Super,lepo bi bilo da prikazes i ovde u kratkim crtanje sastavljane tog panela,eto cisto da vide i drugi drugari i drugarice pa ce to mozda nekom pomoci
Nema problema, i Stan ce se sigurno nadovezat ako sto ostavim neobjasnjeno. Ali u sustini osnove elektrotehnike, formula za snagu je P=U*I (Snaga(w)=Napon(V)*Struja(A)). Spajanje ide serijski u ovom slucaju neide paralelno kao kod e27. I tu je stvar ako jedna ledica ode staju sve na tome driveru (6-10 Kom). Ali evo Stan kaze da su doslovno neunistive, i da traju nisam upamtio koliko ih on vec vozi. Bitna stavka je termalna pasta ili termo silikon za povezivanje heatsinka ledice sa aluminijskom podlogom. Aluminij bi bilo najbolje jer ima odlicnu vodljivost temperature, a samim time lakse je hlađenje panela. Da ne duljim nabavio sam ALU plocu 60x95 moram je smanjiti jer ne stane u box i vidjet sa Stanom oko dimenzija sto bi bilo najbolje pa se sutra bacam na posao. Mozda vec sutra bioze dobiju novo svijetlo
resices ti vec to nekako,zar ne.
Imam u glavi sto cu napraviti, ali to mi nije bitno to je za ovlazivac dio, to stignem izraditi.
Stigli mi termometri, termostat, sve za ovlazivac. (temp vrhovi 30.5, unutrar krosnje 29,4, u sobi 22. Vlaga savrsena 45%, sigurni smo od pljesni.) Moram se dogovoriti sam sa sobom koliko boxeva radim i kakve.
Plan je napraviti vege box za 3 bioze, znaci cjelu vege da mi mogu izgurati sa velicinom. Samo me muci sto radim s ledom a on trazi svoju visinu, potovi uzmimaju svojih 30cm visine 60cm LED, i bioza kojih 20cm = 110cm a to je vec dosta visoko, mislio sam vege box maskirat u komodu i na njemu drzat elektroniku TV, laptop i tako to.
Curi box (samo cvat, i ovaj moj ce biti samo cvat cim izradim vege). Ali ne zelim pretjerivati s kolicinom proizvodnje. tako da njoj mislim za jednu biozu samo, al opet da moze imat cudoviste. Pojma nemam kojih dimenzija da to izradim (ako imas prijedlog reci, samo neznam ocu li u ovoj prostoriji sva 3 ili 1 negdje u neku drugu). (Vec cu pocet prenositi znanje koje si mi pruzio
). Panel ce biti e27 bez grla da iskoristim ovih 50+ zarulja koje trenutno imam. Snagu cemo odredit koja je optimalna dok odredim velicinu. Samo pravokutan gledam da bude zbog aukustike.
Cilj je da imamo od growa do growa + za malo ulja i tu i tamo caj. Za cannabutter cu trim od jedne bioze + nesto vrhova, od druge bioze trim u bubble tek toliko da se ima i hasha malko. (proces ovoga znam u dusu, imam 10kg cannabutera iza sebe, ulja za pola litre sigurno, a hash sam jednom radio. sve od albanuse radjeno)
Svaka sugestija je vise nego dobrodosla oko bilo kojeg djela jer si ipak iskusniji puuuuuno.