LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
21.03.2015
12
24
3
45
Ovo mi je jedino dostupno da mogu kupiti na E bay, gdje da nadjem origalne i kvalitetnije? Imaju li ove snagu i jacinu da biljka moze da se razvije, izraste i procvjeta?

irieman

Voodoo Chile
Prijatelj Foruma
28.03.2013
2.817
13.055
358
Socotra Island
eelslap.com
Ne znam gde živiš, ali kod mene sve to ima na e-bayu.
Postoje specijalizovani online šopovi, direktno kod proizvođača EU sajtovi rade isporuke, potraži Spider Farmer, Mars Hydro, Viparspectra, ako imaš para Lumatek...
Kao što sam napisao ovo gore je đubre, greju, imaju loš spektar, velika potrošnja naspram ničega i tako...

• Sviđa mi se
Reactions: Crazy Smoke
21.03.2015
12
24
3
45
Ja sam u Bosni, Bijeljina..Otvorio sam Spider farmer, kako odabrati adekvatnu rasvjetu? Meni treba za dvije biljke godisnje, za svoje potrebe da mogu da imam, ako ti nije problem mozes preporuciti?

01.09.2022
34
74
18
Odabir svjetla ovisi najviše o prostoru/box-u u kojem ćeš uzgajati. Optimalno je 50W na 30cmX30cm pa sad prilagodi za svoj prostor po računici.

21.03.2015
12
24
3
45
Gle,bolje ti je imat više mjesta,lakše je uvjete održavat u normali,tako da 80×80×180/200 visina za LED je najbolje 200cm,ali i 180cm je ok,a za to si uzmeš
Mars hydro ima TS modele koji bi ti isto bili ok,ali bar stil paneli su budućnost , najbolje raspoređene diode. A uzmeš Lumatek attis 300 pro,a i ne mora pro, uglavnom ovo šta si izvadio ,ta svjetla su ok,ali za jednu biljku,s time da nečeš skidat više od 100g u početku,a i večina zavoli taj hobi,više
Gle,bolje ti je imat više mjesta,lakše je uvjete održavat u normali,tako da 80×80×180/200 visina za LED je najbolje 200cm,ali i 180cm je ok,a za to si uzmeš
Mars hydro ima TS modele koji bi ti isto bili ok,ali bar stil paneli su budućnost , najbolje raspoređene diode. A uzmeš Lumatek attis 300 pro,a i ne mora pro, uglavnom ovo šta si izvadio ,ta svjetla su ok,ali za jednu biljku,s time da nečeš skidat više od 100g u početku,a i večina zavoli taj hobi,više od žene,a više od 2 growa godišnje je jedan manje,nego li mi skidamo:) na jednom boxu.
Nadodam ti box i ventilaciju,a ako uzmeš njihov komplet,onda te nešto manje ispadne.
Imaš i kodove za popust,moram pogledat oa dopišem
Evo ti 8% za Spider farmer
Pogledajte prilog 514288 pogledaj si njegove videe, trećerazredni je uzgajivač,ali ima svu opremu i zna čitat objašnjenja. Inače,biljke mu jedva prežive,ali za opremu ti sve kaže
On je reper, uzgaja gljive isto kao travu i ovaj gore kanal je canna family,tzv..
Ima dobrih stvari,jer je ubiti treper,pa prepričava život!

Imaš ovakve komplete,ovaj je 70×70 i sf1000,
Ja da uzimam za 2 growa godišnje,uzro bi ovo
Lakše do biljki i 6 biljki bi ti trebalo biti za tebe ok
Sce dobiješ od vezica za cipele do filtera, ventilator za mještane zraka u boxu,turbina sa regulatorođ itd.
I ono najbitnije,sve se spaja na mobitel i preko njega kontroliraš svjetlo i ventilaciju. Za m² ti treba 300w i to je neka norma,ali svjetlo mora odgovarat boxu,ako je 100×100,onda se uzima bar stil panel,da pokrije što veču površinu.
Mars hydro ima TS modele koji bi ti isto bili ok,ali bar stil paneli su budućnost , najbolje raspoređene diode. A uzmeš Lumatek attis 300 pro,a i ne mora pro, uglavnom ovo šta si izvadio ,ta svjetla su ok,ali za jednu biljku,s time da nečeš skidat više od 100g u početku,a i večina zavoli taj hobi,više od žene,a više od 2 growa godišnje je jedan manje,nego li mi skidamo:) na jednom boxu.
Nadodam ti box i ventilaciju,a ako uzmeš njihov komplet,onda te nešto manje ispadne.
Pogledajte prilog 514288 pogledaj si njegove videe, trećerazredni je uzgajivač,ali ima svu opremu i zna čitat objašnjenja. Inače,biljke mu jedva prežive,ali za opremu ti sve kaže
On je reper, uzgaja gljive isto kao travu i ovaj gore kanal je canna family,tzv..

Sce dobiješ od vezica za cipele do filtera, ventilator za mještane zraka u

Sce dobiješ od vezica za cipele do filtera, ventilator za mještane zraka u boxu,turbina sa regulatorođ itd.
I ono najbitnije,sve se spaja na mobitel i preko njega kontroliraš svjetlo i ventilaciju. Za m² ti treba 300w i to je neka norma,ali svjetlo mora odgovarat boxu,ako je 100×100,onda se uzima bar stil

I ono najbitnije,sve se spaja na mobitel i preko njega kontroliraš svjetlo i ventilaciju. Za m² ti treba 300w i to je neka norma,ali svjetlo mora odgovarat boxu,ako je 100×100,onda se uzima bar stil panel,da pokrije što veču površinu.
S obzirom da sam pocetnik u ovom hobiju, nemam nikakvo iskusto osim par biljki koje drzim na balkonu, da bog da bude ista od njih, nemaju dovoljno sunca, tako i rastu.. Za pocetak bih mogao ovo da priustim za sledecu sezonu, isplati li se?

Prilozi

• Screenshot_20240817_121551_Chrome.jpg
    Screenshot_20240817_121551_Chrome.jpg
    149,4 KB · Pregleda: 13

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.797
358
Pa nečemo sad planirat tebi sljedeću godinu!!
Šta si iscitirao sve što sam napisao:fuck:

@gogs666 ,još jedan kojem je dosadno...
Jbte,kad sam odlučio uzgajat,kupio sam 4 Bestva 600elite sranje od svjetla,ali 2 ormara pretvorio u box,pa onda kupio boxeve,jer ovo" sljedeće sezone",nek se javi tada,a do tad može čitat forum. Sve ,ali sve ima u ovoj temi,ali lakše je kad ga netko meče,nego ga treba sam metat...:) malo poezije.
Umjesto da sam pomogao nekome tko je stvarno pomoć trebao,jbao se tu sa linkovima,jer mislite da za 30€ možete uzgajat, eventualno 25€,a do sljedeće sezone viva la balkon.
Nitko ti na Vutri neče ništa ponudit. Oni koji se ovdje zadrže,uzgajaju za svoje potrebe. Ako mislite da ste se prvi toga sjetili,hahahah

Znao sam ,da sam negdje pročitao grad/mjesto,a ono popadali vam dileri..
3000 stabiljki,dobri ste
Screenshot_2024-08-17-13-29-25-762_com.android.chrome.jpg Screenshot_2024-08-17-13-31-02-517_com.android.chrome~2.jpg
Ti si to 4.lice ili??

Poslednja izmena:
07.06.2024
4
5
3
98

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.797
358
A gle,ja imam 5 Zeusa u 120ki i 4 su taman na driveru HLG 480 42 AB ,ali kako je legalizacija krenula u Njemačkoj,Led tech ne spušta cijene,čak je neke dignuo. Tu je Spider farm dosta bolji,em ima pojačan broj dioda na krajevim,što jako puno znači,em imaš garanciju,a i puno je čvršče konstrukcije!
Ja sam uvijek bio za Led tech,jer stvarno uvijek idu najnovije komponente,ali cijenom su malo pretjerali. Ovaj Alfa su ti stadelle,koje oni prodaju na komad,a na pretankom heatsincu su,ako to uopće možemo nazvat heatsinc...
Spider farm je od početka LED rasvjete u samom vrhu, pogotovo Kanada i USA.
A i bar stil paneli imaju puno bolju pokrivenost,koju imaju i 4 zeusa,ali treba grow,dva da se nauči s njima uzgajat.
Ako čitaš unazad,ja stalno hvalim Led tech,ali trenutno je preskup,jer cijene idu dolje,samo kod njih gore,radi legalizacije!

Kod bar stil panela,teže je spalit biljke i ako koji vrh pobjegne višlje,manje stripova/barova ga osvjetljava. Po meni to je budućnost uzgoja,bordovi su ok,ali od Ac infinity,gdje su diode strateški posložene,da krajevi imaju približan PAR sredini. To je sa bordovima nemoguće, uvijek sredina najjača,ali ja ih imam u dva dijela,pa jedan sa 2 borda dignem višlje i jače ga garim,s bar stil panelom nemaš taj problem. Ako je jedna ili dvije od 4 biljke niža,staviš ispod neku knjigu. Meni je Krleža došao ko naručen:)

Poslednja izmena:
07.06.2024
4
5
3
98
Tako sam i mislio jer sam odradio jedan grow sa proslim modelom se5000 upgraded sa UV IR i 660 red ali sam ga morao vratit pa sam bio neodlucan, tako da se selim u HB 120x120 sa se5000 od ove godine, hvala na odgovoru

• Sviđa mi se
Reactions: sone1 and 0Marac0

pikadile984

Poznanik
Poznanik Foruma
25.04.2015
1.130
5.860
258
santos
pomoć trebam posto zelim preci u potpunosti na led osvjetljenje imam optic one 54w sad za pocetak kontam kupiti viperspectar 90w led panel za box 60,60,160 unaprijed zahvaljujem na savjetima

Demonijak

Aktivan Član
24.06.2022
128
473
63
30
Ja sam uzeo TS600 100W za 60x60, danas bas lavendera prebacujem na 12/12 pa cemo vidjet kakav ce rezultat biti na kraju. A kako je samo 10w razlike mislim da ce biti ok, sve preko nema ni smisla za jednu biljku. Jedino sto cu jos da probam je da stavim dva manja automata

• Sviđa mi se
Reactions: pikadile984

pikadile984

Poznanik
Poznanik Foruma
25.04.2015
1.130
5.860
258
santos
Hiljadu postova imaš a udaras redom citate…
hvala ma kontam da jace samo sprzi biljku uzet cu viperspectar panel

Poslednja izmena od urednika:

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.797
358
150€ ti je Marsov FC -1500,što se svjetla u tom rangu tiče,ne može jeftinije i bolje komponente i još je smart,sve se može preko wifi
I ima najbolje diode,što više ne igra marka ulogu,mada jesu Samsung lm301h diode(FC-e modeli imaju Bridelux diode),samo im je dodano više zelene,jer se mislilo da zelenu boju biljka ne vidi,a ispalo je da pomoču zelene,druge boje imaju jaču penetraciju. EVO diode su od Samsunga,ali sad ima i drugih brendiva koji su išli tim spectrom!