivene u ponedjeljak navečer, sa po 250 ml odstajale vode. pH nisam još uvijek provjeravao, jer mi se prema stanju biljaka čini da nema potrebe. razmišljao sam jedino o par kapi limuna na litru vode, čisto da nešto malo smanjim pH.
zalijevanja idu ovim redoslijedom: čista voda, voda s gnojivima, i to maximalno 1/2 doze, voda s peroksidom. zalijevanje je otprilike svaka 3 dana, iako nije pravilo, zalijem tek kad je zemlja na pogled i dodir suha.
temperatura u novom boxu je cca 28 stupnjeva sa upaljenim svjetlima, a u mraku je oko 18. vlagu još uvijek neznam, jer sam, idiot, higrometar kupio, pa ga ostavio u vlaku :balls: