Trebao bih mentora!! Radim prvi grow u Irskoj pa mi treba pomoc malo oko njihovih proizvoda sto koristiti na pocetku sto za cvatnju itd...
Hvala unaprijed i nadam se da cete mi moci pomoci
Hvala unaprijed i nadam se da cete mi moci pomoci
Brate biljka ti je u bloom fazi a ti joj daješ plavi spektar. Stavi jedno 5 zarulji toplog svjetla, 2700 K. Evo ti jedne teme da malo učiš o tome https://www.vutra.org/threads/svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet.9121/page-78#post-678705Na najvišoj sam našao hrpu banana, izvadio sam ju i sad je pod 120w led 6500k sutra ću joj stavit jos 40-45w isto 6500k led
A od toplog spektra imam samo nekih par cfl od 20w i 9,11 i 16w led žarulje, s tim da ne bih mogao dodati vise od 2-3 grla tih žarulja. Šta misliš koje da stavim?
I cropala se na još jednom mjestu isto na glavnoj stabljici...
Pogledajte prilog 329227Pogledajte prilog 329228Pogledajte prilog 329229Pogledajte prilog 329230
Šta nemaš neki blic na mobu? Ili mozeš nači neke sunčane naočale sa plavom lečom i kad slikaš samo slikas kroz te naočale.E se moze stavit obicna zarulja u reflektor da ju slikam pod normalnim svjetlom nemam prirodnu rasvjetu a lampa u sobi 0 bodova, cekam da se zemlja posusi na da nahranim pacjenticu ahahah al vraca joj se ten pozelenila nazad
Gledaj lampu sa više plavog spektra za ta prva 3 tjedna tu je još u vege fazi kasnije češ ju stavit vani i to je to. Bitna je temperatura. Trebaš i neki ventilator. Ona lampa ti je bloom dakle ima puno crvenog spektra. Priključi se sa kolegom na link pa malo uči o spektruUčim i dalje, a do toga:
1. Znači starter bio bizza je blom, grow i top max? Jel treba još kaj?
2. Našao sam lampu phytolite 250w bloom spectrum. Jel bude dobra i jel mi treba još kaj osim nje. Dakle box budem obložio folijom, i lampu na određenu visinu. Tu budu cijelo vrijeme, ili radimo i na suncu metodu?
Temperatura prostora tada postaje nebitna uz lampu?
3. Za zemlju javim još.
4. Ideje i prijedlozi kaj još sve trebam prije starta?
Brate biljka ti je u bloom fazi a ti joj daješ plavi spektar. Stavi jedno 5 zarulji toplog svjetla, 2700 K. Evo ti jedne teme da malo učiš o tome https://www.vutra.org/threads/svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet.9121/page-78#post-678705
Šta nemaš neki blic na mobu? Ili mozeš nači neke sunčane naočale sa plavom lečom i kad slikaš samo slikas kroz te naočale.
To mi reci, nek joj se vrača boja
Gledaj lampu sa više plavog spektra za ta prva 3 tjedna tu je još u vege fazi kasnije češ ju stavit vani i to je to. Bitna je temperatura. Trebaš i neki ventilator. Ona lampa ti je bloom dakle ima puno crvenog spektra. Priključi se sa kolegom na link pa malo uči o spektru
@bokara420 upadaj. Growat čemo
Bok. Nemam ti ja iskustva s automatima. Ne volim ih.Ali pušil sam navedeni strain, nije bio lošDanas se sastavlja box 1x1x2, kada sve bude monitrano i spremno stavim par slikica, fale mi jos ventovi i cekam da mi dodu sjemenke. Odlucio sam se za Gorilla Glue auto feminised seeds.. @mr.Smooke_Allot Mentore imas li iskustva mozda sa ovom sortom?
odličnoUčio sam jučer cijeli dan
uzmi radije light mix, za mlade biljke je to puno bolje.1. Jel bude dobar all mix (mogu i light mix uzet ako je bolji) od biobizza + start pack koji sadrži grow, bloom i topmax
dovoljno če bitJel bude dovoljno 20l allmixa (ili light) za 4 komada i jel bude dovoljno po 250ml za 4. Kom (prema tablici sam računao i
uzmi 20 l po biljci, automat je u pitanju pa če biti dovoljnoKoliko zemlje (teramagma) trebam za sajt po biljci ako ih je 4,
ako ideš s automatom van onda ga stavljaj iza prvog maja na klijanje. Oni imaju kratku vegu a dosta je bitno da se dobro razvija u toj kratkoj vegiJel se isplati odustat od boxa i radit samo na suncu
staviš pola litarnu prozirnu čašu iznad male biljkice ponekad joj daš malo zraka 2-3 put na dan. Koja je najbolja metoda grijanja (sunca) nakon štp sjeme izađe i počne rast.
gledaš indike, one su nižeg rasta. a i treniraš biljku da ne bude veča od 2 m@mr.Smooke_Allot
Pozz smoke ,
Moze jedan info...koja biljka za vani do 2 m da raste da je dobra za pusit i da izbaci ok...koje sjeme?
tu lampu uzmeš a vent ti je prejak gledaj 100Sylvania HPS Agro Grolux 250 W 2050 K 205kn
tu lampu uzmeš a vent ti je prejak gledaj 100
Nisam dobiooo imeeBok. Nemam ti ja iskustva s automatima. Ne volim ih.Ali pušil sam navedeni strain, nije bio loš
odlično za box.
odlično
uzmi radije light mix, za mlade biljke je to puno bolje.
dovoljno če bit
uzmi 20 l po biljci, automat je u pitanju pa če biti dovoljno
ako ideš s automatom van onda ga stavljaj iza prvog maja na klijanje. Oni imaju kratku vegu a dosta je bitno da se dobro razvija u toj kratkoj vegi
staviš pola litarnu prozirnu čašu iznad male biljkice ponekad joj daš malo zraka 2-3 put na dan
gledaš indike, one su nižeg rasta. a i treniraš biljku da ne bude veča od 2 m
80×80 nek bude box visina 160Okej, znači tu lampu i recimo ovaj vent
https://www.hempatia.hr/ventilator-vko-100
Jel sam spreman ako to uzmem ili trebam još nekaj.
Znači samo za vegetaciju bude to, pa ide van.
Koliko da bude box, sam ću izradit ormar.
Koliko biljki u vege fazi stane pod lampu, tj koliko može lampa biljki grijat.
Ova sto nije odbacila olupinu. Uzmi štrcaljku neku i vlazi ju. Ako nece izač dole morat češ uzet pincetu i skad to dole lagano.@mr.Smooke_Allot
Pozz smoke eo idu lagano u visinu ocu stavljat nesto da ih lagano vezem ili...i kada je vrijeme za prvu prihranu plantelu dajem samo sta od plantele imam univerzalnu...i ova druga slika sjemenku jos nije odbacila da jos cekam ili?
Tegle su ti dosta velike za automate. Do 11l si trebal gledat. Prvih par dana ih drži na svjetlu 24h i onda ih naštelaš ma 18/6 možeš u tom razmaku od dva tjedna. Ali zašto?@mr.Smooke_Allot
Evo stigle sjemenke jutros, dobio sam 4 criticas mass auto gratis pa sam odlucio staviti prvo gorillu pa za nekih 2 tjedna ubaciti critical.. Imam trenutno potove od 8l mislim da je to premalo? Narucio sam od 15 ili 16l.. I da jos jedno pitanje posto prvi put i ja radim grow sa automaticima
Da li da ih odma od pocetka drzim 18/6 ili?
Hvala...
Neče one bit dugo nutra. 2-3 tjedna i idu van a tu se neče baš gužvatiKak 10 na tak malo meni 120x120 guzvaju se vec njih 5 pobit ce se medjusobno od klaustrofobije