Pozdrav svima I mene nešto puklo na zdrav život pa sam ove godine od dostupnog bilja napravio sebi nešto organskog đubriva. Gavez nisam našao pa sam pravio od koprive, vrbe, valerijane (odoljen) , kopra i šljeza. Sve sam pravio po standardnom postupku. Danas mi je bilo dosadno pa sam premjerio ono što sam napravio pa ko nema ph i ec mjerač neka malo pripazi kod mješanja i zaljevanja.
Moje mjerenje pokazuje da đubrivo od koprive ima ec 1.0 a ph 6.6 a kopar ima ec 3.23 i ph 5.4
Vrba koju sam fermentirao jer je dobra za razvoj korjena ima ec 1.27 i ph 4.7
Valerijanu i šljez nisam pravio posebno ali i kod njih je ec dosta visok a ph nizak
Mix od po 1/5 koprive,šljeza i valerijane i 2/5 kopra ima ec 3.73 i ph 5
a drugi sa manje kopra i više valerijane i šljeza ima ec 3.8 što znači da je đubrivo od valerijane ili šljeza skoro 4 puta jače od koprive pa pripazite kad budete mixali
Moje mjerenje pokazuje da đubrivo od koprive ima ec 1.0 a ph 6.6 a kopar ima ec 3.23 i ph 5.4
Vrba koju sam fermentirao jer je dobra za razvoj korjena ima ec 1.27 i ph 4.7
Valerijanu i šljez nisam pravio posebno ali i kod njih je ec dosta visok a ph nizak
Mix od po 1/5 koprive,šljeza i valerijane i 2/5 kopra ima ec 3.73 i ph 5
a drugi sa manje kopra i više valerijane i šljeza ima ec 3.8 što znači da je đubrivo od valerijane ili šljeza skoro 4 puta jače od koprive pa pripazite kad budete mixali