Moj vrt

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

nerp

thc pozitivan
Poznanik Foruma
21.01.2015
1.220
6.443
258
Mlecni Put
Koji bese online shop iz NL preporucujete za bastensko i zacinsko seme?
Negde na forumu sam davno video link, ali nema sanse sad da nadjem..

nerp

thc pozitivan
Poznanik Foruma
21.01.2015
1.220
6.443
258
Mlecni Put
Sa paradajzom sam mozda i preterao..
Sledece godine od svega pomalo, sta ce mi 20 struka paradajza kada moja porodica to ne moze da pojede, nosio sam i na posao i po familiji, samo da se resim cherrya ove godine.
Znaci, odsad kao po pravilniku, do 6 komada max (od svake kulture) :D

Poslednja izmena:

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
E jel mi netko može objasniti u toj trgovini sjemena ova rubrika "bonsai sjeme", nije mi jasno kako misle bonsai sjeme? Koliko ja znam bonsai je tehnika i nema veze sa sjemenom. Jel se to oni malo igraju u labosu ili šta je u pitanju?
Uzet ću si jedan Baobab, kažu nema na lageru al bude uskoro i japanski cedar, jbg pravi sam drvoljubac :) .

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
98.3% sam siguran da je to samo sjeme drveca koje se najcesce koriste za bonsai. Zbog oblika, brzine rasta...odrzavanja i opcenito mogucnosti bonsaia :)
Procitaj opise svakog tog drveta, pise pokoja rijec o tome.

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Da pročitao sam već prije ali mi i dalje bila nepoznanica. Tak nešt sam i ja zaključio ;) . Primjetio sam da imaju organska sjemena ali imaju i ponešta GMO sjemena, uzimam samo drveća, bambuse i neke ruže tako da mi nije bed, ionak ih nebudem pojeo :D. Stvarno nema čega nema :thumb:

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Mislim da su im samo plave jagode i jos nesto GMO i to pise da nisu ljubitelji gmo-a ali da je ovo vise za ukras nego za jest. Iz nekog raka su uzeli gen za boju :) tolko se sijecam. Uglavnom pise sto je gmo i zbog cega je, Htio sam i ja bambuse al me nekak strah da to nece uspijet tu :) Ima svacega...a ja sam pacijent na voce egzoticno :) Bio sam narucio crystal lemon krastavac....fora. Zgleda ko zuti paradajz a okus i sve ko krastavac..sto i je :D

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Plave, zelene i u duginim bojama ruže isto japanci opraviše u labosu, 30 godina im je trebalo za plave. Možda si ih baš piknem :) . Hoće crni bambus sigurno uspjevat, vidio sam ga u jednom dvorištu. Podnosi i do -30 a i njima je na slici u snijegu, dok ostale bambuse možeš limitirat kao ukrasno bilje u kaljevima pa držat u kući za ukras, to mi je plan sa baobabom.
Haha, ma fora im je sve. Morat ću si neki paradajz i krastavčiće izabrat, ima neki krastavac što izgleda ko mala lubenica, to mi fora i kokičar kukuruz onaj ljubičasti, to sam jeo jednom i nevjerovatno kako ukusne kokice ispadnu, a kažu raste kod nas ko lud bez problema.
Sad tek nemogu dočekat proljeće ;)

nerp

thc pozitivan
Poznanik Foruma
21.01.2015
1.220
6.443
258
Mlecni Put
Ja sam imao neku vrstu od koje su komsije pravili pecaljke. Problem je u tome sto taj deo gde raste ne moze i da hoce nista drugo da izraste. Kada sam taj deo placa odlucio da namenim za nesto drugo, imao sam sta da vidim, ispod zemlje je mreza korenja medjusobno povezanih (nesto kao grid) i nema tog total herbicida koja ga moze unistiti.
Cak sam ga sipao onako koncetrisanog i na mlade izdanke.
Tako da je na kraju radio asov i kramp da sve izvadim, a vadio sam korenje debljine ljudske noge!

Rancero

.........
Prijatelj Foruma
05.04.2015
581
5.238
233
Je,je i od ove se pravi štap za ribanje.U mom kraju se to zove kalamoča. :) A i ovo sto pričaš za iskorijenit ga-kažu da treba iskopat 1m u dubinu da bi ga unistio.Nisam probao :D

• Sviđa mi se
Reactions: L0oD

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Fora izgleda crnjo :thumb:. Ta vrsta bambusa je i najskuplja jer ima najširi spektar primjene. Glavni je dio ishrane pandi i znanstvenici tvrde da bez njega vrsta nebi opstala, požderu ga i do 12kg dnevno :D. Još ga koriste za izradu visokokvalitetnog namještaja, lustera i još kojekakvih kerefeka. A vele kad ubaciš srčiku mladih izdanaka u vrelu vodu i piješ taj čaj da je odličan protiv bolova, pogotovo kod upala bubrega, mjehura i mokraćnih putova. Drevna kineska medicina ;)
Baš ću probat u neku ćošu na proljeće da ga posijem, taman ću moć brati za 20-30 godina pa ću imati da si izradim hodalicu, haha.
Ne kužim kak mu toliko dugo treba, možda mu položaj ne odgovara il nešt. Znam da oni klasični bambusi što rastu po mediteranu su ko korov, jedne godine ga sasječem, na godinu je opet pet metara.