a evo, zalio sam ih jučer oko 15h, zalijem ih tek kad na dubini od nekih 3 cm osjetim da je suho, a dam im kaj ja znam, negdje oko 150ml vode, dajem im vode dok se na tanjuriću ispod tegle ne pojavi par kapi vode...
zalijem ih cijelom površinom tegle, nešto malo više oko stabljike...
a vode im dajem prema potrebi, nemam neki strogi režim zalijevanja, nego više prema prst-u-zemlji metodi. :icon_lol:
@ Esprit
da, pratit ću rub tegle, al ne 360 stupnjeva, nego da budu 2/3 ispunjene, da mogu onda još i ove manje grane povezat po tegli, znam da je ušteda visine, zato i radim LST, jer mi je box midi tower visine 43 cm, a od vrha tegli do lampi mi ostane nekih 25 cm...
i da, u pripremi je novi box, isto CFL, u koji ću preseliti biljke čim ga sklepam...
s obzirom na to da doma nemam ama baš nikakvog alata, nisam ga uspio prije složit, danas mi šogor donio pilu da mogu ispiliti rupe za ventove...
dimenzije boxa su 57*28*50 [d*š*v], iako visinu moram još provjeriti...
radi se o kupaonskom ormariću za ispod umivaonika koji je iznutra mat bijeli, jedini problem je što nema zadnu stranicu, ali nju ću napraviti od kartona na koji ću zalijepiti astro foliju, ili zaštitu od sunca za auto, ako je uspijem nabaviti kroz koji dan... imam jednu podlogu za kampiranje koja je od istog materijala, jedino je malo tanja, tako da i nju uzimam u obzir... :icon_lol: