Pozdrav drugarice i drugari
Ukazana mi je prilika da kroz svoj kutak pružim ruku pomoći onima koji su u nedoumicama, problemima ili trebaju određene savjete prije, tokom ili poslije growanja . Preferiram indoor growanje, Hesi i An nutrijente, većina treninga ispobana lično a
na
sam sakupio potrebno znanje pa sam tu gdje jesam. Nema potrebe na drugom mjestu tražiti informacije, sve je tu samo je potrebno uložiti malo vremena i malo truda kroz čitanje kako bi se dobio vlastiti koncept growanja jer mišljenja sam da svaki grower vremenom, trudom i zalaganjem dokuči to ali to zavisi od vas lično, kako i koliko brzo ćete taj nivo dokučiti, ja sam tu samo da pripomognem
U napomenama su određena pravila koja su obavezna kako bi se mentorski kutak zadržao u svojoj ulozi i svrsi
Napomene:
1. Mentorski se dogovara jednostavnim pitanjem,
2. Ukoliko dogovorite mentorstvo sa mnom lijepo iznijeti sve potrebne podatke,
*oprema
*gnjojivo
*zemlja ,
kako bi se mogao utvrditi pravi problem. Svi parametri su bitni i vlaga i temperatura, zalijevanje i slično. Na to obratite pažnju.
3. Ukoliko ste već ugovorili mentorstvo kod drugih kolega ili mene i želite promjeniti mentora, prvo se kod kolega ili mene odjaviti pa onda dogovoriti novo mentorstvo.
4. Jedina osoba u mentorskom odgovorna za savjetovanje sam ja, izuzev, ako sam odsutan i tada će neko od kolega, sa mnom u dogovoru, biti zamjena.
Ili ako ne bude zamjena i u slučaju moje odsutnosti postoje teme na forumu u kojima ćete sigurno dobiti ispravan savjet ili odgovor.
Teme koje su poželjne kako biste ovladali osnovama...
Primetio sam da dosta novih clanova komentarise da nema jedinstvene teme o tome koju zemlju koristiti, pa za pocetak evo par fotki sa najcesce koriscenom zemljom za uzgoj, slobodno dopunjavajte i komentarisite licna iskustva. composana i terramagma su se do sada pokazale kao najbolje, imaju...
www.vutra.org
Tema je otvorena kako bi se doslo do sto boljih i raznovrsnijih informacija o klijanju semena i periodu od klijanja do presadjivanja na "sajt" Svaki off topic ce biti brisan !! Nepristojni i nekulturni clanovi koje mrzi da citaju ce biti banovani ukoliko se ne pridrzavaju TEME . PRAVILA...
www.vutra.org
Mnogo je pitanja u vezi hranjenja-djubrenja biljki.Koliko cesto,kad hraniti,cime,koliku dozu... Pravilna prihrana je vrlo vazna u koliko zelimo dobar urod i zdravu biljku.Puno toga cemo uspeti resiti odabirom kvalitetne zemlje, koje u vecini slucajeva vec sadrze elemente-hranu za nase biljke..U...
www.vutra.org
Kao što znate, predložio sam da se napravi noviji vodič za unutrašnji uzgoj. Moderator Himalaja me u tome podržao i hvala mu na tome. Sastavio sam kompletan vodič radi lakšeg snalaženja, kako bi novim članovima bilo brže i jednostavnije sve povezati. Moderatori neka procijene, ako nešto još...
www.vutra.org
LED (light emiting diodes) Dok ne stigne nova generacija LED dioda (otprilike za dvije godine), prosjeèan uzgoj sa LED lampama nije ekonomski isplativ, osim naravno za uzgajanje u malom prostoru, kad je temperatura glavni problem. Postoje mnoge neistinite tvrdnje u vezi uzgoja sa LED...
www.vutra.org
...i puno toga još što i sami možete pronaći na
Drugari, idemo da se družimo i učimo zajedno jer nema ništa ljepše što se tiče našeg hobija nego kada postanete samostalni groweri, uzgajate svoj cvijet i pomažete drugima na kraju
"Ako čovjeku date ribu nahranit ćete ga za jedan dan, ako ga naučite loviti ribu, nahranit ćete ga za cijeli život"