Fala.kasnije cu opet presadit.✌Pig2
Da si napravio kako sam ti rekao, bilo bi sve ok...natrpao si zemlju sa tim jajima nepotrebno. Presadi to u normalnu zemlju i vidjet ćeš da će rasti kako treba.
Klaus
Ti stalno ispituješ osnove koje si već trebao savladati prije nego si krenuo sa uzgojem. Prestani ih prskat pod svjetlom, zalijevaj zemlju a ne biljčice. Zemlja se prska dok su biljčice još pod zemljom, kad niknu nastavljaš normalno zalijevati. Ta žuta točkica je opeklina...kapljica vode + svjetlo (efekt povećala).
Poštovanje, htio bi vas pitat ujedno da li bi htijeli mi pomoc u vezi growanja OUTDOOR, imam iza sebe 2 uspjesnja outdoor growa, te bi ove godine htio podici razinu,a za to bi mi trebali mudri savjeti čovjeka poput Vas...Pozdrav ekipa, dobrodošli u moj mentorski kutak.
Želim pomoći početnicima kako bi se lakše snašli i povezali sve potrebne informacije vezane za uzgoj. To je najmanje što mogu učiniti za naš cijenjeni forum.
NAPOMENA: Kutak je namijenjen za pitanja u vezi samog uzgoja. Nisam stručan za razne diy projekte i sl.
Za to imate razne teme na forumu, sami ih potražite i pitajte iskusnije.
U indooru imam iskustva sa CFL i PLL rasvjetom, stoga dijelim savjete samo isključivo u vezi uzgoja pod takvom vrstom rasvjete.
U outdooru imam nešto manje iskustva, ali dovoljno.
Pitajte i budite strpljivi, odgovoriti ću vam što prije mogu.
Molim članove koji nisu dogovorili mentorstvo, da ne pišu objave u ovoj temi.
OBAVEZNE lektire/ teme koje treba pročitati i dobro proučiti prije bilo kakvih pitanja;
Neonske i Fluoroscentne [CFL] Sijalice - Tehnicke karakteristike
Tema je otvorena kako bi se doslo do sto boljih i raznovrsnijih informacija o fluoroscentnim sijalicama koje se koriste u fazi vegetacije a mogu se koristiti i u fazi cvetanja. Svaki off topic ce biti brisan !! Nepristojni i nekulturni clanovi koje mrzi da citaju bice ...... ukoliko se ne...www.vutra.orgJednostavan vodič za low budget uzgoj sa CFL sijalicama
Za početak da razjasnimo: kanabis je samo biljka i sve dok ima zemlje,vode i svetla rasće,nema potrebe da se uzgoju pristupa kao nečemu nemogućem i previše komplikovanom. U ovom amaterskom vodiču ću da pričam samo o uzgoju pomoću štednih tj. CFL sijalica što jednostavnije moguće zbog ljudi...www.vutra.orgKOMPLETAN VODIČ KROZ UNUTRAŠNJI UZGOJ
Kao što znate, predložio sam da se napravi noviji vodič za unutrašnji uzgoj. Moderator Himalaja me u tome podržao i hvala mu na tome. Sastavio sam kompletan vodič radi lakšeg snalaženja, kako bi novim članovima bilo brže i jednostavnije sve povezati. Moderatori neka procijene, ako nešto još...www.vutra.orgZEMLJA
Primetio sam da dosta novih clanova komentarise da nema jedinstvene teme o tome koju zemlju koristiti, pa za pocetak evo par fotki sa najcesce koriscenom zemljom za uzgoj, slobodno dopunjavajte i komentarisite licna iskustva. composana i terramagma su se do sada pokazale kao najbolje, imaju...www.vutra.orgZEMLJA koju ne smijemo koristiti
Ideja ove teme je da imamo na jednom mjestu popis svih kupivnih zemlji/substrata koje ne valjaju. Bilo da biljke sporo rastu ili uopce ne rastu...ili pokazuju deficite ili suficite po liscu.... Pre jake, pre slabe zemlje, jeftine i lose.....krivi npk, krivi ph.... Nakon nekog vremena kad...www.vutra.orgVentilatori
Dobra ventilacija je bitna za uzgoj zdrave biljke - ustvari, jedna je od najbitnijih faktora. Drugacije receno, ako nemate dobru ventilaciju u vasem box-u biljke bi mogle umrijeti! Ventilacijom se kontrolira kvaliteta zraka, CO2, toplina i vlaznost u box-u. Kako bi postigli da je u vasem...www.vutra.orgPrihrana biljki
Mnogo je pitanja u vezi hranjenja-djubrenja biljki.Koliko cesto,kad hraniti,cime,koliku dozu... Pravilna prihrana je vrlo vazna u koliko zelimo dobar urod i zdravu biljku.Puno toga cemo uspeti resiti odabirom kvalitetne zemlje, koje u vecini slucajeva vec sadrze elemente-hranu za nase biljke..U...www.vutra.org** Vodic za vanjski uzgoj / outdoor **
Pozdrav, odlucili ste se saditi vani/outdoor? Odlicno! Evo bitnih stvari koje bi trebali znati kako biste sa sto manje problema odradili svoj prvi grow. Prvo sto trebamo napraviti je nabaviti sjemenke i pronaci mjesto/sajt na koji cemo saditi. Sjemenke Sjeme mozemo uzeti iz neke „ulicne...www.vutra.orgKlijanje - rast u casi - presadjivanje
Tema je otvorena kako bi se doslo do sto boljih i raznovrsnijih informacija o klijanju semena i periodu od klijanja do presadjivanja na "sajt" Svaki off topic ce biti brisan !! Nepristojni i nekulturni clanovi koje mrzi da citaju ce biti banovani ukoliko se ne pridrzavaju TEME . PRAVILA...www.vutra.orgVegetacija i cvetanje - Outdoor
Tema je otvorena kako bi se doslo do sto boljih i raznovrsnijih informacija o fazi vegetacije i cvetanja Svaki off topic ce biti brisan !! Nepristojni i nekulturni clanovi koje mrzi da citaju bice banovani ukoliko se ne pridrzavaju TEME . Da bi izbegli neprijatnosti OBAVEZNO procitajte ...www.vutra.org
Dobro, dobro ja se stisa da nisan previse aditiva stavijaPig2
Da si napravio kako sam ti rekao, bilo bi sve ok...natrpao si zemlju sa tim jajima nepotrebno. Presadi to u normalnu zemlju i vidjet ćeš da će rasti kako treba.
Klaus
Ti stalno ispituješ osnove koje si već trebao savladati prije nego si krenuo sa uzgojem. Prestani ih prskat pod svjetlom, zalijevaj zemlju a ne biljčice. Zemlja se prska dok su biljčice još pod zemljom, kad niknu nastavljaš normalno zalijevati. Ta žuta točkica je opeklina...kapljica vode + svjetlo (efekt povećala)
Poštovanje, htio bi vas pitat ujedno da li bi htijeli mi pomoc u vezi growanja OUTDOOR, imam iza sebe 2 uspjesnja outdoor growa, te bi ove godine htio podici razinu,a za to bi mi trebali mudri savjeti čovjeka poput Vas...
Dalke radi se o 5 fotoperiodinim koje eu izašle 30.3, te 5 autoflowera isto outdoor koje jos nisu stavljene na klijanje zbog vremena
Hvala puno mentore...planiram koristit sve od hesia, fotoperiodne su visoke nekih cca 20 cm mozda i malo više...kad se probudi drugi mobitel kacim sliku,sad moje pitanje dal je vec dosta stara biljka za prvi topping? I molio bi te savjet,kolko vrhova bi bilo najbolje imat kroz grow , prosle growowe sam imao i po 20 a biljke po 2-3m, sad me zanima jel postoji koje ne pisano pravilo na kolko vrhova najbolja kolicina i kvaliteta izađe...Samo pomalo zalijevaj zemlju, oporavit će se one. Znači zaliješ zemlju, pričekaš da se osuši pa opet i tako u krug.
skipper74
Vrlo rado, samo pripazi
16. Zabrana komercijalnog uzgojaPravilnik
PRAVILNIK FORUMA Vutra.Org je sajt u privatnom vlasništvu i pristup forumima je slobodan uz obaveznu registraciju radi pisanja poruka, osim ako nije drugačije naznačeno u pojedinim forumima. Korišćenje našeg foruma je PRIVILEGIJA, a ne PRAVO i može bilo kome biti uskraćeno u svakom trenutku...www.vutra.org
Vutra.org ne podržava uzgoj marihuane u komercijane svrhe. Ako administratorski tim donese odluku da se radi o komercijalnom uzgoju marihuane, znači ako netko uzgaja ili namjerava uzgajati mnogo više biljaka nego se to može smatrati da je za osobnu upotrebu, bit će banovan sa foruma. Vaša stvar je koliko biljaka sadite, ali pošto je ova tačka prilicno delikatno pitanje, zamolili bi vas da na forumu ne prikazujete uzgoj vise od 10 različitih odraslih ženskih biljaka (maksimum, i to nikako više od 5 na istoj fotki). Ovo se pogotovo odnosi na outdoor uzgoj. Računajte da je u zemljama gde je uzgoj legalan dozvoljeno uzgajati 4 do 6 komada, pa nek vam to bude orijentir i neki optimalan broj.
@Badi mentore vidim da je gužva na akademiji Mali podsjetnik ak ti je promakla moja zadnja objava (105. str na dnu), pls samo baci oko kad uloviš vremena i usput bi te još samo pitao za ove fleke što sam primjetio na par listova na Pineapple-u (2-3 lista ništa strašno), ono što sam ja malo proučio bi mogli biti voda+svijetlo (makar sumnjam jer ne prskam skoro mjesec dana već a zalijevam kad ugasim lampu) ili mrtve gljivice što se nadam da nisu, kaj ti misliš, da maknem to lišće preventivno?Bok Badi. U četvrtak sam zalio Pineapple sa 3.5L vode + pola doze Blooma i Zymeom i Super Vitom, a Critical je dobila skoro 3L vode sa Zymeom i Super Vitom (možda joj malo smanjim količinu vode). Sve mi se čini ok i nisam primjetio neko negodovanje. Critical jača iz dana u dan i bit će nešto i od nje Jedino donje lišće na Pineappleu žuti, misliš da je to zbog toga u kojoj je fazi biljka ili imam problem?
Iduće zaljevanje sam mislio vodu čistu dati i jednoj i drugoj pa onda opet nastaviti PE sa Bloom a CK ne gnojim dok ne kažeš (samo boosteri). Zanima me i kakva je situacija sa Fosforom, jesi mislio da njega dam Pineappleu prije nego završi?
Danas im je 57. dan (PE) i 47. dan (CK), po Barneyu bi Pineapple trebao biti gotov kroz tjedan dana a ja bi mu ovako neiskusan prognozirao još nekih 3 možda, šta ti kažeš? Critical ima još za vozit nije ni na pola puta Planiram ovaj tjedan po mikroskop pa će u idućem javljanju biti i slika trihoma.
Šaljem ti malo više slika koje su opet drama al valjda ćeš uspjet vidjeti.
Pozdrav!
Pogledajte prilog 397500Pogledajte prilog 397501Pogledajte prilog 397502
Pogledajte prilog 397503Pogledajte prilog 397504Pogledajte prilog 397505Pogledajte prilog 397506Pogledajte prilog 397507
Presadio si biljku u novu zemlju koja ima sva potrebna hranjiva za neko vrijeme i ti svejedno na to ideš još gnojiti, neka samo ti po svom. Kod mene su u boxu dvije mrcine koje su već evo 55 dana u vegetaciji i tek jučer su dobile prvu dozu gnojiva za vegetaciju, do sad su cijelo vrijeme crpile hranu iz zemlje (slobodno baci pogled na dnevnik). Prošli dnevnik također cijelu vegetaciju nisam uopće gnojio, tek u cvjetanju su dobile prvu prihranu. Bolje manje nego više. Sad u početku idu samo aditivi...Root (naročito kod presađivanja), SuperVit i Powerzyme, nema još potrebe gnojiti. Za sad to fino izgleda, ali TNT joj stvarno još ne treba, samo riskiraš da se počne buniti.prvih mjesec dana ne gnojiš jer za sada u zemlji imaš sva potrebna hranjiva. Dakle...TNT Complex - gnojivo za vegetaciju, Bloom Complex i Phosphorus Plus - gnojiva za cvjetanje, to sve čuvaš za kasnije, kao i Boost koji ide tek u fazi tranzicije (pre-flowering). Gnojivo za vegetaciju (TNT) ti možda čak neće niti trebati, ovisno o tome koliko dugo planiraš biljke držati u vegetaciji.
Za sad daješ samo Root, SuperVit, PowerZyme (PowerClean) i tako narednih mjesec dana, a poslije ćemo vidjeti.