Mentor Stipe

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
Pozz.
Nista opet salje sada zakaci i ovaj razgovor sa ovim nickom koji ima vjevericu i sve mi kopira u mail ne kuzim i nemogu nac a nebi se htio od logirat...daj molim te ti si ovdje podrska pa ako mozes pitat admina ili koga vec,ovo mi koma kuzis me...
Hvala

Stipane pozz!
Aj mi reci dal si uzimao za onaj blauberg i regulator brzine ili ne i dal ga je tesko spojit na prekidac i struju?
Hvala

Poslednja izmena od urednika:

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
Odi tu
https://www.vutra.org/account/contact-details

i makni kvacice sa mejlova. ovak ko na slici
Pogledajte prilog 53591

Nisam uzimao regulator. Imas 2 brzine na njemu koje odredis sa zicama. Ma nista tesko. Trebat ce ti kabel i samo gurnes 2 zice i pritegnes sarafe na luster klemi. 2 minute posla.

Ej bok mestre!
Super vec sam u akcion hehe...samo zamisli sada nemogu nabavit aktivni ugljen horor koja smo mi zemlja...
Usput sam gledao kupaonske vent 100m3 od 100kn do 257kn 46db koma

Ovo cu sad odma rijesit
Hvala

changadmt

Aktivan Član
13.05.2015
523
1.982
163
36
Stipe,prihvatio si mentorstvo totalnom idiotu.:p pokidao sam joj jos jednu granu,i cini se da ce se i ta osusiti...to je vec druga...jel treba da placem, ili ona to może nadoknaditi,tako sto ce vise gurati u druge?:)
I ovo sprzeno mi se pojavilo i na drugim listovina,mada manje,a prvo sam mislio da je od svetla,sąd vec sumnjam da je nesto sa ph...
Visine imam otprilike Jos pola metra da dignem lampu,a da mi ne przi biljke, a znam da ce mi podivljati u visinu kad je bacim na 12/12...koliko dana jos da ocekujem da mogu da je drzim u vege?

Prilozi

• 20151215_170956.jpg
    20151215_170956.jpg
    222,4 KB · Pregleda: 20
  • 20151215_170945.jpg
    20151215_170945.jpg
    317,9 KB · Pregleda: 20
  • 20151215_170840.jpg
    20151215_170840.jpg
    259,1 KB · Pregleda: 20
  • 20151215_173953.jpg
    20151215_173953.jpg
    378 KB · Pregleda: 22

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Digni lampu ako je vruce. Ak ti ne smeta za ruku ne smeta ni njima.
Nemoj trgat grane sunce ti :) Kad pigas, pigaj u etapama. Malo po malo u 3-4 puta. Daj grani vremena da se opusti, a to je par sati...pa onda opet dotegni ;)

Daj sliku cijelog boxa i biljaka da vidim kak to izgleda unutra....za 1212

changadmt

Aktivan Član
13.05.2015
523
1.982
163
36
Moja greska je sto sam mislio da ce mi sa onim plasticnin vezicama biti najlakse da ih vezem i dotezem,pa mi je jednu granu plastika odsekla kao macem...A vezica koja savija stabljiku ne ostaje zategnuta,kao kanap,nego kad spojis pocetak i kraj ona pravi krug,i dobijas dva luka od biljke do saksije,koje ona postepeno ispravlja tako sto stabljika vuce u pocetak polozaj i pritom se odvaja od grane na njoj, koja je kanapom savijena i fiksirana...ne znam da li si razumeo,uglavnom vezice nikad vise.:D stres za nju,a jos vise mene,a stvarno sam pazio...

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Ajme sto si ti sad napisao :D
kupi 2.5mm2 zicu sa izolacijom. Onu krutu za 220V. Kupis kolut i pigas i kacis za teglu. Meni je to najlakse a ne steti biljci. Ne treba vezat ni nista, samo kukice napravis i to je to.

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
Ej bok mestre!
Super vec sam u akcion hehe...samo zamisli sada nemogu nabavit aktivni ugljen horor koja smo mi zemlja...
Usput sam gledao kupaonske vent 100m3 od 100kn do 257kn 46db koma

Ovo cu sad odma rijesit sa mailom
Hvala

Malo sam pricao sa nekim likom u vezi temperature i nekih stvari...
Znam da se pokusava primjenit shema 26-28c-40-80% vlage ali ko sto i sam znas ponekad je tesko idealozirat takvo stanje...pa recimo meni osobno je temp 25-30c 40-60% dan,a noc 18-20c 70-80%noc to je zimsko vrijeme,a ljeti
Noc 30 dan i do 40 i vlaga je uvijek bila pretezno uredu...e sada pricajuda se biljka stresira tako,medutim kada malo gledas to su stvarni uvijeti vremena proljece i ljeto, ili ja nisam primjecivao promjene,kao da nije cvalo rast susenje itd vec naprotiv podivljala....jedino jednom kada su temp pale ispod 10c a bila je vani onda sam vidio da stoji svo vrijeme dok nije dobila iznad 16c topline pa se ponovo pocela micat!
Ukratko tvoje videnje ili savjet!?

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Koji savjet da ti dam? Znas sve manje vise. Pre niska i pre visoka temperatura su stresovi veci ili manji i mi pokusavamo to izbjec. Takodjer zelimo izbjec stagnaciju biljke jer nam je u cilju sto prije zavrsit grow.
Vega 25-28
Cvjetanje par stupnjeva manje. To je to

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
Koji savjet da ti dam? Znas sve manje vise. Pre niska i pre visoka temperatura su stresovi veci ili manji i mi pokusavamo to izbjec. Takodjer zelimo izbjec stagnaciju biljke jer nam je u cilju sto prije zavrsit grow.
Vega 25-28

Znaci ipak je tako u k.... Jbe me da ne vidim da mi stagnira ili nesto pa zato pitam...meni je tako cvat pa i vise nekad...kako da visim da stoji il je stresirana...lijepo napreduju, to ne razumem svi briju neki stres ja pa ga ne vidim,mozda kako koja?

Vega 25-28

Mislim nisam na to ni gledao dok sad nisam toliko citao o tome,mislim znao sam nagli pad temp,nagla svjetla u fazi spavanja pogotovo ako cvijeta,al da je stresno 2-3 stupnja gore kad je light to ne....za sada su mi uvijek bile i vise nego zdrave a vise manje uvijek ista kombinacija...

Poslednja izmena od urednika:
15.12.2015
86
51
18
32
Psihograd
Pozdrav svima!

Moja situacija je sljedeca:
box 165sirina 165 duzuna 185 visina
oblozen u alau foliji
wc vent na usisu a ispuh na kontra strani slobodnim putem
temp-min 21 max 29 vlaznost- 35% do 75%
svjetlo:hps 600w sa svime potrbnim
sjemenke: great white shark x6-feminizirane
x10 automat sjemenke-samo nezz tocno nazive(mazar,jack h,lemon s, ja mislim jer samo inicijali pisu na papiricu (M,JH,LS)u koje su umutane nakon odabira iz org pakiranja
zemlju sam kupio u i growu(145kn 45L)iz nizuzemske neka;) to za sharkove
a za automate sam u baumaxa nasa neku AGRO marka gledao sam ph da nije preko 7 i da NPK je visok a N malo veci od ostalog
Od posuda ima neke vrece 11l isto kupljene u igorwa
ja mislim da bi bilo to to:)
sharkovi jucer isklijali te stavljeni u zemlju ali zbog moje slampavosti upali su malo dublje ;(
a automati su do 18h na klijanju

tepm je mirena sa upaljenim lampama ali imam grijalicu za ispomoc nocu

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
Odi tu
https://www.vutra.org/account/contact-details

i makni kvacice sa mejlova. ovak ko na slici
Pogledajte prilog 53591

Nisam uzimao regulator. Imas 2 brzine na njemu koje odredis sa zicama. Ma nista tesko. Trebat ce ti kabel i samo gurnes 2 zice i pritegnes sarafe na luster klemi. 2 minute posla.

Stipe pozz!!
Neznam koji k se dogada napravio sam ovo sto si mi pokazao za primanje mailova i opet dobijam sve,i ovo kaj ti sad pisu ova dva nova ...
Ne kuzim zasto??? Pa lud sam
Kome se mogu obratit ili ima jos negfje nesto?

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
@munjast
zbog cega stavljas na klijanje pa tek onda se ides savjetovat ?
-ispuh mora biti aktivan, upuh je pasivan
-wc vent nije dovoljan za taj box i tu lampu. Gledaj neku turbinu cca 300+m3/h
-165 je pre velik prostor za samo 600w, pogotovo ako nemas neki dobar reflektor tip adjust-a-wing
-6 fotoperiodnih je dovoljno za 600w.
-10 automata je previse zajedno sa 6 ovih. Ja bi ili automate ili FP. Tj ja bi fotoperiodne jer nisam veliki fan automata u idooru.
-neka agro zemlja??? nije samo ph bitan u zemlji. dodano gnojivo, organska masa, npk omjer itd itd
-11L je dosta za autose, ali ne za fotoperiodne. Al tak i tak neces moc dugo vegetirat zbog prostora, tako da....ostavi sad. To.
-alu folija je najgore rjesenje. bolje ofarbaj u mat bijelu. ili kupi mylar/diamond....

Ja imam 600w na 120x120 i imam 4 fotoperiodne unutra, s time da jeftini reflektor mi ne pokriva box kako treba ;)

@Zlocestoca
javi se https://www.vutra.org/members/vutragenjo.4/
pa pitaj da ti to proba iskljucit.

15.12.2015
86
51
18
32
Psihograd
@munjast
zbog cega stavljas na klijanje pa tek onda se ides savjetovat ?
-ispuh mora biti aktivan, upuh je pasivan
-wc vent nije dovoljan za taj box i tu lampu. Gledaj neku turbinu cca 300+m3/h
-165 je pre velik prostor za samo 600w, pogotovo ako nemas neki dobar reflektor tip adjust-a-wing
-6 fotoperiodnih je dovoljno za 600w.
-10 automata je previse zajedno sa 6 ovih. Ja bi ili automate ili FP. Tj ja bi fotoperiodne jer nisam veliki fan automata u idooru.
-neka agro zemlja??? nije samo ph bitan u zemlji. dodano gnojivo, organska masa, npk omjer itd itd
-11L je dosta za autose, ali ne za fotoperiodne. Al tak i tak neces moc dugo vegetirat zbog prostora, tako da....ostavi sad. To.
-alu folija je najgore rjesenje. bolje ofarbaj u mat bijelu. ili kupi mylar/diamond....

Ja imam 600w na 120x120 i imam 4 fotoperiodne unutra, s time da jeftini reflektor mi ne pokriva box kako treba ;)

@Zlocestoca
javi se https://www.vutra.org/members/vutragenjo.4/
pa pitaj da ti to proba iskljucit.

vent da diram s obzirom da su mi temperatura i vlaga uredu bar dok je svjetlo 24h ?
neko pomocno sjetlo da stavim uz hps da pokriva automate?

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Ispuh vent uz to sto hladi, sluzi i za izmjenu zraka....a ti ga nemas. Kompletan zrak u boxu mora biti zamijenjen barem jednom svakih 5 minuta.
16 biljaka je previse za taj box i za tu lampu i protiv pravilnika foruma.

15.12.2015
86
51
18
32
Psihograd
slabo se snalazim po forumu sta dizes paniku odma raspitujem se(pokusavam informirat)
al nemogu nac di si mi odg za hps i stedne aj ovde napisi...
zrak u boksu se non stop ventilira("zid" nasuprot "zida" gdje je ventilator za usis je u vrhu otvoren cca 45cm sirine i 10cm visine) i automatski je blagi propuh u boxu,ali sve jedno nabavim nekakav vent za ispuh..16kom je na klijanju pa sta izade ide u box a u boxu sta prezivi,ja se nadam barem 5,6 kom da ce docekat kraj.
OVO MI JE PRVI PUT PA DOK SE IZUCIM UNISTIT CU POLA SOGURNO

* * *
ne treba citirati post kada odgovaras odmah nakon njega
pwrsd

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Sve ok, ali ako ces trazit razlicita misljenja, onda ti ne treba mentor.
Mislim da sam ti dao tamo link za rasvijetu.
Ako vec sad mislis da ce ti propast 12 biljaka, nemoj ni sadit nista. Ako radis onako kako ti kazem i kako te drugi savjetuju, nebi smjela niti jedna propast.
Ako ces pak sadit u zemlju iz cvjecarne i kemijat sa cflkama u boxu od par kvadrata sa miljon biljaka i kemijat neke ventilacije.....tu se vec javljaju problemi i ja ne zelim sudjelovat u tome ;)

Voda, vlaga, temperatura, ventilacija, zemlja. Sve mora biti kako treba inace su problemi i sa time se ne izmislja topla voda :)
Box mora imati aktivan ispuh. Upuh moze biti pasivan ili aktivan sa istim protokom kao i upuh ili kombinacija slabijeg upuha sa pasivnim upuhom zajedno, ali to je nepotreban trosak. Ispuh izmjenjuje zrak uz to sto hladi box.
Zemlju iz cvjecarne nemoj ni pomisljat koristit. Poslao sam ti link sa zemljama, odaberi jednu.
CFLKe mozes stavit kao pomoc u boxu ali i dalje neces dogurat do zeljenih lumena. 29 je na granici pre visokog, te ako ces stavljat jos i cflke i pojacavat svijetlo, bit ce ti pre toplo unutra i moras rijesit dobar ispuh.
Racunaj kod cfla nekih 100w minimum po biljci. Mislim da je to nekih 7000lm po biljci.

Jel sada sve jasno? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.