@Robi123 upadaj
Koji ti je plan? Jel imaš kakvog iskustva u ovom hobiju?
Jel mogu sta upropastit ako nabijem zemlju jer bolje je da je rahlija zemlja da se korijen lakse probije???80×80 nek bude box visina 160
Tegle si uzeo? Stane ti ih 10 sigurno stavis u 2 litarne teglice zemlju do prvog ruba teglice, i tad proklijane menke.( ja osobno sjeme stavljam direkt u zemlju i vani su za 3-4 dana. Uzmi taj vent i pripadajuču cjev od metra
Ova sto nije odbacila olupinu. Uzmi štrcaljku neku i vlazi ju. Ako nece izač dole morat češ uzet pincetu i skad to dole lagano.
Druga stvar zemlju u tglema moraš pritisnut nutra kolko ide i onda još oko biljkica zemlje staviš. Inače se u tegle stavlja zemlje do onog prvog ruba sto je u tegli i kad biljka počne rast tad je dotrpaš do kraja. Sad probaj stisnit kak sam ti rekao. Ako se neče dovoljno sjest zemlja, onda čemo smislit još jedan rub na tegli.
Još se ništa ne vežu, gnojiva još me diraj.
čemu 15l? zašto takvo kompliciranje? dakle u dva tjedna ti biljka neče popunit korijen u toj 2l, zašto bi je mučio sa takvom presadnjom? dakle trebaš samo da ti se biljka ukorijeni i i ide van...za vlagu se ne brini. Vidi kakve su moje biljke, nikad nisam dizao vlagu sa ručnicima i pi*darijama
cjev ti ovisi o ventilatoru dakle kolko mm ti je sirok izlaz/ulaz na ventu takvu cjev trebaš406mm 1metar
Sad več mislim da me zahebavaš. Počel si postavljat čudna pitanja, jel čitaš što god o našem hobiu? dakle logika govori ako nemaš reflektor za tu lampu, morao bi ga kupit ili smislit sam neki7. Jel mi treba za ovu žarulju neko posebno grlo ili kaj, to mi nije jasno.
kako? što ti to znači? jesmo napisali light mix?? dakle nema filozofiranjasupstrat na početu s light mixom
mislim da sam tu u ovoj temi več pisao o slaganju boxa.... za ta dva tjedna netrebaš ništ radit po pitanju uvjeta, čak i bez venta bi prezivjele i nebi se bunile, svjetlo (sa reflektorom) i netrebaš ni obložit box ak nemaš vremena. netreba ti ni tajmer ako hočeš tako. Taman kad složiš box i vani če bit dobri uvjeti za bilju...Čime da obložim box.
di sam ti to napisal? možeš qute napravit? ne mogu nač.ti si mi napisao da bi trebalo promjeniti vent za ispuh umjesto 100 da je 125.
nečeš nista uništit, samo napravi tako i bit če oksta upropastit ako nabijem zemlju jer bolje je da je rahlija zemlja da se korijen lakse probije???
https://www.hempatia.hr/growbox/kit-box/kit-growbox-600wOpcija 1 ti je obična prigušnica i običan reflektor. Tebi če trebat cool tube jer dolaze toplija vremena. Dakle opcija 2. U tome kompletu ti je i filter tako da se ne brineš za mirise. Mirisat če ti samo na metar oko boxa. U toj konfiguraciji bi trebalo promjenit vent za ispuh. Mislim da je stotka preslaba trebalo bi stavit 125. . Od sjemena ti mogu preporučit one strainove koje sam več groval i znam da ljepo rastu. Uzmeš si Candy Kush expres od RQS( on ima ubrzano cvjetanje a biljka bude baš ljepa), ili honey cream, ili spacial queen, puprle queen... preporučio bih ti samo 1 strain, 4-6 biljaka ( ovisi sto zeliš dobit i kolko imaš vremena da ti vegetacija traje) moramo odlučit kako češ ih trenirat. Tegle nek budu 11l ili max 15 netreba vise od tog.
Gnojiva, hm... možeš i bio bizz taj komplet uzet. Za zemlju si se pripremio odlično. Trebaš još i ventilatore jedan veči ili 2 manja, i timer( analogni), i drzace za reflektor. Sad samo da ti stigne oprema i menke i mozemo poceti
E da sto se tiče mjernih instumenata uzmi si samo termohigro metara da si mozeš kontrolirat temp i vlagu. Ostalo nije potrebno. Ja osobno ne koristim nikakve mjerne instrumente. A ni tebi ko početniku ne preporučam igranje sa ph metrom. Ostavimo ph matar za neki drugi put
Aha. E tu trebaš pisat hempatiji ili ih nazvat da ti u taj set stave VK 125
Hvala,@Robi123 upadaj
Sretan uskrs i tebi i tvojima smoke!!čemu 15l? zašto takvo kompliciranje? dakle u dva tjedna ti biljka neče popunit korijen u toj 2l, zašto bi je mučio sa takvom presadnjom? dakle trebaš samo da ti se biljka ukorijeni i i ide van...za vlagu se ne brini. Vidi kakve su moje biljke, nikad nisam dizao vlagu sa ručnicima i pi*darijama
cjev ti ovisi o ventilatoru dakle kolko mm ti je sirok izlaz/ulaz na ventu takvu cjev trebaš
Sad več mislim da me zahebavaš. Počel si postavljat čudna pitanja, jel čitaš što god o našem hobiu? dakle logika govori ako nemaš reflektor za tu lampu, morao bi ga kupit ili smislit sam neki
kako? što ti to znači? jesmo napisali light mix?? dakle nema filozofiranja
slavol može ič ako ga imaš, ako ne nabavi nešto za korijen, i to je sva mudrost
mislim da sam tu u ovoj temi več pisao o slaganju boxa.... za ta dva tjedna netrebaš ništ radit po pitanju uvjeta, čak i bez venta bi prezivjele i nebi se bunile, svjetlo (sa reflektorom) i netrebaš ni obložit box ak nemaš vremena. netreba ti ni tajmer ako hočeš tako. Taman kad složiš box i vani če bit dobri uvjeti za bilju...
kad ti složiš taj box, biljke če več moč bit vani(skoro)
vidi si vremensku prognozu ide sve toplije i toplije
di sam ti to napisal? možeš qute napravit? ne mogu nač.
nečeš nista uništit, samo napravi tako i bit če ok
Edit
Sretan vam Uskrs
A joj opet automati... dobro je ugojit cemo ih kolko svjetla imaš na tih 6(5) automata, 4000k je ok ali me brine 20w to je i za jednu malo premalo. Kolki je prostor di rastu? Koje tegle imaš? Koju zemlju koristiš? S čime češ hranit?Hvala,
Prije 10 dana su mi ponikle 3x amnesia auto i 3x purple punch auto. Ovo mi je prvi grow tako da cu vjerojatno biti dosadan .
Imao sam problem sa jednim purple punchom prije 3 dana. Listovi su mu malo pozutili pa sam dobio odgovor na forumu da je problem bio u svjetlu( led zarulja 20w ,1500lm, 4000k) . Nisam skunio difuznu plastiku i drzao sam ju na 8-9 cm os biljke. Sad sam skinuo plastiku i udaljio na 30ak cm. Cini mi se da se biljci vraca boja. Eto toliko o tom ukratko. Nadam se da ce biti sto manje problema u daljnjem rastu.
Hvala frend. I tebi i tvojima Sretan Uskrs. Super si ih dotrpal. Sad znaš za ubuduče do kud stavljaś zemlje.Sretan uskrs i tebi i tvojima smoke!!
Evo natrpo sam zemlje do čepaa!!!
Primjetio sam u boxu par sitnih mušica je li opasno?
6 zarulja po 20w(4000k) i 4 po 3w(3000k) .A joj opet automati... dobro je ugojit cemo ih kolko svjetla imaš na tih 6(5) automata, 4000k je ok ali me brine 20w to je i za jednu malo premalo. Kolki je prostor di rastu? Koje tegle imaš? Koju zemlju koristiš? S čime češ hranit?
Hvala frend. I tebi i tvojima Sretan Uskrs. Super si ih dotrpal. Sad znaš za ubuduče do kud stavljaś zemlje.
Mušice veliš? Trebaš ih se riješit nekako. Jel imaš onu spravu za one tableta protiv komaraca? I te tablete? Ako imaš stavi to u box bez paljenja ventilacije, na sat vremena. Trebale bi nestati na taj nacin
Dobro radis sa zaljevanjem. Trebal bi si nabavit nešto za korjen sad na početku. A za hranit biljke ovisi koji buget imaš. Ja binti toplo preporucio AN gnojiva. Osobno radim s njima i odlicna su6 zarulja po 20w(4000k) i 4 po 3w(3000k) .
Zemlja je terramagma, potovi 13l. Zasad ih ne hranim, a iskreno jos nisam isplanirao sa cime cu. Mozete li vi dati neki savjet?
Uz to sve sad slijedi jako, jako glupo pitanje, ali bolje da pitam vec da kasnije bude problem. Prvih 6 dana sam ih zalijevao na nacin da ih spricam, a prije 3 dana sam zalio svaku sa pola litre vode. Povrsina je vec pomalo suha pa planiram i danas zalit. Da zalijem opet sa pola litre ili vise?
Ok rijesim to tako nema ih puno fakat par komada i jakoo sitneA joj opet automati... dobro je ugojit cemo ih kolko svjetla imaš na tih 6(5) automata, 4000k je ok ali me brine 20w to je i za jednu malo premalo. Kolki je prostor di rastu? Koje tegle imaš? Koju zemlju koristiš? S čime češ hranit?
Hvala frend. I tebi i tvojima Sretan Uskrs. Super si ih dotrpal. Sad znaš za ubuduče do kud stavljaś zemlje.
Mušice veliš? Trebaš ih se riješit nekako. Jel imaš onu spravu za one tableta protiv komaraca? I te tablete? Ako imaš stavi to u box bez paljenja ventilacije, na sat vremena. Trebale bi nestati na taj nacin
Hvala na savjetu. Javim se opet ako negdje zapne.Dobro radis sa zaljevanjem. Trebal bi si nabavit nešto za korjen sad na početku. A za hranit biljke ovisi koji buget imaš. Ja binti toplo preporucio AN gnojiva. Osobno radim s njima i odlicna su