eh jesi me preplasio, nisu tripsi, ja mislim da mi je to od spricanja vodom, jel moguce?tripsi -spideri,proveri to odmah i javimi ,hitno
Sta cemo s ovim listom, vidim nije te nesto zabrinulo. jos jedno pitanje, osim orgatrexa imam jos i aptus all in one, organtrex imam jos cca100ml i mozda mi nece biti dovoljno do kraja growa. Aptus je mineralno gnojivo, a orgatrex organsko, pa sam mislio vise mineralnog u vege, a u cvatu organick, sta ti mislis? Jel mozemo mjenjati ili se to ne radi.sada je gornji vrh na cca 6-7cm, a i fotnuo sam ti zguzvani list, jel to od lampe-vrucine ili od ventilatora?
Evo malopre je stigao, ubacio sam 50 grama to jest 50 kesica, 3 puta po 15 kesica sam okacio po boxu i jos malo pobacao okolo, stavio sam i jaci vent kao izduv tako da mi je sad vlaga na 60% bila bez kesica, javim veceras kako su kesice uradile posaojavi mi obavezno dali deluju taj gel.
Problem sam manje vise resio ubacivanjem jaceg venta kao upuh, povecavanjem rupe za upuh i malopre mi je stigao silica gel pa sam i njega okacio po boxu pa cemo da vidimo dal moze da pomogne i on malo, verovatno moze jer mi je box manji inace tesko a sto se tice pirinca ne radi ja sipao kilo i nisam uspeo da spustim vlagu ni za 1%, isprati za ove kesice pa ako pomognu kupi ih 100 grama je 700 dinara sto nije skupo to ti dodje oko 6e, isto tako mislim da je jako bitno da ne dozvoljavas da ti svetlo curi u box dok ga luftiras ja sam merio onom aplikacijom LUX METAR i cak i ambijentalna svetlost(ne direktna sunceva svetlost) ima po toj aplikaciji oko 1000 luxa, jos ako ga tako luftas svaki dan rizikujes da ti pohermi biljka ili da se re-vegetira ako si cvetanju tako da pripazi.kolega dzanki ima identican problem sa vlagom I vidim da je pisao da otvara vrata uz napomenu da je totalni mrak kad to radi. Da li je to pod obavezno tako ili moze da bude dnevna svetlost ili sijalica za tih par min par puta dnevno? A i kad otvorim prozor na boxu uci ce neka svetlost kroz mrezicu pa se sad pitam koliki je to problem.
Ne pomaze pirinac probao i opet mi na 69-66%. Rasvetu prebacio, danas je drugi dan od kad je na 12/12. I ja sam mislio da te pitam da li da dizemo vodu jer mi se cini da je pri poslednjem zalivanju popila lepo 2.5l i vec nakon drugog dana vidim da je posuda laka, praticu da vidim kakva ce biti cetvrti dan. Inace, zalivanje mi pada sutra ili prekosutra moram da vidim po papirima. Ne znam da li je ok onaj ceresit odvlazivac neko ga je pazario cini mi se I moze da se uzme za nekih max 10eur? Brine me sad ova vlaga.mislim da ne pomaze,samao dobra ventilacija i to je to,jos koju rupu dole otvori i luftiraj grow-room i to je to,znaci rasvetu si promenio na 12-12,od sledeceg zalivanja mozda cemo povecati vodu na 3l ali dogovoricemo se.
Hvala na info Dzanki, pratim tvoje korake jer su nam slicni problemi I nedoumice, kao I pehrana cini mi se (hesi). Da, ne radi pirinac, praticu ovo sto si uzeo. Reci mi samo gde to ima da se uzme, koje radnje da gledam?isprati za ove kesice pa ako pomognu kupi ih 100 grama je 700 dinara sto nije skupo to ti dodje oko 6e, isto tako mislim da je jako bitno da ne dozvoljavas da ti svetlo curi u box dok ga luftiras ja sam merio onom aplikacijom LUX METAR i cak i ambijentalna svetlost(ne direktna sunceva svetlost) ima po toj aplikaciji oko 1000 luxa, jos ako ga tako luftas svaki dan rizikujes da ti pohermi biljka ili da se re-vegetira ako si cvetanju tako da pripazi.
Mislio sam na topiranje, ne pada mi na pameta bacat je, spasit cu je sto kod da je. Tvoja skola brate, sve spasavamo iako nema smisla nekada nemoj brate sto
Ma da, usao sam u cvet zato me I brine sad ta povecana vlaga. Mada, I ovo je sad ok, isao sam cak I do 90%. Videcu na netu gde ima gel, pa ako zapne javljam ti se. Do tad cu probati sa prozorima da vidim da li rade posao. Vent mi je onaj od 125 a box 60x60 valjda je to i vise nego dovoljno na zapreminu ovog boxa, tj tako su mi rekli u radnji. Pa nista, ako bude problem morace jos jedan vent jbg...a mislio sam da uzmem bar jos jednu sijalicu bar onu najmanju od 5w kad udjem u cvet...Ako ti je biljka u cvetanju curenje svetla unutra moze da bude veliki problem, pogotovo ako bi to bilo svaki dan, nekoliko puta dnevno bar po meni a Bigi ce ti reci vise o tome.
znaci nista ne diras,na sledece zalivanje opet se javis sa slikama pa se dogovoramo za dalje.zaliveno,ništa ne ćačkam 5 dana
moguce je da ako si prskao neposredno pre paljenja svetla,ali na onoj prvoj slici mnogo sitnije bele tackice su bile.ja mislim da mi je to od spricanja vodom, jel moguce?
nista sad cepaj tako jbg.ne znam sta raditi. Ima jos dve nedelje do kraja
e sad probaj ovako posto ide kraj,idi dva puta hranu po tablici jednom vodu.. Hesijem zalivam hrana,voda,hrana.
naravno druze,tu smo svi da pomognemo jednim drugima bar oko takvih stvari.iste muke da pomognem coveku...
tako je brate,nemoj da me strecas,ja se iznenadio,znam da to nisi ucio tako,topiranje da.sve spasavamo iako nema smisla nekad
druze ja jedva nalazim vremena da ovim ljudima odgovaram ovde,hajde molim te javi se kod mentora Badija on ce ti sigurno pomoci,izvini jos jednom,nove clanove ne primam a za bilo kakvu pomoc i objasnjena trenutno sam sprecen,sory.da li bi hteo da mi pomognes oko hesi proline?citao sam teme ali nikako da se snadjem
odlicno,sutra kada zalijes,sacekaj 24h od zalivanje i topiraj biljku pola sata pre nego ti se upali svetlo,i onda planiraj da na sledecem zalivanju za 5 dana damo prvu dozu prehrane za vegetaciju,naravno javices se dan prije zalivanja a obavezno kad topiras pusti mi sliku samo da vidim jesi li dobro uradila toping.Evo sutra mi je zalivanje a nešto si govorio da ćemo ovaj tjedan da je režemo, pa neznam da li da je režem prije zalijevanja ili poslije, i da li prije svijetla ili bolje po mraku, a trebam je još savijati pa da li prije savijanja ili poslije, joj sama sebi idem na živce s toliko pitanja, i zalivam je svaki 5 dan sa 1.5L.
jasno da ,sad cemo ici cistu vodu sledece zalivanje pa cemo videti,ima mali nedostatak kalcijuma ali ti imas vec preparat pa cemo sa njim ispeglati,jbg brate svasta je prosla slozices se,koliko je ona vec ziva skoro 4-5 meseci jel tako.svjetlo u boksu optimalni. Nisam pametan.
Bigi jutro, preskocio si me, pa kad stignesSta cemo s ovim listom, vidim nije te nesto zabrinulo. jos jedno pitanje, osim orgatrexa imam jos i aptus all in one, organtrex imam jos cca100ml i mozda mi nece biti dovoljno do kraja growa. Aptus je mineralno gnojivo, a orgatrex organsko, pa sam mislio vise mineralnog u vege, a u cvatu organick, sta ti mislis? Jel mozemo mjenjati ili se to ne radi.