Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Venlo, predobri tutorijali. Svaka cast. Samo, imam jednu primedbu: kad vec nisi otvorio temu za ovako dobre tutorijale, zasto ne bi napisao one tagove u postovima... Mozda cak i neki jedinstven tag za tvoje tutorijale ubacis pored ostalih, da se mogu naci svi tvoji tutorijali u raznim temama pod tim tagom.
Na 10 kg cikle ide,
1 litra sirćeta (ocat kisko)
1 kg šećera
15 dkg soli
2 litre vode
1 konzervans
Prokuhati i ostaviti da se ohladi te pripremljenu,izrezanu i složenu ciklu u posude,zaliti sa dobivenom tekućinom. Mi smo spremili 35 kg
Ostalo je još dosta jer je ove godine cikla rodila.
Ma,šou program
Jučer moja domaćica 'zaradila' malo šljiva mađarica
Danas se kuha pekmez,pa za sve one o ovoj temi koji imaju u svojim vrtovima i pokoju šljivu ... kuhamo pekmez
Nego,gdje smo mi ono stali B.Lee u rizli
Šljivama je potrebno odstraniti košticu.Ručno.Proces koji traje,traje i traaaaje
U ovom slučaju je bilo oko 30-tak kilograma.Jedna po jedna
I onda kreće kuhanje.Vatra ni prejaka ni slaba,moraju šljive kuhati ,onako fino ...uz miješanje.Ne stalno,ali dosta često ... jer nećemo dozvoliti da nam zagara.
Oko 2 sata od početka kuhanja dodajemo šećer.Poslušali smo savjet,pa je u ovaj pekmez išlo 3 kg šećera.Što bi bilo na 10 kg šljive / 1 kg šećera.
Kuhanje prekidamo kada budemo zadovoljni sa gustoćom pekmeza.Uglavnom,što se duže kuha ... postaje sve gušći.
Ako nam gustoća odgovara mičemo naš pekmez sa vatre i dodajemo konzervans,2 vrećice a u ovaj recept ide još i 1 dcl ruma i malo cimeta.Sve to dobro izmješamo.
Staklene tegle je zgodno u ovom slučaju zagrijati malo u pećnici Moja domaćica reče na 100°C ...a meni to djeluje nekako puno
Staklenke napuniti,malo nazad u rernu par minuta te zatvoriti celofanom i to je to.
Buftleeeeeeeeeeeeeee,paaaaaaaaalaaaaaaaaaačinkeeeeeeeeeeee,kruva,margarina pekmeza i čaja
Jednostavno,zar ne
Svaka Vam cast!!! RESPECT za sve sto radite,nacxin na koji zivite.
Ja sam imao tu "nesrecu" da su mi djedovi i bake po gradovima i osim u saksiji zemlje nidze
Uzivanje vas je gledati,predanost vasu a i citati.
Moja dama i ja silno zelimo tako nesto slicno da imamo i nadam se da cemo se pridruziti na ovom postu. @VenloNL ,nevjerovatni ste
Pozzz svima
Goji je faktički korov, raste svugdje i otporan je na sve. Samo ja ga nebi klijao iz kupovne zemlje. Kad pogledaš sadnice koje prodaju sve rastu iz piljevine, a prirodno stanište mu je tlo sa 8+ pH.