Super. Moj info o planovima nije tako detaljan jer sam tek počela istraživati.
Ono što mislim za sad da ću pokušati izvesti, je nabaviti neki bazični organski supstrat, komercijalni (to zato jer još uvijek nisam sigurna kako i od koje zemlje ga doma napraviti). To ću pomiješati sa zrelim stajskim gnojem "Ekognojid" (iz Bauhausa), ali vjerojatno u jako maloj količini ću dodati taj gnoj. U to ću još dodati dolomit (nemam još pojma gdje ga nabavit
) te magnezijev sulfat. Nakon toga ću izmjeriti pH svega, pa po potrebi dodavat stvari poput pepela, piljevine, sode i ostalih prirodnih stvari kojih se dosjetim, da se pH korigira.
Za prihranu ću koristiti tekući guano i tekuće gnojivo Bioagenasol. Ima ga u HR za kupiti i zvuči odlično. Proizvodi se fermentacijom žitarica, sadrži melasu tj. na bazi je šećera i kvasca, što je odlična hrana za mikroorganizme. A hraniti mikroorganizme je svrha organic growa jer mikroorganizmi onda konstantno proizvode hranjive tvari za biljke. Svrha je dobiti živu zemlju koja se "gnoji sama" i može se koristiti ponovno i ponovno.
Ovo je recimo neki moj okvirni plan. A koliko ću brendiranog sjemena spiskati za ove eksperimente, to ćemo još vidjeti