Moj vrt

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Rancero

.........
Prijatelj Foruma
05.04.2015
581
5.238
233
Nemam pojma što mu je trebalo tako dugo.Možda je to samo kod mene slučaj.Davno je to bilo.Možda se i nije polijevo dovoljno jer traži puno vode.A doslovce možeš gledat kako raste koliko je brz.Od izdanka iz zemlje do pune visine za 5-8 dana i tek onda se oljušti i otvoru grane i počnu rast listovi.Prvu godinu je cijeli zelen a tek nagodinu počinje crnit.

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.207
6.216
258
Evo crni bambus ispred kuće.Posađena tri korjena koja sam iskopo kod poznanika prije 15-tak godina.Duuugo mu je trebalo da izbaci mlade bambuse,ali kad je krenuo svake godine bude izmedu 30 i 40 novih.Ima ih i do 6m.

Pogledajte prilog 54853

Koliko paznje zahtijeva? Kako podnosi zimu? Treba li mu kvalitetno tlo?

Planiram posaditi koje drvce kod sebe, pa se premisljam sta bih posadio. Najradije bih lipu, al nemam dvorista za drvo siroke krosnje. Bambus mi se cini, onako, elegantan i oku prijatan.

nerp

thc pozitivan
Poznanik Foruma
21.01.2015
1.220
6.443
258
Mlecni Put
Imajte na umu da bambus vremenom siri koren ispod zemlje, a iz njega probijaju mladice.
Vrlo brzo zna da zauzme veci deo terena nego sto sto mislite.
running-bamboo-root-structure.jpg

funky weed

Aktivan Član
10.03.2015
443
685
93
kingston
Ja sam kao djete prije 10-15 godina iskopao jedan mali bambus i na njemu komadic korjena 3-4 cm i ja sam se s tim igrao nesto bezveze i zabodem ga u zemlju s tim korjenom,sad je na tom mjestu sumica bambusa znaju narasti po 5-6-7 metara :) podsjecau na neku sativcugu.

• Sviđa mi se
Reactions: Rundlojfer43

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
@Papa Romeo kažu da nije uopće zahtjevan, jedino voli malo više vode, ali opet ne previše, i mora biti u polusjeni. Od zemlje se mu treba zemlja za kaktuse, vjerovatno jer je korijen gomolj kao i kod kaktusa, može i u običnoj zemlji al vele da je napredak i do 5 puta sporiji. Podnosi veliku hladnoću, kažu i preko -30.

• Sviđa mi se
Reactions: Papa Romeo

Rancero

.........
Prijatelj Foruma
05.04.2015
581
5.238
233
Ja moje poljevam samo vodom a na proljece im dam Plantele organic rastopljenom u vodi.Ono odokativnom metodom u 30-tak litara rastopim i to samo zadnjih par godina.Za temperaturu ti ne bi znao jer kod mene nije nikad ili rijetko ispod nule,ako ne računamo onaj osjet temperature kad cjepa bura.Super izgledaju i fora su za vidit tamo kad zaguste svijetlo-zelenim listovima na proljece i kroz cijelo ljeto.Po meni im je mana sto se stalno "svlače",svaki list ima svoju kao koru koja otpada pa kad ih imaš ispred vrata kao ja metla ti ne gine.
E i okuplja se ful ptica u njima,ovih mojih vrabaca.Vjerovatno se osjecaju zaštićeno u granama a zemlja je krševita dalmatinska

amneziaHaze

AluGrow
Banovan
19.04.2014
1.783
2.491
188
stipe jesi je iz sjemena uzgojio ili si kupio mladicu negdje?
pitam jer ja imam par sjemenki i pokusavao sam svasta ali nece cak sam i stavljo u frizider na 3 mjeseca.

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Znaci na proljece prije vegetacije? Fakat nemam pojma o tome.

Kakvo sjeme...pre sporo to ide. Ipak je to drvo koje ne raste bas tolko brzo. Ima na sajmovima za par desetaka kuna mladice od metra cca. Ovo godinu je bacila prve roze cvjetove.

• Sviđa mi se
Reactions: amneziaHaze