Kupovina semenki (bez opisa pakovanja i relevantnih podataka)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.664
11.891
356
kako neki kolege salju novac u koverti (na koju adresu
Kad odabereš opciju "send cash" - dobiješ mail sa adresom i uputstvima (u suštini dva su uputstva: mora biti preporučeno, da bi oni pratili tracking number, I mora pored keša biti i papir sa brojem porudžbine..nemoj samo tutnuti u neku čestitku, to je provaljena fora, poštari otimaju (barem kod nas) budi malo inventivan :D
kako nagovoriti nekoga u Seedsmanu da mi posalje menke u koverti?
Nikako. Stealth podrazumeva da moraju da spakuju u nešto - najbolje što možeš je da napomeneš da izvade iz originalnog pakovanja, i onda ti stignu samo kesice sa semenom (obeležene naravno)
Ja sam do sada 4-5 puta uzimao od njih, nikad nijedan problem, support odličan, jednom sam - i to mojom greškom - poslao manji iznos, žena našla na popustu to seme, opet poslala koliko je trebalo, ma skroz su korektni. Poslednji put (evo nema mesec dana) je bio malo slabiji stealth, ali opet stiglo :)

Tebi ako toliko puta zaredom ne stiže... promeni adresu dostave, i ime primaoca - ja barem bih tako.

Uostalom što kaže Biz, nisu jedini :)

20.03.2012
42
67
18
49
Jedan info u vezi plaćanja crypto valutama..... Kad se kupuje bitcoin ili eth , šta god, mora da skenira neki dokument (lična,pasoš) i selfy , meni je trebalo da uklavirim čitavu noć. Mučio se da platim na herbies ,tražili mi screenshoot transakcije , bio sam se sav izbedačio da sam nešto sjebo , :zvezda::,pare su mi skinuli sa kartice ,ja sam njima poslao btc , a lik mi govori da nisu dobili ništa. Tek posle kad je zvao nekog iz finansija, i onaj mu govori kako je sve prošlo dobro , dobili su btc. Znači celu noć, gledam mobilni, gledam monitor, mozak na rezervi. :cool:

Seme mi je stiglo za šest dana u Srb , bez problema, doneo mi poštar, ja potpisao uzeo i adio mare. Prolazi sve super, samo da oni dobiju lovu. 30k paketa stiže dnevno sa tumu-a u zemlju tako da mislim da ih zabole dupe da gube vreme i proveravaju.

Lozaaa

Aktivan Član
31.07.2019
44
342
53
I ja planiram da porucim sa crypto, medjutim moram sjest i dobro naostrit oci i naspavat se, nikad ranije nisam imao s tim posla..

• Sviđa mi se
Reactions: Medozar
05.10.2024
4
7
3
@lifeisgreen24 a gle, ja sam ti veliki, veliki paranoik što se toga tiče :) do te mere da evo već godinama šaljem novac u koverti, izbegavam kartice i slično (a za bitcoin sam retardiran, mada i to bih izbegavao verovatno :D) jer želim što manje tragova da ostavljam. Objašnjavaju meni ljudi da svakako ostavljam trag preko mejla i porudžbine, itd ali jače je od mene :D
I obavezno naglasim da mi ne šalju repromaterijal i poklone (papire, upaljače, mrvolice i slično), nikad do sada nisam imao nikakvih problema :)
Eto, nisam jedini kojeg pici paranoja hahah

…dok bi ja na primjer volio da sam malo vise kao ti i Wendigo. Ja kad narucijem zicam repromaterijal :p sta je to stelth..pojma nemam, jednom sam dobio menke spakirane u stelth i zvao sam kolegu reko pa zaboravio si mi poslat menke..ovaj se smije “de otvori flomastere, rastavi ih..” :p svakako bi mi malo vise opreza dobro doslo. Al dobro, ja sam druga prica skroz..a i da sta ide k vragu, imam ponudu da dodjem legalno growat na Tajland tako da imam kartu za van :p aj malo zezancije ne skodi.
Generalno, mi smo u tom famoznom šengenu, u EU, prakticki nema ni granica nema ni carina ako narucujes iz Eu. Iz hempatije doslovno, na primjer, opremu/menke koje narucis, striko Borut to fino spakira, ubaci cesto kakav freebie i da decku iz GLS-a na ruke i ovaj to ubaci u kombi. Iduce je skladiste do dva opet GLSa i tu se usmjeri ovisno gdje ide. Onda dodje u centralno skladiste GLSa u npr u mom slucaju u Dugopolju ako se ne varam, pa do ukrca Bruno u kombi i zovne “alo prika a disi, jesi doma?, iman ti paket, trijes’ipet eura” :)
Uvjek ako imam mogucnost, trazim da mi salje GLS i da placam pouzecem. To je u biti poanta ovog naduvanog posta.. :razvaljen:: nema straha. Bar u mojoj ludoj glavi.

Ja cu isto vjv pouzecem preko GLS-a samo sto poslat cu prvo ovima iz hempatije mail da pitam jel moze da ipak za svaki slucaj ne salju nikakve promo materijale i poklone

Prosle godine u 11ti misec sam narucia sjemenke iz RQS prvi put ikad.Malo me bilo prpa kako ce to proc i prolazila su mi kroz glavu razno razna ludila.
Na kraju preuzea od dostavljaca UPS-a.
Sve proslo bez ikakvog problema.
Tako da zabrinutost i treskavica kako ce proc je Ok u ciloj ovoj prici .:)

Dostava za Split (Hrvatska).

Drago mi je cuti da ti je sve dobro proslo, evo valda ce i meni kad narucim sa hempatije :)

@lifeisgreen24, samo opušteno.
U RH je legalno kupovati certificirano CBD sjeme. Na žalost, THC sjemenke su ilegalne. No nemaš problem. Pošiljka ide kao pismo, dolazi iz EU te sa kao takva ne provjerava na carini. Odabereš dostavu kurirskom službom, plaćanje pouzećem (ako postoji takva opcija) i čekaš dostavu.
Ako naručiš kod Hempatije dolazi bez ikakvih problema.
I da, opreza nikad dosta.

Jel nije da sa hempatije dolazi paketom u GLS a ne kao pismo, citajuci teme malo neki kazu kao pismo neki kao paket sa hempatije.

Lani mi je posiljka od RSC zapela na carini i vracena u UK. Nakon nekog vremena jave mi se iz RSC-a i ne vjeruju da nisam mogao preuzeti posiljku, vec vjeruju carini da nitko nije htio preuzeti. Spremni su mi ponovo poslati, i usprkos mojim molbama da mi posalju u koverti, ponovo posalju paketic koji opet zaustavi carina. Nadam se da zaustavljaju samo sjeme koje dolazi izvan EU-a. I zanima me kako neki kolege salju novac u koverti (na koju adresu), i kako nagovoriti nekoga u Seedsmanu da mi posalje menke u koverti?

Pretpostavljam da sve sto se dogodilo je da su vratili/unistiili posiljku?
Nisi ti imao nikakvih problema radi toga osim mozda izgubljenih para?

Ne znam jel si citao temu unazad malo, ja sam resio da porucim prvi put, malo prelistao usao na po koji sajt "proverio" sve, i porucio konkretno sa Herbies. Stiglo mi uredno, imas unazad 10ak postova. Imaju ok support, bukvalno odmah. Kontam da je za Hrvatsku sve 30 puta lakse doci i brze.

Citao sam ja mislim I previse, mozak otkazao od citanja.
Valja zapalit koju da se mozak opusti XD

Jos jednom sad da se zahvalim svima za savjete i informacije, puno ste pomogli i stvarno vam svima puno hvala
Takoder hvala osobi koja je poslala privatnu poruku sa jos par savjeta, necu spominjati tko je jer neznam dali ta osoba zeli da ga spomenem tu ali ako citas ovo znas tko si :)
Sorry sto ti nemogu na privatnu poruku odgovorit ali doslovno mi nema uopce opcije za kliknut da odgovorim.

07.10.2022
72
184
33
Samo da potvrdim Bizzzo-vu izjavu.
Jedva pronašao sjemenke u pakiranju. Kupio prošle godine, ova mi je godina propala u vezi svega i svačega.
Hvala Bizzzo još jednom!

• Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo

Jurio

Aktivan Član
22.10.2017
627
1.448
163
72
Eto, nisam jedini kojeg pici paranoja hahah

Ja cu isto vjv pouzecem preko GLS-a samo sto poslat cu prvo ovima iz hempatije mail da pitam jel moze da ipak za svaki slucaj ne salju nikakve promo materijale i poklone

Drago mi je cuti da ti je sve dobro proslo, evo valda ce i meni kad narucim sa hempatije :)

Jel nije da sa hempatije dolazi paketom u GLS a ne kao pismo, citajuci teme malo neki kazu kao pismo neki kao paket sa hempatije.

Pretpostavljam da sve sto se dogodilo je da su vratili/unistiili posiljku?
Nisi ti imao nikakvih problema radi toga osim mozda izgubljenih para?

Citao sam ja mislim I previse, mozak otkazao od citanja.
Valja zapalit koju da se mozak opusti XD

Jos jednom sad da se zahvalim svima za savjete i informacije, puno ste pomogli i stvarno vam svima puno hvala
Takoder hvala osobi koja je poslala privatnu poruku sa jos par savjeta, necu spominjati tko je jer neznam dali ta osoba zeli da ga spomenem tu ali ako citas ovo znas tko si :)
Sorry sto ti nemogu na privatnu poruku odgovorit ali doslovno mi nema uopce opcije za kliknut da odgovorim.
Sorry, sad sam vidio da pitas. Ja nisam imao nikakvih problema ni prvi ni drugi puta.

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
1.533
8.010
258
Ako nekom nije stigla posiljka, mozda je nadje ovde

• Haha
  • Sviđa mi se
Reactions: Lozaaa and Igorče

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Ima li neko iskustva sa Linda seeds-om i njihovim semenom? Imaju seme drugih kuca,ali imaju i svoje koje je najjeftinije. U opisu sorte sve najbolje... Zanima me koliko im je za verovati. Oni su mi strasno povoljni i jedni od retkih koji saradjuju sa SRB preko Visa card

• Sviđa mi se
Reactions: Lozaaa

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
1.533
8.010
258
Ja licno nemam, ali ono sto sam unazad ovde procitao su losa iskustva, od stealtha i vracanja posiljki do klijanja. . .
Ako Srb nije navedena na listi na kojoj NE dostavljaju semenke, onda nemas brige.
Drugo odes npr na cex.io i kupis coine sa karticom, a sa coinima platis menke ko sav normalan svet i bog da te vidi :)

EDIT @Igorče batali lindu, ako vec tako moram da se izrazim sry, toliko banki ima, vrti ovde nazad malo pa se odluci ;)

Poslednja izmena:
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Inače naručujem najnormalnije preko debitne kartice, nikakav stealth, uvijek uredno stigne.
Da se nekim slučajem dogodi da dobijem poziv od carine, jednostavno se ne bi pojavio.
Sretno im s dokazivanjem na sudu da sam baš ja taj koji je naručio.
Jedino što mi malo smeta kod RQS je da svaki put stavim dodatnu napomenu - no promo materials please, a oni mi natrpaju te prospektiće, naljepnice, gluposti.

:D

Istina da ne tražim stealth, ali to što oni rade je anti-stealth.

• Haha
Reactions: Ćyro and Bizzzo

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Upravo suprotno od toga,kad carinik napipa,oseti da su papirici,gluposti ko sa alija i ide dalje,stelth...

• Sviđa mi se
Reactions: Aragami

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.664
11.891
356
Brate ne živimo u 15. veku kakvo crno pipanje :D znaš koliko ih ima za ispipati i koliko ih je u kutiji paketa na čekanju
Skener, spektrometar i psi.
Ako na skeneru (u našem slučaju skener, pošto seme ne miriše toliko, za pse nas zabole) vide nešto sumnjivo - otvara se paket.
Ako je u paketu nešto što asocira na growanje milion posto će kopati da nađu seme. Dakle nisu baš toliko glupi, uostalom eno gore kolega Šone podelio, zar niste videli sliku jedne od zaplena :)
Screenshot_2024-11-02-20-43-15-133-edit_com.android.chrome.jpg
Šta mislite kako su ovo našli? A vidi pakovanje i "seed" oznaku, male epruvetice itd
Garantujem da je bio i neki grajnder, papiri, itd
To se (oblici) vidi na skeneru, znači sve se svodi na to.

Ne bih se ja sa tim igrao, za par besplatnih sitnica, pusti :) to nije stealth...
Stealth je ono što Soma i njemu slični rade. Otvoriš paket i posle deset minuta traženja počneš da paničiš da nikad nećeš naći :D