LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

budalin

®
Poznanik Foruma
25.04.2016
2.561
13.700
358
NI na nebu ni na zemlji
Pozdrav ljudi. Ovo mi je prvi post, pa se ne ljutite ako nesto zgrijesim. :) pratim sajt duze vrijeme, cak duze i od godine i odlucio sam se za indor uzgoj, outdor sam radio :)
Moze li mi neko reci nesto o ovim performansima led sijalice sa standardnim grlom e27. Planiram je za indor, jednu ili dvije ili vise njih, savjetujte molim vas..Box mi je 50x50x100, koliko njih je dovoljno za takav box, po broju lumena...
Features:
With 165 LEDs, ultra bright, with lighting angle of 360 degree.
Direct alternative to the ordinary energy-saving lamps.
Green, environment friendly, no UV and IR radiation, no containing lead, mercury and other pollution elements.
Long service life, ensuring the normal use of more than 100,000 hours, three to four times as long as normal halogen lamps.
Stable performance and low consumption.
Designed to fit standard E27 fittings.
Suitable for office, corridor, pub, dance hall, courtyard, home use, and other available places for lighting and decoration.

Note: Please make sure it is used in places with good ventilation and without high temperature and water leaking.
Specifications:
Base type: E27
Service voltage: 110V/220V

Power: 50W
LED quantity: 165 pieces
LED type: SMD5730
Luminous flux: 8250LM
Bulb color: White
Light Color: Cool White/Warm White
Long Life: Over 100,000 hrs
Lighting angle: 360°

Package Included:

1X E27 50W 82500LM 165 x 5730 SMD LED Light

sbcjeceo

Aktivan Član
09.12.2013
673
716
113
015
Uzmi hps/mh eto ga savet.. Ne valja to, prvo ne daju ni blizu koliko pise, drugo oblik im je problematican gubio bi dosta svetlosti a neces proci jeftinije nego da uzmes ovo sto je sigurno i provereno ;)

budalin

®
Poznanik Foruma
25.04.2016
2.561
13.700
358
NI na nebu ni na zemlji
Problem mi je hps. Imam stedne sijalice 3x60w i 1x23w.. ove stedne od 60w daju bijelu svjetlost od 6400k i po 3650lm po komadu, ova od 23 nesto oko hiljadu. Ali to mi je za vegetativnu fazu u redu, lijepo napreduje sa tim osvjetljenjem, ali bi ih uskoro prebacio na svjetanje pa mi je potrebna zuta svjetlost, ali posto kod nas nema ni mh ni hps a i stedne sa zutim svjetlom su problem, ne mogu sebi da nabavim stedne sijalice sa kojima bih mogao odraditi cvjetanje.. prvi mi je indoor..

deda

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
29.02.2008
741
2.814
163
57
Sad me Hans opet uvaljuje u crnjak jer da se njemu čini da je 65 stupnjeva previše za driver, da neka izmjerim potrošnju kad je full odvrnut. Potrošnja je 174.5w. Skrenuo sam mu pažnju kako na driveru stoji ono Ta50 Tc90 baš me zanima odgovor. I sad sam prvi put baš uzeo driver u ruke, jer je jako nedostupan, i može se držati u ruci, najviše je vruć kad se dlanom poklopi od gore preko rebara. I sad, jel do straina il do hansa ne znam, ali moby i jack imaju izraženo više kristala nego ww i mazar. Moby i jack su ravno ispod hansa. Vjerovatno je do straina ali ko zna...

Farmer

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.03.2008
378
685
93
40
A nis, jedino da @Smells zamolite da izmjeri temperature kod sebe na svakom driveru i ambijent. , posto ima 3 panela trebali bi dobiti neku pouzdanu prosjecnu vrijednost. Iako ja i dalje smatram da je sve to ok...

08.07.2015
492
203
43
@Farmer,to je samo jedan deo price,da uzmemo da je sada i 40 unutra,ali sledece nedelje je 90c,zasto praviti slabu i nepouzdanu tacku u sistemu zbog j... venta ili drugog resenja.

Farmer

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.03.2008
378
685
93
40
Ne kuzim sta govoris , tvrdis da je driver pretopal kako je sad i preporucujes da ljudi otvaraju tvornicke drivere i dodatno ih rashladjuju ?? Di logika ? Napravljeni su za te temperature i uz dosta tolerancije, naravno da su uzeli u obzir i toplije i hladnije dane u godini.
Od sve elektronike i svime cim se bavim u zivotu nisam tako skoro vidio da je transformator / ispravljac crknuo, uvijek trosila. Te stvari se mogu grijati, treba naravno napraviti granicu izmedju grijanja i pregrijavanja, al sve dosad spomenuto je u granicama normale i samo mlatimo praznu slamu ovdje.
Trebala bi se ambijentalna/sobna temperatura dici za 30 stupnjeva da se driver pocne opasno zagrijavati, a to nes vidjeti ni u sred ljeta na otvorenom. Spomenuo sam da vise ljudi izmeri radnu temp. njihovih drivera cisto da ustanovimo da li je ta temperatura normalna pojava, ili ima netko kome i manje zagrijava, pa da definiramo onda da li je u redu ili ne. Iako se to moze i bez toga zakljuciti...

08.07.2015
492
203
43

da je sada i 40 unutra,ali sledece nedelje je 90c,zasto praviti slabu i nepouzdanu tacku u sistemu
Ja sam vidjao i prave trafoe gvozdje /bakar da vrisnu,al ako ima neki elektronicar,jer ja to svakako nisam,da kaze dal je ono prigusnica sto sam gledao u slikama na otvorenim drv ili trafo.
Jos i po trg marketingu drv traje tri puta manje od led,nekazem ja da ne radi posa no dokle ce?
Naravno moje misljenje samo a da bi mu mali pc vent produzio zivot za 200% to sigurno.

D&M

Aktivan Član
02.03.2016
346
404
63
74
Neznam ako ti sta pomaze, imam Meanwell Elg-150-c700a driver, trenutno je na max 100w i 150V potrosnje, ne grije se niti malo, cak naprotiv kuciste je totalno hladno.