tako je,0,5l vode i 2ml roota i 2ml poweraa u nedjelju odmah nakon presađivanja ovo sto ai napisao?
tako je,0,5l vode i 2ml roota i 2ml poweraa u nedjelju odmah nakon presađivanja ovo sto ai napisao?
pa to sam hteo da te pitam, znaci imam sigurno jos 20+dana jbg, onda cu morati da ih ostavim preko odmora da me cekaju, pa kad se vratim da vidim situaciju i eventualno skidam il sta vec me bude sacekaloidemo dva puta za redom zalivanje svima onda full doze
Kontam da je blizu i kraj, pošto je iznikla 23.06 a još je i autoflower.i onda krecemo hardcor ritam prehrane do kraja
Evo ovako,sjemenka iz domaćice(albanke) zasađena i iznikla vani otprilike 20.06, u potu 18L(miješavina zemlje, stiropora i glinenih kuglica za drenažu). U fazi vegetacije dobivala samo vodu i slavol uz dva puta plantele list(po pola doze). Također topirana između 3 i 4 kata u ranijoj fazi. Otprilike mjesec dana nakon nicanja prebačena na režim 12/12 izvana u box(60 x 60 x 150) i opremu:vazi slozi ti pricu pa ti ja veceras posle 21h tek mogu odgovoriti posto radim popodne.
vojka vidi,mozes ti da ih ostavis na vodi i pred odmor da ih skines kao sto smo pricali,oduzilo se sazrevanja zbog onih gnata i svega sto se desilo,znas i sam to.Nemoj da ti remeti planove bioze i da ti izbaci iz redovnih prioritetnih delova zivota,ja sam skroz zaboravio da ti ides na odmor i da si planirao da zamrzavas budove,pitao si me za misljenje ja sam ti rekao,ALI ako vidis da imaju makar 5% ambera ti lepo skini i brate moj na kurjane ili u friz pa posle kurajaj.To je hobi i ne dozvoli da ti remeti redovan zivot i priredjuje stres jer to onda nije hobi vise nego obaveza,lupa ce one dobre i ovako da ih skines,pa sledeci grow cemo bolje i na vreme da se javis od pocetka kad pikujes menku u zemlju pa da te ja provedem kroz ceo grow kako treba,da krenemo lepo od dezinfekcije prostora do nebavke prehrane i svega ostalo.pa to sam hteo da te pitam, znaci imam sigurno jos 20+dana jbg, onda cu morati da ih ostavim preko odmora da me cekaju,
ovo je prva greska koja zna da bude kobna,nikad drenaza od kuglica na dnu a ni na zemlji,to je zabluda cvecara i povrtara da se radi drenaza ne biljkama,to je ok u povrtarstvu i cvecarstvu u nasem hobiju ne pogoduje korenu i biozama.To nek dobro osusi pot i zemlju i podigne ceo komad i izvadi sve kulica i na dnu nek stavi svezu zemlju za debljinu tih kuglica oko 5cm sloj zemlje.tu znaju da se prave vodeni djepovi koji skupljaju prehranu i vlagu koja zna da prouzrokuje lock kasnije u najgorem slucaju da zakljuca koren i napravi havariju,nije uvek slucaj ali zna da bude ako nije dobro nabio zemlju i supstrat ostao pred dno rastresit tu onda dolazi do problema,da neduzim najbolje je da izvadi te kuglice.ALI,sudeci po slikama bioza jako dobro napreduje a stavio je i mrezu sto je sad to bas malo skakljivo dirati a nevidim da negoduje drenazu,sto znaci da je ok za sada i sve ide super.Tako da sledeci put ne stvalja dreneazu te kuglice su ne potrebne.Odlican lolipop uradjen i solidna defolizacija,sad nema vise diranja i rezana bioze nista do kraja.glinenih kuglica za drenažu)
e vidis to je zbog toga sto je uradio lolipop i defolizaciju u kratkom vremenskom roku,i ona se sad oporavlja od stresa,inace ne vidim da ima neke druge nus pojave,kad se uradi lolipop dobar -defolizacija je ne potrebana i u buduce nek je izbegava,znaci samo hradcor lolipop u 14 danu posle promene rasvete na 12-12 i to je to jer samo uspori biozu,inace u ovoj biozi prevladava sativa malo ili cak je 50-50 indica-sativa tu je negde.Ok,sta dalje,prvo cal-mag full doza svako trece zalivanje do kraja,slavol svako drugo zalivanje 10ml na 1l vode ide,vodu nek poveca na 2,5l i da vidi koliko ce iscureti i za koliko ce to popiti iz tacne,ako sporo pije 24h nek snamnji vodu na 2,2l,razmak zalivanja nek mu bude na 4 dan,sad sledece zalivanje nek ide cista vodu regulisani ph to se podrazumeva i pisem sad ritam zalivanja za na dalje do kraja:zato što vrhovi su se počeli formirati prije nekih dva tjedna i skoro su isti tj nisu ništa napredovali iako dobivaju hesi kao što sam gore u rasporedu naveo.
Hvala na pojasnjenju, evo prenio sam poruku pa nek se drži zadanog rasporeda i trebalo bi biti to to.znaci sve onda tako u krug,jedno full doza,jednom pola doze,pa voda i onda opet sve nek roka kad vidi da bioza ima 10% trihoma amber onda staje sa prehranom i ide 12 dana cista voda do kraja i to je to.
Klasika 30-40cmok nek ostane onda na 3.5l vode,rezim mozes slobodno da stavis na 18-6 i nista ne diraj do daljnjeg dok ne prebacimo na 12-12,na koliko su ti svetla sad udaljenja od vrhova,de mi jos to reci.
koren je stigao do dna,to je to,podigni panel za 15cm,zali po dogovoru i u nedelje presadjivanje i zalivanje kako smo se dogovorili,i posle tih 0,5l vode povecavamo odmah vodu na 1l a razmak u danima ostaje isti.Malo su zedne nista strasno a i prizi ih panel,zato ces podici panel za 15cm,idemo sve lagano bez zurbe,kad ih budes presadio ima da buknu u startu,jos kad dobiju prvo vece zalivanje od 1l vode ima da se rasture od rasta i boja ce biti drugcija,za sad su sve iskorsistile iz tih malih potica taman je tajmig dobar u nedelju za presadjivanje.: Pocele se cudno ponasat, lisce im se pocelo uvrtat prema gore. i nekako su manje zelene.
Na criticalu se najbolje vidi ali ne bas dovoljno za kameru. Ako ne grijesim postaju zedne?
podicices panel na 55 cm,i odmah zali biozu za 4l vode i full dozom tnt i full dozu roota,to suvo lisce od dole sve skini ovo koje je polu zuto nediraj jos nista,sledece zalivanje idi na 5 dan pola doze opet tnt i full doza roota i power zuma,i posle cemo da vidimo kako idu stvari da dobije jos malo nove lisnate mase pa ako zadovoljava situaciju ide na 12-12.Updejt pravi na svako zalivanje da mogu da pratim situaciju.Klasika 30-40cm
Jesam sad je na 60cm od bioza.podigni panel za 15cm
cek cek,uvijaju se zato sto su malo blize panelu,znas pa se zrace,jer sad imaju vise mase na sebi i bolju sintezu pa im je malkice vruce da tako kazem i ako su parametri ok ali to je samo zbog toga sto je panel malo blizi,ok je na 60cm ali nemoj vise dizati za sada.A da i znak je to pogotovo sto su blednunjave da je koren stigao do dna i da su malikce zednje,imas ti faktora sad tu-prvi je da im je blizu panel,pa onda da je koren stigao do dna i zadnji je tek da su zedne,taj redosled ide.Znaci dok se listici pocnu uvratat tako gore to je znak da je korijen dosao do dna? i vrijeme je za presadjivanje kroz koji dan od toga?
tako je.I zaboravih ti reci,kad ih presadimo na sledece prvo zalivanje gde povecavamo vodu tu radimo prvo topiranje da znas ali samo foto biozama,autos ne topiramo i odmah pocinjemo sa lst treninizima kad topiramo,tako da malo prouci sve to ako ti nesto nije jasno pitaj,treba se pripremiti u napred.Ok sutra oko 16h dok se probude zalijem, i onda u nedjelju presadim.
da tako uradi mix,pa idi ono odokativno jbg ,ili uzmi neku posudu pa tipa na 5 posuda pot-h stavi jednu posudu florable i sve tako,ja tako nesto radim ,pravo da ti kazem izvestio sam se pa sad tacno kako ocenim to nemogu sa sigurnoscu da ti kazem,slagao bih te kad bi ti rekao,Ja uglavnom radim tako sa nekom posudom od 2l cinimi se da je pa stavim 5-6 posuda pot h pa jednu dve florabele i sve tako,pa malo perlita i jbg umikasam nekako uglavnom pojenta je da prevladava pot h bar 60%.Bitno je da malo bolje nabijas zemlju,kad stavljas zemlju u finisni pot polako nasipaj u tampone od 5-8cm pa nabijes lagano sakom pa onda sledeci sloj i cve tako do vrha pota,odmah na ivice pota izbusi neke rupe od 5-6mm na razmak od 10cm tuda cemo zicu provlaciti za lst kad radimo,da se ne zezas posle,zicu nabavi za vezivanje ovakvu dvozilnu za telefonske linije sto idu one su super to je aluminijumska zica sa pozurem,alko se radi sa njom a ima buzur kao sto vidis, evo vidis kako se savija,znaci jedna zica ide dole da drzi stablo tu vezes do koliditona a vrh vuces na kontra stranu.Za topiranje imas na forumu samo kucaj u pretragu pa probaj da nadjes sta nebude jasno budem ti nacrtao.Mix radim 27L potground, 13,5 Florabelle, i 4,5L perlita to je 45 L dva pota 19L i ostatak za nadopunit dok ce trebat. Reci kako da doziram zemlju, tj kako da odmjerim tih 27L itd?
one su i zedne bile malo da ti kazem,povecaj vodu sad na 3,5l od sledeceg puta pa probaj da se opet vratis na isti razmak dana,lepo se pune nema sta,pisem ti sad dva zalivanja unapred,posto si onoj sto si pokazao sto si drzao na dlanu dao booster i p+ a ostalima svima bloom sad ides ovako.Krecemo :slike su koji momenat poslije zalivanja.
cekaj ako si vec dva puta davao vodu samo sad bi trbebao prehranu da das,sto znaci sledece zalivanje ide na 5l vode 45ml plantele list,to ce im dati zbog dusika posto su u tranziciji vege cvata i daj 15ml cal-maga,e posle toga cemo videti dal cemo odmah guano ili cistu vodu,sad trebas da mi das sliku guana da vidim koji je proizvodjac i da ti doziram prah taj kako ces davati,nejverovatnije cemo ga razbijati u vodi i tako davati ali moram da vidim koji je brend da bi ti rekao tacno dozu.slavol od sad rokaj svako drugo zalivanje po 70ml na 5l vode sve do kraja da znas a cal-mag idi svako trece zalivanje stim sto cemo posle 1septembra podici na 20ml po biozi odnosno na 5l vode.,sad dva puta rokam samo vodu,nak
bigi krivo si me shvatio,sad se zalivalo 2 puta za redom voda +slavol...tako si mi rekao prije nego sam išao na teren...cekaj ako si vec dva puta davao vodu samo sad bi trbebao prehranu da das,sto znaci sledece zalivanje ide na 5l vode 45ml plantele list,to ce im dati zbog dusika posto su u tranziciji vege cvata i daj 15ml cal-maga,e posle toga cemo videti dal cemo odmah guano ili cistu vodu,sad trebas da mi das sliku guana da vidim koji je proizvodjac i da ti doziram prah taj kako ces davati,nejverovatnije cemo ga razbijati u vodi i tako davati ali moram da vidim koji je brend da bi ti rekao tacno dozu.slavol od sad rokaj svako drugo zalivanje po 70ml na 5l vode sve do kraja da znas a cal-mag idi svako trece zalivanje stim sto cemo posle 1septembra podici na 20ml po biozi odnosno na 5l vode.
pa da.jesam ti rekao,shvatio sam ja jeli,znaci zadnja dva zalivanja je bilo voda + slavol tako jeli druze,pa povodom toga kazem ako je islo dva puta za redom voda sad treba prehrana,jel se razumemo ili smo se razisli u razumevanju,cek zbunio si me.bigi krivo si me shvatio,sad se zalivalo 2 puta za redom voda +slavol...tako si mi rekao prije nego sam išao na teren...
pa nije slavol prehrana?hahahah jooojpa da.jesam ti rekao,shvatio sam ja jeli,znaci zadnja dva zalivanja je bilo voda + slavol tako jeli druze,pa povodom toga kazem ako je islo dva puta za redom voda sad treba prehrana,jel se razumemo ili smo se razisli u razumevanju,cek zbunio si me.