Sad kad su vec u vodi cemo probat pa cemo vidit, dimenzije pota su: Φ 30cm i visina 26 cm. Temperatura boxa po danu je 28 a po noci 22 stupnja.Taj prostor ti je taman za 2 biljke, teško da ćeš tu zgurat 3 biljke. Ja 3 nisam uspio zgurat u 100 X 100, ali ti probaj. Pot mi se čini dovoljno velik, ali jel imaš metar?...da izmjeriš visinu i promjer .
1m × 1mSmrkii
Ovisi, koliki ti je prostor?
Himalaja
Ako vratiš na 20/4 fotoperiodna će revegetirat...a u interesu ti je da obje cvjetaju, zar ne? Samo drži 12/12, automati mogu i na 12/12 . I ubuduće ne stavljaj u isti box foto i auto.
Klaus
Odlično, to je nekih 10l...bit će to ok, čak i bolje da su nešto manji jer ipak ideš sa 3 biljke.
Btw sjema ko da stoji naopako, jel ovo u redu?Smrkii
Ovisi, koliki ti je prostor?
Himalaja
Ako vratiš na 20/4 fotoperiodna će revegetirat...a u interesu ti je da obje cvjetaju, zar ne? Samo drži 12/12, automati mogu i na 12/12 . I ubuduće ne stavljaj u isti box foto i auto.
Klaus
Odlično, to je nekih 10l...bit će to ok, čak i bolje da su nešto manji jer ipak ideš sa 3 biljke.
Aha, jel smin stavit zemlju preko biljcice ili samo okolo?Biljčica je niknula, ali ostala je opna od sjemenke...zna se desit, ako sama ne odbaci a vjerojatno neće uzmeš pincetu, oprezno odvojiš i skineš to.
I fali ti zemlje u toj posudi.
MozePusti sad kako je, nek malo naraste pa ćeš još nadodat zemlje. Sad se pobrini da joj skineš tu ljusku od sjemenke, samo pomalo i oprezno nemoj žurit.
Dobro, poslusat cu te jos sad dok su male nastavljamo sa 3, pa kad dode vrime presadivanja poklanjam nekom jednuKoliko bi dale te tri to ti ne bih znao reći, jer se niti inače ne zamaram sa gramažom, ali po meni se na taj prostor definitivno više isplati ići sa dvije biljke, jer ćeš tako izvući maksimum iz njih. Sa tri biljke nećeš ništa više izvući nego sa te dvije, jer sam prostor određuje količinu to jest prinos. Znači, ja bih rađe išao sa dvije biljke, staviš veće potove cca. 18 - 25l (što veći to bolje) i udriš LST ili šta si već naumio od treninga. Kad ih raširiš, te dvije grdosije će napuniti box samo tako.