U organskom uzgoju vrijede drugačija pravila,da se tako izrazim!
Sa nazovimo ga umjetnim gnojivom,zemlja mora biti suha do novog zaljevanja,dok u organskom zemlja se ne smije osušit,jer biljka ovisi o bakterijama u zemlji!
A ovo,da super/living soil samo zaljevaš,možda u outdooru,jer ja tako uzgajam Chilli i paradajz. Znam,da nije isto,jer ja na jesen,zakopam u gredicu poluraspadnuti kompost koji se preko zime razgradi i cijelo ljeto samo dajem kišnicu!
Ali tu idu gnatovi,gliste i sl.insekti što baš nije za indoor. Somin kit je ista stvar,samo tretirana i bez nametnika!
Onaj Jeremy Silva iz Buil a soil stalno napominje,da u organskom uzgoju,treba biti veči pot(40-50l),on koristi one velike 120×120(oko 80 galona) i 4 biljke u istom potu,svaka vuče koliko joj treba i frajer napuni box 10×10 i samo glavne vrhove skida. Napravio je razliku između manjih i velikih potova i ogromna je razlika.Stabiljke su puno deblje,fun lišče mu ide do 11 krakova,što je najviše u indooru što sam vidio i u vegetaciji nema nekih problema,problemi dolaze početkom cvata,kad treba dodat hranjiva,koja onda bakterije i gliste razgrade,da biljka može absorbirat hranu!
Neču ljepi video sa YouTubea,pošto je tema od Some,pa neka tako i ostane. Ako nekoga zanima,"Build a soil" je ime kanala!
Ja sam imao samo dvije sjemenke Somanga i obje su proklijale i rasle kao da su klonovi!
Kod klijanja,velikom večinom smo sami krivi,što zbog nestrpljenja,što iz neiskustva,uz to one moraju proči dostavu,a tko zna kako su bile skladištene!?
Još nisam probao Somin soil,ali siguran sam da budem. A za njegovu genetiku nisam toliko stručan,da bi dao ikakvo mišljenje,ja mislim,da su u samom vrhu!
Financije mi nisu dopuštale,da peglam karticu,ali polako se vračam na staro,jbga ovo sa ranom mi se oduljilo i imam dvije linije (AN i Hesi) koje moram barem prepolovit. Namjeravao sam promjenit svjetlo,ali nekako mi je glupo,kad sve radi,pa napravit naruđbu kod Some